ilk araç olacaksa suv yüksek olduğu için sorun yaratabilir ve ağırdır captivalar sizin yerinizde olsam araba kullanmayı tam öğrenmek için kalas gibi bir araba alırdım hiç bir sürüş teknolojisi bulundurmayan bu öğrenmenizde yararlı olacaktır eğer sizin için insanların ne dediği önemli değilse toros alın cidden diyorum torosun size araba sürmeyi öğrenmenizde çok yararı olacaktır
yirthan
kullanıcısına yanıt
hakkaten 2 sene sonra hangi arabayı alıyım diye tavsiye istemiş
quote:
Orijinalden alıntı: Ö1f1
ilk araç olacaksa suv yüksek olduğu için sorun yaratabilir ve ağırdır captivalar sizin yerinizde olsam araba kullanmayı tam öğrenmek için kalas gibi bir araba alırdım hiç bir sürüş teknolojisi bulundurmayan bu öğrenmenizde yararlı olacaktır eğer sizin için insanların ne dediği önemli değilse toros alın cidden diyorum torosun size araba sürmeyi öğrenmenizde çok yararı olacaktır
Yanlış anlamayın ama çok da abartmamak lazım. Toros ya da doğan gibi araçlar artık geçmişte kaldı kabul etmek lazım. Arkadaşın Captiva alabilmeyi düşündüğüne göre de, az çok çıtası belli, ciddi bir aksilik yaşamaz ise hiç bir zaman Toros'a ya da dengi bir araca binmeyeceğini düşünebiliriz. Elbette binmek zorunda kalabilir, ama o durum yaşanırsa istisna olur, istisna ile de iş yapılmaz.
Araba sürerken her gün başka bir yere vuracaksın diye de bir şart yok. İlk öğreneceksin diye, modelini düşürme olayını çok abartmadan önerilerim şudur:
1. İlk de öğrenecek olsan, sürmeyi çok iyi biliyor da olsan 2000 sonrası bir araç al ki güvenlik belli bir seviyede olsun, EuroNcap çarpışma testlerine falan girmiş olsun. 2. Manuel vites al ki sonradan otomatik vitesi sürmek her zaman öğrenilebilir, ama tam tersi çok daha zor olur. 3. SUV yerine sedan veya Hactchback daha mantıklı olur.
Benim ilk aracım 4 sene önce 2001 Ford Focus Hatchback'ti, sonra 2010 Cruze, şimdi imzadaki i30. Konuyu açan arkadaşıma da öyle bir başlangıç tavsiye edebilirim 20000 TL seviyesinde.
sen pisiklet al araba aşar seni
arabaci_takimiA
kullanıcısına yanıt
hocam benim toros dememin nedeni için vurmak değilde hiç bir sürüş sistemini barındırmadığı için mesela bir örnek: bayırlarda yeni arabalarda yokuş kalkş desteği var bir çoğunda şimdi eğer yokuş kalkış destekli bir araba ile öğrenilirse ilerde başka bir araçta bayırda geri kaçırma gibi sorunlar olabilir bir nevi otomatik vites düz vites olayı gibi yokuş kalkış olmayan aracı kullanan yokuş kalkışlıyıda kullanır gibi tabi sadece yokuş olayı değil birçok mevzu var ama modern birşey olsun derse 2007 öncesi B sınıfı araçlarda olaiblir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme