Şimdi Ara

ARABADAKİ SÜT VEYA KUSMUK KOKUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 hafta önce, Antalya'dan Konya'ya dönerken, canım oğlumun (3 Yaşında) önce süt içmesi ve akabinde arabanın içine kusması ile serüvenim başlamış oldu. Bu arada aracımı sıfır almıştım ve aracım daha 2 aylık mercedes... Kusmadan 5 dk sonra hemen bir tesise girdik ve eşim koltuk temizleyici ve su ile kusmuktan eser bırakmadı. Lakin 1-2 saat aradan sonra arabam feci şekilde kokmaya başladı. Başımdam geçen bu olayı siz değerli forum üyeleri ile paylaşma gereği duydum, hakikaten çok sıkıntılı bir olay...

    1- Öncelikle aracınıza, süt, yoğurt ve ayran dökülürse veya aracınıza biri kusarsa, süt veya kusmuklu alan, su, deterjan veya temizlik ürünleri ile KESİNLİKLE temas edilmemeli ve temizlemeye çalışılmamalıdır. Su ve deterjan değdiği anda süt ve kusmuk içerisindeki bakteriler bayram etmektedir ve çok hızlı bir şekilde çoğalmaya başlamaktadır.Biz temizlemeye çalışarak bakterilere bayram ettirdik resmen....

    2- Aracınıza kusulursa ya da süt, ayran veya yoğurt dökülürse kağıt havlu veya kuru bir bez ile kabası alınmalıdır. Böylece bakterilen çoğalması engellenmiş olur. Kesinlikle su ve temizlik ürünü ile temizlemeye çalışmayın...

    3- Aracı gelir gelmez oto yıkamacıya götürmeme rağmen parfüm sıkmaktan başka bir işlem yapılmadı ve bu çözüm en fazla 2 saat idare edebildi.

    4- Yapmış olduğum araştırmalar neticesinde kendim bir çözüme ulaştım. Öncelikle sirke ile suyu karıştırarak kusmuklu alana fısfıs yardımı ile sıktım. Yarım saat kadar bekledikten sonra sirkeli suyu, halı yıkama makinesi ile iyice çektim... Suyu çektikten sonra güçlü bir fön makinesi ile o alanı iyice kuruttum.. Kurulama işlemi yaklaşık yarım saat sürdü.

    5- İyice kuruduktan sonra internetten sipariş ettiğim FORSCHER SÜT KOKUSU VE ARAÇ KOKU GİDERİCİYİ o alana iyice yaydım. Ürün toz şeklinde ve kimyasal bir ürün. İki gündür aracımdan süt kokusu kesildi.

    6- Ayrıca internetten aynı gün Dr.Mat diye bir ürün daha sipariş etmiştim ancak bu ürün henüz kargoda ve elime ulaşınca o ürünü de tedbiren kusmuklu alana sıkmayı düşünüyorum. Mevcut haliyle aracımdaki sorunu büyük oranda çözdüm.

    Olumsuzluk yaşarsam buradan tekrar paylaşımda bulunacağım. Edindiğim tecrübeleri siz değerli forum üyelerine paylaşmak istedim. Bu tarz bir durumla karşılaşmamanız ümidiyle HOŞÇAKALIN.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmt Drmz -- 27 Mart 2017; 0:20:34 >







  • Öncelikle geçmiş olsun Allah oğlunuzu bağıslasın. Herkesin başına gelebilecek türden bir durum ve dikkate alınacak bir konu.
  • hocam amerika'da bulunan (ebay'da da satiliyor) bir sprey var. once arabanin camlarini kapatip kaloriferi aciyorsunuz. spreyi el freninin oralara koyuyorsunuz. spreyin dugmesine basiyorsunuz ve sprey bitene kadar durmuyor. yarim saat kadar oyle bekliyorsunuz, sonra arabanin kapilari acip bi yarim saat kadar havalandiriyorsunuz, tertemiz. benim bir arabami zencilerden almistim, buram buram esrar kokuyordu. tek spreyle kokudan eser kalmadi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muteferrika

    hocam amerika'da bulunan (ebay'da da satiliyor) bir sprey var. once arabanin camlarini kapatip kaloriferi aciyorsunuz. spreyi el freninin oralara koyuyorsunuz. spreyin dugmesine basiyorsunuz ve sprey bitene kadar durmuyor. yarim saat kadar oyle bekliyorsunuz, sonra arabanin kapilari acip bi yarim saat kadar havalandiriyorsunuz, tertemiz. benim bir arabami zencilerden almistim, buram buram esrar kokuyordu. tek spreyle kokudan eser kalmadi :)

    Link var mı acaba yada ürün ismi falan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muteferrika M kullanıcısına yanıt
    "buram buram esrar" nedir ya


    linki yazabilir misiniz?
    Çocuklu ailelerin işine yarar.
  • benzer durum geçen yaz başıma geldi, arka koltuğu söküp evde 3 kez halı yıkama makinesi ile yıkadım ,öncesinde sirke karbonat karışımı ile silmiştim sonrasında halı-koltuk deterjanı-sıcak su karışımı makineye ekleyince sorun kalmadı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 17 Nisan 2017; 12:0:13 >
  • dombilibili D kullanıcısına yanıt
    EneSerhat kullanıcısına yanıt
    hocam ürünlerin genel adı "odor eliminator". benim kullandığım ürünün adı ise "meguiars whole car air freshener". bunun dışında odor bomb diye bir ürünün de çok iyi olduğunu söylüyorlar ama şahsen hiç kullanmadım.


    http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=meguiars+whole+car+air+freshener&_blrs=spell_check
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.