Şimdi Ara

ARABAM MÜTEMADİYEN ISINIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar broadway aracım şehir içi 3 kilometre yol yaptığımda bile hararet yükseliyor, ibre kırmızı bölgeye yaklaşıyor. Radyatörü temizletip yeni termostat taktırdım ama nafile. Fan çalışır durumda. Usta devir daim pompasının çalıştığını söyledi ama, belki yeterince çalışmıyordur diye düşünüyorum ben yine de. Fan müşiri yüksek sıcaklıkta çalışıyor desek yine o sıcaklıkta bile suyun soğutması gerekmez mi?

• broadwaylerde maalesef boyle hararet problemleri oluyor. benim eski aracımda broadwaydi o kadar dikkat etmeme rağmen hararet yapmıştı.

radyatörü termostatı kontrol etmişsiniz birde fanı ve fan müşürünü kontrol ettirin. r9 fanları çalışıyor gözüksede bazen tutukluk yapabiliyor.
  • basligi okudugumda bizim R9 aklima gelmisti ki, icerigi okudum bir broadway.

hic uzulmeyin, bizim aracta da vardi, baska tanidiklarimizin araclarinda da ayni sorun vardi.

en kesin cozum, aracin icine fan'i el ile acabileceginiz bir anahtar yaptirmak, sonrasinda hic bir derdiniz kalmaz. cok da ucuza mal oluyordu.
  • Benimde arkadaşımda aynı sorun var düzenli olarak 3-4 günde bir normal bi şekilde giderken hararete kalkıyor araç
  • Radyatör içindeki suyu değiştirdiyseniz sıkıntı bundan kaynaklanabilir.Suyu değiştiren arkadaş radyatörün havasını almamıştır,araç tam soğutma yapamıyordur.İyi bir ustaya gidin durumu anlatın ve radyatörün havasını aldırın sıkıntı çözülecektir.
  • sogutma suyu tesisatında hava vardır.broadway da sık sık karşılasılan bir durum.nerden yapıyosa hava yapıyor.biz bunu bu hava alınan vidayı degistirerek çözmüştük zamanında
  • Müşür bozuk olabilir mi acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en kesin çözüm

quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

basligi okudugumda bizim R9 aklima gelmisti ki, icerigi okudum bir broadway.

hic uzulmeyin, bizim aracta da vardi, baska tanidiklarimizin araclarinda da ayni sorun vardi.

en kesin cozum, aracin icine fan'i el ile acabileceginiz bir anahtar yaptirmak, sonrasinda hic bir derdiniz kalmaz. cok da ucuza mal oluyordu.

• quote:

Orjinalden alıntı: umtdrn

en kesin çözüm

quote:

Orjinalden alıntı: ^Biotech^

basligi okudugumda bizim R9 aklima gelmisti ki, icerigi okudum bir broadway.

Haha gerçekten haklısınız ya bizim komşunun aracınıda da aynı şekilde çözmüşlerdi hatta baya makara yapmıştım.Doğru hocam kesin çözüm bu

• aracın içine fanı açan buton koymak iyi fikirde bir yeri atlıyorsunuz. renolar hararete karşı çok hassastır. en ufak bir hararette hemen contayı yakar. hararet ibresinin yükseldiğini farketmezseniz içerdeki butonun kullanımı için çok geç kalınmış olacak. böyle geçici çözümler yerine arızanın kaynağı bulunmalı bence.
  • doğru hocam ibreyi takip etmezsen tabi sorun yaşarsın...

sadece buton koyarak olmaz. ilk önce arızayı tesbit edip çözmek gerekir. ama ondan sonra ayrıca böyle bir tedbir alınırsa iyi olur.. çünkü malum eski arabalar bunlar, yaptırırsın uygunsuz bir yerde yine yapar aynı arızayı . o zaman içerideki butonla işi halledersin

quote:

Orjinalden alıntı: harunpal

aracın içine fanı açan buton koymak iyi fikirde bir yeri atlıyorsunuz. renolar hararete karşı çok hassastır. en ufak bir hararette hemen contayı yakar. hararet ibresinin yükseldiğini farketmezseniz içerdeki butonun kullanımı için çok geç kalınmış olacak. böyle geçici çözümler yerine arızanın kaynağı bulunmalı bence.

• quote:

aracın içine fanı açan buton koymak iyi fikirde bir yeri atlıyorsunuz. renolar hararete karşı çok hassastır. en ufak bir hararette hemen contayı yakar. hararet ibresinin yükseldiğini farketmezseniz içerdeki butonun kullanımı için çok geç kalınmış olacak. böyle geçici çözümler yerine arızanın kaynağı bulunmalı bence.

bizim aracta hicbir problem yoktu ancak cok sicak havalarda ve yogun trafikte ibre yukselme egilimine girince calisitiriyorduk. cok isimize yaramisti.

zaten harareti takip ediyor insan bu tur araclarda, biraz da alisinca fani kullanmasina oldukca guvenilir bir yol. bu gecici bir cozum degil, kalici bir cozum aksine.
  • eklemeyi unutmusum, yazdigim demek degil ki sorun varsa sistemde, sorunu gidermeden fan anahtari yapilsin. sorun giderilsin ama anahtar mutlaka yapilsin bence
  • bende 3 yıl r9 kullandım ve bu 3 yıl içinde iki defa hararet yaptı. benden oncekı sahıbı fanı dırekt acan fan butonunu yaptırmıştı gözümde hep hararet ibresindeydi ama sıkışık trafikde bir an farketmeden hararet yukselınce conta hemen yanıyordu. hele ıkıncı hararet olayı bana arabayı sattırmıstı zaten. dugunumden once aracın tum bakımlarını yaptırdım ozellılkede sogutma sıstemını gozden gecırttım, termostatı değiştirttim ama düğünden sonra istanbula gelirken yine hararet yaptı ve hemen arabayı sattım
  • quote:

bende 3 yıl r9 kullandım ve bu 3 yıl içinde iki defa hararet yaptı. benden oncekı sahıbı fanı dırekt acan fan butonunu yaptırmıştı gözümde hep hararet ibresindeydi ama sıkışık trafikde bir an farketmeden hararet yukselınce conta hemen yanıyordu. hele ıkıncı hararet olayı bana arabayı sattırmıstı zaten. dugunumden once aracın tum bakımlarını yaptırdım ozellılkede sogutma sıstemını gozden gecırttım, termostatı değiştirttim ama düğünden sonra istanbula gelirken yine hararet yaptı ve hemen arabayı sattım

gecmis olsun, hep dugunlerde mi boyle seyler oluyor acaba? bende de laguna vardi, LPG taktirmistim (sanirim ondan da oldu biraz), sehiricinde cok trafikte kalmistim dugun sirasinda, radyator patladiydi.

• dedikleri gibi radyatörde hava olabilir.motor cıntası yanmış olabilir.
    radyatör problemini şu şekilde çözebilirsiniz; motoru çalıştırın motordaki suyu tamamen boşaltın aracın harareti su olmadığından yavaş yavaş yükselmeye başlayacaktır tam bu durumda sıfırdan radyatöre su koyun motor çalışır vaziyette olacağından ve devir-daim yaptığından radyatör borularındaki hava boşalmış olacaktır.bu sayede hararet normaline döner.

eğer problem contadan kaynaklanıyorsa ve conta yanmış ise muhtemelen motordaki yağa su karışmıştır.olmaz demeyin başıma geldi çünkü.aşırı hararetten conta yanmış arasından içeri su sızmış ve motorun içine kaçmış.motorun içini açtığımızda motor kapağı yağlı-su bildiğiniz boza gibi olmuş.temizlettikten sonra contayı yeniledik sorunumuz çözüldü.

bu problemler 92 model şahin marka aracımda meydana gelmişti.ordan biliyorum. ü

normadede hararet yükseldiğinde motor çalışır vaziyette radyatörün kapağını(kelebek) açar içini boşaltır sıfırdan temiz su koyardım aracın sesi bile değişirdi sanki. zamanında çok oynardım aletle(şahinle) oyuncak gibi

• kesinlikle contadan. bende de spring var. hararet sorunum hiç yok. fan otomatik devreye giriyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: heLLWeapon

Müşür bozuk olabilir mi acaba?

+1
  • Bujilerden olabilir en son ne zaman değiştirmiştiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: memisoglu

sogutma suyu tesisatında hava vardır.broadway da sık sık karşılasılan bir durum.

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.