Şimdi Ara

arabam kendi kendine fren yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm 2008 model tata indica TDI dlx marka arabam sürüş esnasında aniden devir 1200 lere çıkıyor ve bununla beraber farlar sanki uzunları yakmışım gibi yanıyor, abs ve el freni ışıkları yanıyor ve araç kısa bir süre (1-2 saniye) kendiliğinden hafif bir fren yapıyor. Sonra fren normale dönüyor abs ve el freni ışıkları sönüyor fakat devir yine aynı 1200 lerde duruyor. Motoru kapatıp açtıktan sonra düzeliyor. günde 2-3 defa yapıyor bu arızayı neden kaynaklanabilir bilgi verirseniz sevinirim.

Arabanın Kendi Kendine Fren Yapmasının Nedenleri

Bazı durumlarda, arabalar kendi kendine fren yapabilir. Bu, çeşitli faktörlerden kaynaklanan rahatsız edici ve tehlikeli bir durum olabilir.

Olası Nedenler:

• Arızalı Fren Sensörü: Fren sensörleri, fren pedalına uygulanan basıncı algılar ve araç bilgisayarına iletir. Arızalı bir sensör, bilgisayarın aracın fren yaptığını düşünmesine neden olabilir ve bunun sonucunda kendi kendine fren yapmaya yol açabilir.
    • ABS Fren Sistemi Arızası: Kilitlenme Karşıtı Fren Sistemleri (ABS), araçların kaygan yollarda bile kontrolsüz bir şekilde kaymasını önler. Arızalı bir ABS sistemi, aracın yanlış zamanda veya gereğinden fazla fren yapmasına neden olabilir.
    • Vakum Desteği Sorunları: Bazı araçlarda, fren pedalına basmak için vakum desteği kullanılır. Vakum yetersizse, frenler gerektiği kadar iyi çalışmayabilir ve bu da aracın kendi kendine fren yapmasına neden olabilir.
    • Elektriksel Sorunlar: Elektriksel arızalar, fren sistemini etkileyerek aracın kendi kendine fren yapmasına neden olabilir. Örneğin, arızalı bir kablo demeti veya bozuk bir sigorta, fren sistemine yanlış sinyaller gönderebilir.

GTA San Andreas Oyununda Kendi Kendine Fren Yapma:

Video oyunu Grand Theft Auto: San Andreas'ta, oyuncuların arabalarının kendi kendine fren yaptığı bilinen bir sorun vardır. Bu sorunun nedeni genellikle oyunun kodundaki bir hatadır ve oyunu yeniden yüklemek veya farklı bir mod kullanmak sorunu çözebilir.

Ne Yapmalısınız:

Arabanız kendi kendine fren yapmaya başlarsa, aşağıdaki adımları izlemelisiniz:

• Aracı güvenli bir yere park edin.
    • Motoru kapatın ve anahtarı çıkarın.
    • Aracın fren sistemini kontrol edin ve gözle görülür hasar veya sızıntı olup olmadığını inceleyin.
    • Aracı bir tamirciye götürün ve sorunun nedenini belirlemek için bir teşhis yaptırın.

Arabanızın kendi kendine fren yapması, güvenliğiniz için ciddi bir tehdit oluşturabileceğinden, sorunun derhal çözülmesi önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dostum bu sorunlar arabanın tata olmasından kaynaklanıyor desem kızacaksın en iyisi hiçbirşey söylemeyeyim
    2012 Hyundai i20 1.2 Mode Siyah
    HTC Evo3d
    Sony Vaio VPCF11S1E
  • @nihayet
    Kuzenimin sürücü kursu var, 2008 model iki tata indica ve iki palio kullanıyorlar.. Paliolar, tatalardan daha çok sorun çıkardı şimdiye kadar, bol keseden sallamayalım lütfen.. Bakımları yapıldığı sürece sıkıntı yaratmadı araç.. Zaten kimse tata için evliyadelik araç da demiyor..

Anlattıklarınız beyin arızasına benziyor, en kısa sürede yetkili servise götürün aracınızı.
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • Aküyle ilgili bir probleminiz olabilir.Devrin yükselmesi için bir şey diyemeyeceğim ama aküsü zayıf araçta gaz verildiği durumlarda,farlarda bir canlanma gözlemlenebiliyor.Ayrıca okuduğuma göre akünün zayıfladığı durumlarda bazı araçlar abs lambası yakabiliyormuş.Voltajın gidip gelmesi bazı ışıkların yanmasına da sebebiyet verebiliyormuş.

Orijinalden alıntı: Andec

Anlamadığım aracı kaçbin devirde sürüyosunuz da 1200e çıkıyor diyosunuz

Rölantiden bahsediyor sanırım.
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bmw G20 Kendi Kendine Fren
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sürüş esnasında aracın fren yaptığını ve abs, el freni ışıklarının yandığını görebiliyosun. o an' dan sonra aracı boşa atıyorum normalde rölantide 900 devir olan araç 1200 devirde oluyor. ayrıca ilğilendiği için arkadaşlara teşekkür ediyorum. bu arada aracım 67.000 de ilk sahibiyim ve daha ilk arızası. Birde benim mesleğim inşaat olduğu için bayağı bir dikkat etmeden kullanabiliyorum. ben gayet memnunum dayanıklı bir araba kullandığım ortam itibariyle yakıtıda düşük. elimden çok araba geldi geçti. kendi arabam diye söylemiyorum sağlam bir araba tek eksiği iç mekanda kullandıkları malzemeler biraz vasat o kadar.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.