Şimdi Ara

Araba kullanmaya otomatik vitesle başlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
4.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ehliyeti 2010 yılında aldım. O zamandan beri 5-6 kere deneme amaçlı trafiğe çıktım onlarda hep otomatik vitesdi. Şimdi ilk arabamı otomatik vites olarak alsam sonradan düz vites araba kullanabilir miyim? Sizce ilk tercih ne olmalı? Ayrıca düz vitesle başlasam kaç ayda rahat araba kullanmaya başlarım trafikte.

• arada duze binip kullanmakla pratik yapamazsin.
    otur 1 hafta araliksiz her gun bin. korkmadan trafige cik yavas yavas sagdan sagdan kullan 1 hafta sonra cok basitmis diyeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

arada duze binip kullanmakla pratik yapamazsin.
    otur 1 hafta araliksiz her gun bin. korkmadan trafige cik yavas yavas sagdan sagdan kullan 1 hafta sonra cok basitmis diyeceksin.

Düzle başla diyorsun yani hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: phoenix_88

quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

arada duze binip kullanmakla pratik yapamazsin.

Düzle başla diyorsun yani hocam

Alıntıları Göster
    Otomatiğe alışırsan başta bir daha manuel olayını unut her tercihinde otomatik vites araç almak zorundasın.

Manuel kullanmaya niyetin varsa 10-15 gün pratik yaparak çok rahat kullanabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: sienaumut

Otomatiğe alışırsan başta bir daha manuel olayını unut her tercihinde otomatik vites araç almak zorundasın.

Manuel kullanmaya niyetin varsa 10-15 gün pratik yaparak çok rahat kullanabilirsin.

Alıntıları Göster
    eğer trafikte genel olarak tecrübesizseniz ve yardım alacak sizinle beraber mesela hafta sonları trafige çıkacak kimse yoksa bence otomatik alın baştan en azından nasıl gitmeniz nasıl durmanız nasıl kalkmanız konusunda ve trafikte deneyim kazanmış olursunuz daha sonra manuele geçersiniz. Kuzenimde ehliyetini geç aldı ve çocuk panik yapıyordu mesela hafta sonları onu ögleden sonraki saatlerde yada gece yarısına dogru maltepe kartal sahil arası git gel yapıyorduk en azından şerit takip etmeyi araç sollamayı ögrenmişti. dedigim gibi eger yardım alabılcek bırınız yoksa otomatık alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpmagduru

eğer trafikte genel olarak tecrübesizseniz ve yardım alacak sizinle beraber mesela hafta sonları trafige çıkacak kimse yoksa bence otomatik alın baştan en azından nasıl gitmeniz nasıl durmanız nasıl kalkmanız konusunda ve trafikte deneyim kazanmış olursunuz daha sonra manuele geçersiniz. Kuzenimde ehliyetini geç aldı ve çocuk panik yapıyordu mesela hafta sonları onu ögleden sonraki saatlerde yada gece yarısına dogru maltepe kartal sahil arası git gel yapıyorduk en azından şerit takip etmeyi araç sollamayı ögrenmişti. dedigim gibi eger yardım alabılcek bırınız yoksa otomatık alın.

Alıntıları Göster
    Otomatiğin keyfinden sonra manuelin çilesine düşülmez, özellikle istanbuldaysanız.

Ben 8 yıllık şöförüm ve hep otomatik araç aldım, kullandım. Geçenlerde yeni civic dizeli teste gittim, manuel olduğu için ilk kontağı çalıştırdığımda stop ettirdim. Sonra paşalar gibi sürdüm.

Unutma olayı falan olmuyor yani içiniz rahat olsun.

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Hocam tecrübesiz bir insan trafiğe çıktığında vites değiştirmek arabayı kaldırmak inanın en son endişelendiği olaydır. Tecrübesiz insanın korkuları daha doğrusu hataları vites ile ilgili değil arabayı yönlendirmekle ilgili olur.

