Şimdi Ara

Arabamı satıp motorsiklet alacağım sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Honda pcx yada Yamaha tricity düşünüyorum sizce hangisi mantıklı? biraz teknolojilerine kandım.

Öz bir şekilde sorumu sorduğuma göre mevzuyu açayım. KKTC’de okul mevzularını bitirip İstanbul’a geçeceğim. Buradaki aracımı satacağımdan TR’de aynı ayarda bir araç alamayacağım. Zaten İstanbul’da trafikten araç sürülmüyor, hatta artık trafikten dolayı 3. köprü kullanmak mantıklı hale geldi aynı zamanda benzin fiyatları da yükseldiğinden. Tekirdağ/Çorlu ve İstanbul arasında gidip geleceğim sürekli, yaklaşık 90 km uzun yol ve otoban. Bu tarz teknolojik ve benim durumuma uygun başka önerileriniz varsa duymak isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atillaron -- 13 Haziran 2022; 4:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bunlar bütçemi aşıyor derseniz, Bunların az kullanılmış 2. ellerine yönelin derim.

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • Ben bu motorlarla otobana çıkmam şahsen. Commuter düşünmüyorsun sanırım. Bu ikisi arasında pcx tercihim olur. Ama E-5 ten giderdim muhtemelen. Motosiklet ile 80 km/s hızla yakıt tüketimi ideal oluyor hem.

Ne bakımdan uygun değil? Öneriniz için teşekkür ederim. Forza 250 ye baktım neredeyse aynılar sanırım Forza Pcx ten 2 kat güçlü ama motor hacmi de 2 katı. Yakıt tüketimi farkı ne kadar olur? Bir de size göre Forzayı Pcx ten iyi yapan ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atillaron -- 24 Haziran 2022; 12:7:7 >

Paralı yol trafik yoğunluğu açısından daha güvenli olur diye düşünmüştüm ben. Commuter de hiç yokum goldwingler o paralara olmasa kesin alırdım o tarz seviyorum scooter de yakın geliyor bana oturuş vs olarak.

Merhaba,

Güzergahınız otoyol içeriyor ve trafikte tehlike yaşamamak ve tehlike yaratmamak için trafiğin akış hızına uymak gerekiyor. PCX'in son hızı 105-110 km civarındadır. Forza'nın ise 135-140 kms civarında olmalı. Bunlar hız göstergesinin göstereceği hızlar. Gerçek hız bundan biraz daha düşüktür.

Otoyolda en az 90 kms hız ile giderseniz sizin için güvenli olur. Daha düşük hızlar kaza riskini artırır. 90 kms PCX'in son hızına yakın bir hız. Eğer PCX'i sürekli bu hızlarda kullanırsanız kısa sürede motoru bitirirsiniz. Ama Forza için bu hız son hızının %65'i civarına denk geliyor ve Forzanın motoru bu hızda zorlanmaz.

125 cc scooter'lar otoyollar değil, şehir içi için tasarlanmıştır. Yani dur-kalk trafiği için. PCX'i sürekli 90-100 km kullanmanız halinde çok kısa sürede motor yaptırmak durumunda kalabilirsiniz.

Güzergahınız 125 cc scooterlara uygun değil o yüzden. Siz bu güzergahta hergün kullanacağınız söylüyorsunuz. PCX hergün bu tempoya uzun süre dayanamaz.

"Ben kenardan kenardan 60-70 ile giderim" diyorsanız, otoyol için hele İstanbul için bu bir risktir. PCX'in seyir hızı budur, yani 60-70 kms arası. Forzanın seyir hızı 90-100 km civarıdır.

Forza PCX'den muhtemelen 0,5-1 litre arası fazla yakar. Kullanıma bağlı olarak 0,5 ile 1 litre arasında değişir.

Yani ben size tavsiyeyi verdiğiniz güzergaha göre yaptım, motora göre değil. Yoksa PCX güzel motor ama şehir içinde!..

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• Atillaron A kullanıcısına yanıt

Aslında normal hızında akan yeterince dolu yol , otoban gibi hız limiti yüksek ve boş yoldan iyidir. Millet sağ şeritte bile basıyor. Birgün arabanın benzini çok az kaldı diye sağdan usül usül gideyim dedim kamyon tır vs rahat vermediler bana. Motosikletle bu yüzden otobana girmedim , girmem. Benimki 150cc en fazla 115-120 km/s görüyor. Yani istesem tapa gaz giderim tabi ama sürüş konforum düşeceği için (rüzgar,titreşim,motorun yırtınma sesi) tercih etmem. Ben geçen ay Çerkezköye git gel yaptım 160 km 4 litre yaktı ve 80 km/s hızda sabit sürdüm. E-5te trafiğin yavaşladığı yerde gerekirse sağdan sağdan düşük hızla durmadan yine akabiliyorsun motorla. Çok rahat ve keyifli gittim , tapa gaz gitseydim 4 litreyi 100 kmde yakardı. 60 km kadar artısı oldu bana. Yani PCX ile bu güzergahta hız limitine uyarak E-5ten rahatça git gel yaparsın.

Birde scooter ile oturuş vs rahat ama lastik çapı daha düşük olduğu için beni rahatsız ediyor. Bizim yollar kusursuz değil malum. İllaki çukura filan denk geliyorsun. Benimki 17 inç lastik ve geçen çukuru farketmeyince resmen zıpladım gözlük bile gözümden çıktı :) Scooter ile daha çok sıkıntı yaşıyordum. Birde viraj dönüşünde scooter ve chopper motorlara bir türlü alışamadım. Bir daha motor alırsam CRF250 tarzı birşey alacağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi arabayı almalıyım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Açıkladığınız için çok teşekkür ederim. Fazlasıyla yararlı bir yorum oldu benim için. Forza ve muadili bir motor bakacağım artık.

Konfor konusundaki açıklamalarınız beni aydınlattı teşekkür ederim. Artık aldığım motorun lastik çapına ve ön cam uzunluğuna dikkat edeceğim. Diğer arkadaş 150cc bir motor önerdi sizinki gibi bence otoban ve E5 için esnek bir motor olacağına inanıyorum. Sürüş güvenliği açısından tek korkum ağır araçlar dediğiniz gibi çünkü onlar da yakıt ekonomisi yapmak adına ne hızlanıyorlar ne yavaşlıyorlar motor için sorun teşkil edebilir bu durum.

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.