Şimdi Ara

Araba zor çalışıyor (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabam 94 model Mazda 323 karbiratörlü 1.6 motor. Son iki gündür ilk marşta çalışmıyor. Benzine alıp çalıştırıyorum sonra tüpe geçiriyorum. Bu işlem 5-10 dk. sürüyor. Araba çalıştıktan sonra bir süre de devrini toparlamasını bekliyorum. 1000 devire yaklaşınca yola çıkıyorum. İşin ilginci araba bazen ilk marşta normal çalışıyor. Bugün sabah tek seferde çalıştı ve devri normale geldi fakat işe giderken simit almak için durdum araba tekrar çalışmadı. Yine benzine alıp çalıştırdım öyle gaza aldım.

Sanayiye götüreceğim fakat işten izin alamadım. Bu akşam götüreceğim. Bu tarz eski arabalarda benzer sorunlar yaşanıyor. Arkadaşlarım aküsüne, bujilere, karbiratöre baktırmamı söylüyorlar. Rolantisini yükselttir diyen var. Sizden başına gelen var mı? Tavsiyeleriniz neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawk1903 -- 11 Ekim 2013; 8:43:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

Arabam 94 model Mazda 323 karbiratörlü 1.6 motor. Son iki gündür ilk marşta çalışmıyor. Benzine alıp çalıştırıyorum sonra tüpe geçiriyorum. Bu işlem 5-10 dk. sürüyor. Araba çalıştıktan sonra bir süre de devrini toparlamasını bekliyorum. 1000 devire yaklaşınca yola çıkıyorum. İşin ilginci araba bazen ilk marşta normal çalışıyor. Bugün sabah tek seferde çalıştı ve devri normale geldi fakat işe giderken simit almak için durdum araba tekrar çalışmadı. Yine benzine alıp çalıştırdım öyle gaza aldım.

Sanayiye götüreceğim fakat işten izin alamadım. Bu akşam götüreceğim. Bu tarz eski arabalarda benzer sorunlar yaşanıyor. Arkadaşlarım aküsüne, bujilere, karbiratöre baktırmamı söylüyorlar. Rolantisini yükselttir diyen var. Sizden başına gelen var mı? Tavsiyeleriniz neler?

Hocam karbüratörünü temizletince tüm sorunları geçecek İnşaAllah yanlız bunun yanında buji ve buji kablolarınıda değiştirmeni öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Arabam 94 model Mazda 323 karbiratörlü 1.6 motor. Son iki gündür ilk marşta çalışmıyor. Benzine alıp çalıştırıyorum sonra tüpe geçiriyorum. Bu işlem 5-10 dk. sürüyor. Araba çalıştıktan sonra bir süre de devrini toparlamasını bekliyorum. 1000 devire yaklaşınca yola çıkıyorum. İşin ilginci araba bazen ilk marşta normal çalışıyor. Bugün sabah tek seferde çalıştı ve devri normale geldi fakat işe giderken simit almak için durdum araba tekrar çalışmadı. Yine benzine alıp çalıştırdım öyle gaza aldım.

Hocam karbüratörünü temizletince tüm sorunları geçecek İnşaAllah yanlız bunun yanında buji ve buji kablolarınıda değiştirmeni öneririm.

Teşekkür ederim. Bu işlemler tahmini ne kadar tutar bilginiz var mı? 100 liraya falan olur mu ki?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Teşekkür ederim. Bu işlemler tahmini ne kadar tutar bilginiz var mı? 100 liraya falan olur mu ki?

Ben karbüratör temizliğine 130 lira verdim sırf

• Sorun gaz kesicidenmiş.

Araba zor çalışıyor (ÇÖZÜLDÜ)

Voltran marka gaz kesici takılıymış arabada. Onu söktürüp Atiker marka taktırdım. Şu an sorun yok. Onun haricinde basınçlı tabancayla hava filitresi ve karbiratördeki tozları temizlediler. Toplamda 70 TL ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawk1903 -- 11 Ekim 2013; 8:42:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.