Şimdi Ara

arabam gaz yemiyor ve çok yakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
16.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ford transit 100 v aracım son günlerde çok yakıyor.ayrıca seside arttı.gaz yememesi ise başka bi sorun.vitesler arasında hızlı devir alırken şimdi oldukca zorlanıyor.normal devrine uzun sürede geciyor.rampalarda cabuk devirden düşüyor. acaba neden olabilir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ford Transit Aracınız Gaz Yemiyor ve Çok Yakıyor: Olası Nedenler ve Çözümler

Ford Transit aracınız gaz yememe ve aşırı yakıt tüketme problemi yaşıyorsanız, bunun birkaç olası nedeni olabilir.

Ford Transit Gaz Yemiyor Nedenleri:

• Yakıt Pompası Arızası: Arızalı bir yakıt pompası, motora yeterli yakıt sağlanamamasına neden olabilir.
    • Yakıt Filtresi Tıkanıklığı: Tıkanmış bir yakıt filtresi, yakıtın motora akışını engelleyerek gaz yememeye yol açabilir.
    • Yakıt Enjektörü Sorunları: Arızalı veya tıkalı yakıt enjektörleri, motora verilen yakıt miktarını azaltabilir.
    • Hava Akış Sensörü Arızası: Arızalı bir hava akış sensörü, motora giren hava miktarını yanlış algılayarak yakıt-hava karışımının dengesini bozabilir.
    • Manifold Mutlak Basınç (MAP) Sensörü Sorunları: Arızalı bir MAP sensörü, motora giren hava basıncını yanlış algılayarak yakıt enjeksiyon sisteminin yanlış ayarlamalara neden olabilir.

Transit Gaz Kesme Sorunu Nedenleri:

• Yakıt Sistemi Kaçakları: Yakıt sistemindeki sızıntılar, yakıt basıncını düşürerek gaz kesintilerine neden olabilir.
    • Katalitik Konvertör Tıkanıklığı: Tıkalı bir katalitik konvertör, egzoz gazlarının motordan çıkmasını engelleyerek gaz kesintilerine yol açabilir.
    • Ateşleme Sistemi Sorunları: Arızalı bujiler, ateşleme bobinleri veya ateşleme kabloları, silindirlerde uygun olmayan ateşlemelere neden olarak gaz kesintilerine yol açabilir.
    • EGR Valfı Sorunları: Arızalı bir EGR valfi, egzoz gazlarını silindirlere geri yönlendirerek performans sorunlarına ve gaz kesintilerine neden olabilir.

Yukarıdaki sorunları gidermek için şu adımları izleyebilirsiniz:

• Yakıt pompasını, yakıt filtresini ve yakıt enjektörlerini kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • Hava akış sensörü ve MAP sensörünü temizleyin veya değiştirin.
    • Yakıt sistemini sızıntılara karşı kontrol edin ve gerekirse onarın.
    • Katalitik konvertörü kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.
    • Ateşleme sistemini kontrol edin ve arızalı parçaları değiştirin.
    • EGR valfini kontrol edin ve gerekirse değiştirin.

Bu sorunları kendiniz gidermekte zorlanıyorsanız, aracınızı yetkili bir servise götürmenizi öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • dizelse turbosuna baktırın derim, olmadı motor temizliği diyorum. içi kurum olduysa, detaylı motor temizliği gerekiyor ara ara dizellere. 600-700 ytl civarı.
  • Sarsıntılı çalışma var mı? Dizelleri bilmiyorum ama benzinlilerde ateşleme bobini arızası dediğin sonuçlara yol açar...
  • araç turbosu yok.soğuk iken sarsıntı yapıyor.ayrıca dizel araç
  • quote:

Orjinalden alıntı: bozdag1977

araç turbosu yok.soğuk iken sarsıntı yapıyor.ayrıca dizel araç

soğuk motorla geç çalışma sorunu var mı? mazot pompası bakımı hiç yapıldı mı?

ben öncelikle pompa sonrada kurum birikiminden şüphelendim.

kolay gelsin...
  • aracım -25 derecede zor çalışıyordu.ama kızdırma bujisi arızalı imiş değiiştirildi.
  • hocam geç çalışma yoksa kurum ihtimali zayıflıyor.

ben hala mazot pompasına bakım yapılıp, ayarlanması gerektiğini düşünüyorum.

sorun motor ısındıktan sonra da devam ediyorsa, çekişte zayıflama varsa, yakıt artmışsa mazot pompasına bi bakmakta fayda var...

zaten mazot pompası belli aralıklarla bakım yapılması gereken bir parçadır. özellikle elektronik olmayan pompalarda...

kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arac 80 binde.boşta iken devir almada zorlanmıyor.gayet iyi gibi görünüyor.ama özelliklede rampalarda cabuk bayılıyor
  • quote:

arac 80 binde.boşta iken devir almada zorlanmıyor.gayet iyi gibi görünüyor.ama özelliklede rampalarda cabuk bayılıyor

hocam sorun yakıt enjeksiyon sisteminde görünüyor. buna mazot pompası ve enjektörler dahildir.

boşta devirlenmesi normal. çünkü motor boşta herhangi bir dirençle karşılaşmıyor.

düzensiz yakıt enjeksiyonu çekişi düşürür.

pompadaki ayar bozuklukları her silindire gönderilen yakıt miktarında farklılıklara yol açar. rölantide sarsıntı da bu düzensiz yakıt pompalanmasından kaynaklanır. aynı zamanda her silindirin farklı miktarda yakıt alması, yokuşlarda aracın bayılmasına yol açar.

mazot pompanızı iyi bir pompacıya gösterin...

kolay gelsin...

• Merhaba,

pompadan evvel mazot filtresini değiştirtin.. çoğu zaman sorun budur.
  • TEŞEKKÜR EDERİM
  • en son 2000 km önce yağ değişimi yapıldı ve filitreler değişti.yine de sorun cıkabilirmi bu filitrelerden acaba
  • quote:

en son 2000 km önce yağ değişimi yapıldı ve filitreler değişti.yine de sorun cıkabilirmi bu filitrelerden acaba

eğer sulu mazot veya kirli mazot almamışsanız, 2 bin km de filtrelerin dolma ihtimali yok...
  • mazot konusunda bişi diyemeyeceğim.çünkü değişik yerlerden aldım.birde bazen cok soğuklarda motor ısıtmadan yol aldığım oldu .bunun etkisi olabirmi acaba birde ekzos dumanı oldukca temiz.sadece sabahları soğukta beyaz duman oluyor
  • quote:

mazot konusunda bişi diyemeyeceğim.çünkü değişik yerlerden aldım.birde bazen cok soğuklarda motor ısıtmadan yol aldığım oldu .bunun etkisi olabirmi acaba birde ekzos dumanı oldukca temiz.sadece sabahları soğukta beyaz duman oluyor

hocam mazot pompası bakımından neden bu denli kaçınıyorsunuz bilemiyorum. emin olun, sizin mazot pompanız elektronik kontrollü olmadığından, bakımı fazla masraflı olmaz.

ayrıca sorun pompadan değilse bile, pompaya bakım yapılması sonuçta aracınıza fayda sağlar...

kolay gelsin...
  • bişiden kaçtığımız yok.sadece sorunumuzu sizin gibi bilgili kişilerle paylaşmak istedim.faydalıda oldu.teşekkür ederim.ama bulunduğum yer itibari ile bakım yaptırmam hemen mümkün değil.o zamana kadar sizlerin tecrübesinden yararlanmak istedim.ilk fırsat da soluğu sanayide alacağım.tekrar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
  • quote:

bişiden kaçtığımız yok.sadece sorunumuzu sizin gibi bilgili kişilerle paylaşmak istedim.faydalıda oldu.teşekkür ederim.ama bulunduğum yer itibari ile bakım yaptırmam hemen mümkün değil.o zamana kadar sizlerin tecrübesinden yararlanmak istedim.ilk fırsat da soluğu sanayide alacağım.tekrar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim

asıl ben teşekkür ederim.

