|
fren diski ömrü ortalama olarak nette gösterilen 60 70 bin km civarında gösteriliyor ben ise 195 binde yeni değiştirdim diskleri önler neyse arkalar daha kullanılabilir durumdaydı sanayide kaç oldu denk geliyorum adamın arabası daha 1 ile 7 yaş arasında klima gazı basıyorlar tamamlıyorlar ben daha fabrikanın koyduğu klima gazına dokunmadım buz gibi soğutuyor 15 yıllık fabrikanın klimaya bastığı gaz ne kaçak ne göçek hiçbir şey yok 2 bakımda bir polen filitresi değiştir devam ilk lpg takıldığında uyarmadılar gaz filitresini 70 bin km sonra değiştirdim diskler değişirken ustam el freni balatası da al dedi onları da değiştirelim dedi üstündeki el freni balatasına 15 yıldır halen ayar yapılmamış fabrikanın bıraktığı ayarda kullanıyordum sıfır bosch el fren balatası getirdim gel dedi yan yana koydu sıfır km el freni balatası üstündeki 15 yıllık fabrikanın taktığı el freni balatasından daha ince usta bile şaşırdı şok oldu nasıl olabilir böyle bir şey ayrıca beton gibi tutuyordu biraz sıktı hiç gerek yok dedi değiştirmeye benim araç daha yeni yeni 5w-40 koymaya başladım 195-binde 195-bine kadar hep 5w30 kullanıyordum geçen ustama bir chevrolet captiva geldi adam daha 75 80 binde 5w-30 dan 5w-40 geçti yağ yakma eksiltme olduğu için hem de sadece benzinli yani demek istediğim bu araç parçalarının ömrü neye göre belirleniyor ? nasıl hesaplanıyor yukarıda yazdığım gibi adamlar 1 kaç yaşında arabaya klima gazı basıyorlar 2 3 takım fren balatası eskitince fren diski değiştiriyorlar ben mi şanslıyım yoksa japonun verdiği sağlamlık kalite ve uzun ömür mü ? araç nissan qashqai 2008 1,6 tekna lpg-benzin < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 19 Eylül 2023; 14:57:45 > |
|
|||ANKART|||[/coplar] Asus ROG Strix Z890-F Gaming WiFi soket: 1851 DDR-5 SATA6 |||İŞLEMCİ||| Intel(R) Core(TM) Ultra 9 285K |||RAM||| 32+32 xpg a-data rg dual kit 600 mhz |||SSD||| ssd1 Samsung SSD 990 PRO 1TB windows ssd-2 Samsung SSD 990 PRO 2TB oyun ssd ||HARDDİSK|||| HDD-1 Segate 500 gb yedek sata-3 HDD-2 3 trb segate sata-6 depolama arşiv |||KASA|||Fazen fazeon f15 akvaryum kasa |||MONİTÖR||| james donkey 144hz 1ms 27 inch dpi |||KLAVYE||| asus rog strix scope ıı 96 snow wireless
|||MOUSE||| logitech g502 hero rgb |||EKRAN KARTI|||| asus tuf rtx 5080 oc 16gb gddr7 |||FSP Hydro PTM Pro HPT2-1200M Gen5 1200 W plaitum full moduler Power Supply||| ||| ZALMAN ALPHA2 A36 SİYAH 71 CFM 3X120mm ARGB AMD/Intel LGA1700 360mm SIVI SOĞUTUCU |

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt