|
Merhabalar, ben önceki arabamın dış bakımını çok ihmal ettim. Kar yağdı üzerinde erimesini bekledim, kuş pislikleri doldu arabayı bir ara dışarı çıkartınca yıkatırım diyip ihmal ettim, ev ve ofisin otoparkı açık çok fazla güneş altında bekledim. Bu kadar ihmalin sonucu kaçınılmaz şekilde vernik atması oldu. Tavandan başlayan vernik atması ufak ufak kaputa sıçradı, orda da yayıldı. Sonrasında hem kullanıcı olarak canım sıkıldı hem de satarken büyük bir değer kaybıyla ve çok zor sattım. Şimdi sıfır bir araç alıyorum, eski hatalarımı tekrar etmemeye çalışıcam ama bu soruna tam olarak ne neden olur ya da hepsi mi neden olur bilmiyorum. O yüzden burada bu işlerden çok iyi anlayan kişiler var onların tavsiyelerine uygun şekilde arabama bakmak istiyorum. Çünkü çok fazla bilgi kirliliği var, herkes kendince yorumlamış. Misal benim bir usta vardı arabayı ne zaman bıraksam kafasına göre senin arabayı parlattım pasta cila attım falan diyordu ben de iyi iyi parlamış diyordum. Okuduğuma göre bazı insanlar diyor ki "düzenli pasta cilasını attır boyanı korur kardeşim" diyor bir kısım da "pasta cila attırma yapılan her pasta cila boyanı bir kat inceltiyor" diyor. Aynı şekilde bir kısım seramik kaplama yaptır diyor, bir kısım seramik kaplama sürtmede falan başını ağrıtır diyor. Ben artık bu bilgilerin hangisi doğru hangisi yanlış karar veremiyorum. İstiyorum ki sıfır araç alayım en başından itibaren her şeyi doğru ilerlesin, bir kusuru varsa ben bileyim. Gel gelelim bu şehirde ve bu şartlar altında çok akıl işi değil gibi geldi :) |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt