Şimdi Ara

Araba yokusta viteste kaciriyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araci yokusa 1.vitese takili sekilde biraktigimda tik tik tik... seklinde ses gelip,yavas yavas vitesteyken geriye kaciriyor.Gidisinde,gecmesinde vs. sorun yok.El freni cekmek zorunda kaliyorum.Bu sorun neden kaynaklanir ? Masrafi buyuk mu ?

Arac 2010 1.4 turbo linea 78.000 km

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2. Vitesten büyük viteslerde zorlanmadan kalkış yapabiliyorsa baskı balata zamanı gelmiş

• Şaka yapmıyorsunuz değil mi? Ya da bir trollük yok...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyaj balatanızın eli kulağında gibi, araç yüksek hızlara çıkabiliyormu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tunc52

Debriyaj balatanızın eli kulağında gibi, araç yüksek hızlara çıkabiliyormu?

Yuksek hizlara cikiyor 160 km ye kadar ciktim sonrasini zorlamadim fabrika verisi max. 200 km hiz yaziyor.Vitese takili iken tik tik tik... vitesin bulundugu yerden ses geliyor.

• aracı yokuşta bırakırkenmi viteste bırakıp öyle duruyosunuz bu durumda ses gelmesi normal olabilir el frenide çekmeniz gerek zaten.
  • Yokuş aşağı arabayı şanzımana yüklemek iyi değildir.

Düz bi yolda el frenini çekin ve vitesi 1 e atıp yarım debriyaj da gaza basın eğer kaçırırsa gitmiş demektir ama zannetmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    vites bosa atiyor
    16 yıl önce açıldı
    Dizel Yokuşta Titreme
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş sanırım stop ettikten sonra 1. viteste bırakınca el freni çekmezsem arabayı tutmuyor diyor. Normaldir. 1. vitesin gücü sert yokuşlarda arabayı tutamaz zaten. El freninin amacı da odur. Sorun yok.
  • El freni çekmelisin zaten, yokuşta viteste bırakın derken yanlış anlamışsın.

• Yav sallayın kardesım tabiki araba viteste kayar o el freni susmu duruyor?

• Debriyajı sağlam araç yokuş aşağı 1 veya geri viteste bırakıldığında istisnalar haricinde kayma yapmamalı. Eğer yapıyorsa muhtemel arızalarç ya balata yağlamıştır, balata ömrünü tamamlıyordur yada baskı tırnakları balatayı tam basmıyordur. Emin olmak için aracı yokuş aşağı duruma göre 1 veya r ye takıp kaputu açın araç kaydığı zaman direksiyon kasnağı şarj dinamosu gibi görünen kasnaklar dönmüyorsa debriyaj kaçırıyordur.

Aracın hızlanmasında ve yüksek süratlere çıkmasında sorun yoksa sorun etmeyin el freni zaten bunun için yapılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc52 -- 5 Nisan 2015; 14:03:57 >
  • ek freni çekmeyerek aracın tüm ağırlığını garibim dişliye bırakıyorsun. el freni bunun için var zaten . çek gitsin
  • Araçların yokuş aşağı viteste iken hareket etmesi normal.

Zaten bunun için el frenini araçlara koymuşlar. Süs olsun diye değil.

Yani aracınızdaki bu durum normal. Arıza değil.
  • Normal bir durum arıza nerede anlamadım.
  • araç motor istiyor..
  • Şanzıman aracı öyle hemen tutmaz yalnız. Yokuş aşağı bir iki metre kaydıktan sonra tutar. Zaten arabayı viteste bırakmanın mantığı eğer el freni bir şekilde devre dışı kalırsa araç fazla ilerleyip hızlanamadan şanzımanın tutmasını sağlamaktır. El freninizden şüpheniz yoksa yükü önce araç el frenine bırakın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.