sorununuz yakıt enjeksiyon sisteminde görünüyor. genelde bu tip durumlarda sorun mazot pompasının ayarından kaynaklanır. ancak diğer elemanlara da bakmakta fayda var.

aracınızı güle güle kullanın...
  • arkadaşla aynı sorunu yaşıyorum fakat benimki benzinli corsa. araba gaz yemiyor. 1. vitesle yavaş girdiğim bir yokuşta stop etti. hemen çalıştırıp gaza yüklendim bırakın ileri gitmeyi ayaba geri kaymaya başladı. kontağı kapadım. 2-3 dk bekleyip tekrar çalıştırdım bu sefer gazı aldı. bu iki defa başıma geldi. bazen bu 3. vitesteyken de başıma geliyor. yavaşladıktan sonra gaza basıyorum ama ibre kıpırdamıyor. 1'den 2ye, 2'den bire attığımda titreme bende de oluyor. bir de araba eğer küçük viteste kullanıyorsam 10 dk içinde hararet yapıyor. gaz yememesinin hararetle ilgisi olabilir mi? ya da nedeni ne olabilir? bilgi veren olursa sevinirim.
  • iyi gunler bu sizin başınıza gelen olay aynı şekilde benim başımada gelmişti benim arabam fiat marea dizel 1.9 beyaz duman atması araba sarsıntılı çalışması sorun şudur motora su giriyor ve suyu yakıyor ama ısındığı zaman içine almıyor buda demek contanızı değiştiriniz. ordaki deliklerden geçemiyor su. en kısa zamanda dediğim yere baktırın sorunun ordan olduğunu göreceksiniz. arabayla uzun yolada çıkmayın su kaynatabilir o zamanda üst kafayı yamultabilirsiniz(ben kendim yamulttum).neyse çekmeme konusuna gelince konuşulduğu gibi pompadan problem enjektörleri ölçtürüm değerleri eşit ise enjektörlerden değildir demek düşündüğüm kadarıyla pompadan.saygılarımla
  • Benim aracım 1998 model skoda combi 1.9 sdi dizel vw caddy dizel motorlardan, aracımdaki sorun:

sabahları motor aşırı derecede duman atıyor,

aşırı derecede titreme yapıyor, öyle sallantı varki araç tabiri caizse dans ediyor,

marş motoru dişlisi sıyırıyor, yaptırım olmadı, yeni marşmotor aldım, yine bozuldu yaptırdım yine bozuldu, debriyaj ve motor geçen yaz yapıldı. '2500 ytl

aracım aşırı derece mazot yakmaya başladı,
    Mazot pompasında dediler baktırdım birşey yoktu, hatta pompa temizlemye 500 ytl istiyorlar...yurt dışından yenisini alırım daha iyi.

Enjektörleri temizlettim bana enjektörler zaten yeniymiş dediler 30 ytl.

Bir usta ısıtma bujilerin çalışmıyor ondan sartsıntı ve duman atıyor dedi. Ustaya sök yap dedim, burun kıvırdı ? elektrikçi işi dedi

Başka bir usta avans ayarın bozulduğu için duman atıyor ve titreme yapıyor dedi. arabanın avans ayarı durduk yere niye bozulsun ki?

Araba bir ay önceye kadar motor ısınınca sarsıntı ve duman kesiyordu kış geldiğinden mi sürekli araba duman atıyor.

Servise götürdüm aracın 1 tane sipob yada pistonda sorun olduğu söyledi.

Başka bir usta aracın mazotun kaliteisden dedi, dizel katkı kullandım yine aynı.

Bundan sonra dizel arba kesinlikle almam. Dizel motor sistemlerinden anlayan iyi bir usta bulamadım.

Arkdaşlar bana tavsiyede bulunurmusunuz ne yapim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.