Şimdi Ara

Araba Sürmeyi Öğrenmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
3.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dostlar, araba sürmeyle ilgili hiçbir şey bilmiyorum desem yeridir. Ehliyet kursuna yazıldım, orada dersler başlayana kadar kendim bilgi almak için araba sürmekle ilgili ne izlememi önerirsiniz youtubeda vs? Bu arada sizce öğrenebilir miyim sıfırdan kurs yardımıyla ?

• Ne desek boş yeteneğin varsa sürersin.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Siz nasıl sürmeyi öğrendiniz hocam?
  • Leo Messi Kun kullanıcısına yanıt
    Ortak isteğin varsa tek başında öğrenirsin ben kendim öğrendim benim için daha iyi oldu çok hata yaptım artık yapa yapa hataları sürmeye başladım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi hocam bana 2 gösterdiler kavradım işi yeterki panik heyecan yapma yaparsın diye düşünüyorum dikkat ve pratiklik önemli bu işte.
  • Reloudvzla R kullanıcısına yanıt
    Kendim öğrendim derken hocam şöyle babamın otomatik bir arabası var onda pratik yapabilirim ama manuel öğrenmek kendi kendime mümkün değil zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leo Messi Kun

Kendim öğrendim derken hocam şöyle babamın otomatik bir arabası var onda pratik yapabilirim ama manuel öğrenmek kendi kendime mümkün değil zaten.
    Ortak gözünde büyütme debriyaja basıp Atacan motorun sesine göre baktın motordan ses geliyor at bak ilerde öğrenince çok kolaymış diyeceksin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba sürmeyi öğrenmek için
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leo Messi Kun

Manuel araç yoksa kursu bekle orada öğren hoca eşliğinde acele etme 1 günde kavrarsın

• Debriyajı kavra gerisi önemsiz zaten

• Yutupla falan olmaz hocam pratik yapmanız lazım kursta vesaire
  • Adı üstünde sürücü kursu. Orada önce pratik eğitim verilecek, sonra uygulamalı eğitimlere geçilecek.

Günlük temel ihtiyaçlarını karşılayacak kadar asgari zekaya sahip olan herkes araç kullanabilir. Zor bir tarafı yok.

Ehliyeti aldıktan sonra pratik yapma imkanı yoksa bu işi profesyonel olarak yapan eğitimciler var.

Youtube da "Güvenli Sürüşler Dileği" adlı bir sayfa var, bu işi abc sinden başlayıp detaylarına varıncaya kadar anlatıyor, tavsiye ederim.
  • B E sınıfı ehliyetlere sahibim..
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap yazan herkese. Zaten youtubeda öğrenilmez pratiklik şart ama önceden yine bi bilgim olsun istiyorum. Başka kanal tavsiyesi vs. olan varsa alabilirim.
  • Ben her zaman farklı şoförleri izlerdim. Kulağım motorda gözlerim şoförün ayaklarında olurdu. Tavsiye ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • YouTube da öğrenmeye kalkarsan daha çok zorlanırsın. Her arabadan arabaya kavrama noktası ve gaz tepkisi başka. Hatta benzinli ile dizel bile çok farkediyor. Koltuğa oturmadan olmaz bu iş.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • banada biri paralel parkı öğretsin xd
  • Yazarak yada konuşularak anlatılacak durumlar değil, tamamen alışmak ve pratik yapmakla alakalı bir durum...

Ehliyet kurslarındaki hocalar senin gibi yüzlerce insana araba kullanmayı öğretiyor, o sebeple temelini onlar atacak sende o temel üstüne pratik ve alıştırmalar yaparak pekiştireceksin...

Ehliyet kurslarında yeni dönemlerde sanırım, düz ve otomatik vites tercihi soruluyormuş. Bence düz vitesi tercih et, başlarda öğrenmesi görece olarak otomatiğe göre daha zor fakat alışırsan her aracı kullanırsın.

Debriyaja şöyle bas, vitesi şöyle at demenin sana burada faydası olmaz. Her aracın pedal tepkisi biraz farklı, fakat mantık olarak hepsi aynı durumda...

Öğrendiğin hiç bir şeyi ezbere uygulama, temel mantığını kavramaya çalış dediğim gibi büyük ölçüde alışmak pratik yapmakla olacak şeyler...Adım adım gelişip öğreneceksin...

Yok yetenek gerektirir yok şöyle zeka gerekir laflarına takılma, 70 yaşında insanlar bile kullanıyor bu aleti gözünde büyütme

• Araba kullanmak biraz da silah kullanmak gibidir. Askere gittiysen bilirsin sana söküp takmayı ve atış yapmayı gösterirler ondan sonra artık ezbere yaparsın hepsini. Araç kullanmakta böyle oluyor. Mutlaka sürücü kursu hocası ile pratik eğitimde eğitimini al yetersiz olursa özel ders alırsın sonra kullanırsın. Belli süre sonra araç kullanma işi bilinçsiz bir hal alıyor. Yani demek istediğim herşeyi otomatik yapıyorsun artık farkında bile olmuyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

B E sınıfı ehliyetlere sahibim..
    Eee?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.