Şimdi Ara

Arabanın yedek anahtarıyla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalar Suzuki Grand Vitara 2007 var bizde lakin az önce arabayı yedek anahtarla çalıştırmaya çalıştım çalışmadı,motor çalışmaya çalışıyor ama sadece çalışıyor anahtarla ilgili bir sorun mu acaba sonradan dikkatimi çekti motor ışığının üstünde bir araba ve üstünde kilit şekli çıkıyor ilk defa oluyor neden kaynaklanıyor bu durum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorkem.IX -- 4 Mart 2013; 20:57:17 >

• muhtemel anahtarın içindeki pil bitmiştir. immobilizer sistemi varsa sinyal gönderemiyodur motora. o yüzden marş basar gibi oluyodur ama çalışmıyodur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugrascb

muhtemel anahtarın içindeki pil bitmiştir. immobilizer sistemi varsa sinyal gönderemiyodur motora. o yüzden marş basar gibi oluyodur ama çalışmıyodur.

kapıları falan açıyor uzaktan hocam.
  • İmmobilizer cipinizde sorun var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinGoRkeM35

quote:

muhtemel anahtarın içindeki pil bitmiştir. immobilizer sistemi varsa sinyal gönderemiyodur motora. o yüzden marş basar gibi oluyodur ama çalışmıyodur.

bi ihtimal motor immobilizer sistemiyle kapıların kilit şifresi değişik olabilir (sadece şahsi düşüncem)

yeni pil ile denedinizmi belki pil zayıflamıştır. (kilit açmaya gücü yetiyodur immoya yetmiyodur)
  • quote:

quote:

quote:

bi ihtimal motor immobilizer sistemiyle kapıların kilit şifresi değişik olabilir (sadece şahsi düşüncem)

yeni pil ile denedinizmi belki pil zayıflamıştır. (kilit açmaya gücü yetiyodur immoya yetmiyodur)

yedek anahtar 1.5 yıldır yatıyor ya bugün ilk defa denedim onunla şaşırdım noluyor diye ama anladım sonra bi kilit sistemi olduğunu çıktım arabadan yürüyerek gittim şaşırdım ama bayağı Diğer anahtarı da kilitlemez herhalde sistem?

• Anahtarın çipinde sorun var. Kapıları açar normaldir. Bir anahtarcıya baktırmak lazım anahtarı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yedek Anahtar Ve Kasko
    13 yıl önce açıldı
    Pert İşlemleri(Yedek Anahtar)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

İmmobilizer cipinizde sorun var.

Aynı görüşteyim.
  • fazla zorlamayın immobilizer sıkıntı vardır
    arabanın elektronik beynine zarar verebilirsiniz
  • immobilizer pille calismaz. pil bitsede calismaya devam eder.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen atlamışlar sorun var diye, bu kadar emin olmayın.. Gördüğüm çoğu araçta yedek anahtar biraz farklı olur ve aracı çalıştırmaz.. İçerisinde immobilizer kodu yoktur, hatta göstergede işareti varsa yanık kalır sönmez.. Sadece kontak açılır.. Bu şekilde aracı baya zorladık, sonunda servis söyledi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

immobilizer pille calismaz. pil bitsede calismaya devam eder.

Bunu yazmaya girmiştim...

Hadi diyelim yeni modeller piyasada pilli... Lakin pilsiz immobilizerler piyasada gani gani...

Yedek anahtar orjinal mi diyeceğim orjinaldir herhalde, bazı yedek anahtarları yaparken immo modülünü sonradan gömüyorlar içine,...
  • arkadaşlar ben yıllardır oto anahtarcısı olarak bu konuda birşeyler söylemek isterim eger anahtarı takıp calıştırdıktan sonra immo işıgı sönüyorsa immıbilizerde bir sorun yoktur bazı araçlarda eller serbest yani kontaga anahtar takmıyorsunuz cepinizde duruyor starta basıp calıştırıyorsunuz bu durumda eger pil azalmış yada bitmiş ise araçla kumadanın iletişim olmayacagında aracınızda çalışmayacaktır bu durumla karşılaşmamak için piliniz 2 yılda bir degiştirmeye özen gösteriniz her türlü oto anahtar immobilizer yedek anahtar sorunuz ve probleminizde araın lütfen 0216 459 78 55
  • quote:

Hocalar Suzuki Grand Vitara 2007 var bizde lakin az önce arabayı yedek anahtarla çalıştırmaya çalıştım çalışmadı,motor çalışmaya çalışıyor ama sadece çalışıyor anahtarla ilgili bir sorun mu acaba sonradan dikkatimi çekti motor ışığının üstünde bir araba ve üstünde kilit şekli çıkıyor ilk defa oluyor neden kaynaklanıyor bu durum?

Sorun kesinlikle immobilizerdan kaynaklanıyor. Aynı problem benimde başıma gelmişti, anahtarlarımdan biri sustalı yedek anahtar ise klasik japon ekmek bıçağıydı (toyota,honda anahtarları gibi). Sustalı olan anahtar aracı çalıştırmıyordu. Marş motoru çeviriyordu ancak motor marş almıyordu ve immo ışığı sönmüyordu. Bi gün açtım anahtarın kasasını ve tahmin ettiğim gibi immo çipi olması gereken yerde değildi. Çipi yerine sabitledim ve sorun çözüldü.

• Anahtarın sap kısmını alümünyum folyoya sarıp deneyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.