Şerit takip, sollama, ana caddeye çıkış ve kavşaklar, durma mesafesini ayarlamak vs vs. Önemli olan vites değil direksiyon hakimiyetidir, dar bir sokakta iki araç karşılaştığında yapılan "sürtücek miyim" paniği vs vitesle ilgili değildir. araca, direksiyona, şeritlere hakimiyet zayıfken bir de vites değiştirme vs sadece kaygıyı arttırır.

otomatik alın, asıl önemli olan direksiyon ve araç hakimiyetini geliştirin, sonrasında düz vites kullanma olayı bir hafta sonunda halledilir.ben otomatik vitesin rahatına alıştım, şimdi düz vites rahat kullansam da yadırgıyorum.

otomatik almanın kullanmanın hiçbir sıkıntısı olmaz, trafiğe daha hızlı adapte olursunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Otomatiğin keyfinden sonra manuelin çilesine düşülmez, özellikle istanbuldaysanız.

Ben 8 yıllık şöförüm ve hep otomatik araç aldım, kullandım. Geçenlerde yeni civic dizeli teste gittim, manuel olduğu için ilk kontağı çalıştırdığımda stop ettirdim. Sonra paşalar gibi sürdüm.

Unutma olayı falan olmuyor yani içiniz rahat olsun.

Alıntıları Göster
    ben de ilk arabamı otomatik aldım
    artık düz vites araba ölüm gibi :D
    bu rahatlığı değişmem

• Araba sürmeyi torosta öğrenmiştim o aklıma geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: TamamHaklısınÖyle

Araba sürmeyi torosta öğrenmiştim o aklıma geldi
    uzun bir süre otomatik kullanmış biri olarak arada sırada düz vites kullanmak zorunda kalmışlığım oldu. düz vitese tekrar alışmam bir haftamı aldı ki bu biraz araca da bağlı debriyajı kişiye özel olarak ayarlatılırsa çok daha kısa sürede alışılır düz vitese. rahat olun trafiğe alıştıktan sonra düz vites olsun otomatik olsun ikiside kullanılır. düz kullanan insanlar bile araç değiştirince az da olsa aracın acemiliğini çeker.
  • quote:

İlk arabamdı. O yüzden 5 sene otomatik vitesli araçtan başka birşey kullanmadım. Arkasından da çatır çatır düz vites kullanıyorum. Manuel olayını unut derken ?
  • Bana Göre Otomatik İle Manuel Kullananların Arasında Çok Fark Var , Manuelde Yolu Gözlüyorsun , Vitesi Ayarlıyorsun , Devire ve Hıza Göre Vites Ayarlıyorsun Vs. Vs. Ama Otomatikte Viteste Sıkıntı Yok , Yola Konsantre Olsanız Yeterli Diye Düşünüyorum.Bence Manuel İle Başlamak Her Zaman İyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Bana Göre Otomatik İle Manuel Kullananların Arasında Çok Fark Var , Manuelde Yolu Gözlüyorsun , Vitesi Ayarlıyorsun , Devire ve Hıza Göre Vites Ayarlıyorsun Vs. Vs. Ama Otomatikte Viteste Sıkıntı Yok , Yola Konsantre Olsanız Yeterli Diye Düşünüyorum.Bence Manuel İle Başlamak Her Zaman İyidir.
    Açıkçası sadece mesela işe gidip gelmek için hafta içi araba kullanıyorsam şahsi arabamı otomatik almam.Ama bir mümessile manuel araba vermek yazıktır günahtır

Öğrenciyim bu arada gezmek için araba kullanıyorum o da manuel Bence herkes manuel arabada sürmeyi öğrenip otomatiğe geçmeli.Manuel sürenler bana göre daha iyi şöför.

• quote:

Orijinalden alıntı: TEKLER

Bana Göre Otomatik İle Manuel Kullananların Arasında Çok Fark Var , Manuelde Yolu Gözlüyorsun , Vitesi Ayarlıyorsun , Devire ve Hıza Göre Vites Ayarlıyorsun Vs. Vs. Ama Otomatikte Viteste Sıkıntı Yok , Yola Konsantre Olsanız Yeterli Diye Düşünüyorum.Bence Manuel İle Başlamak Her Zaman İyidir.
    2 arabam oldu hayatımda, ikisi de otomatik vitesti. Düz vitesi sadece ehliyet alırken kullanmıştım; baktım ki amelelikten başka bir şey değil, hep otomatik istedim ve aldım. Memnunum şükür, aracım triptonik; yani düz de kullanılabiliyor; ama inanın ona bile eriniyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trcn

2 arabam oldu hayatımda, ikisi de otomatik vitesti. Düz vitesi sadece ehliyet alırken kullanmıştım; baktım ki amelelikten başka bir şey değil, hep otomatik istedim ve aldım. Memnunum şükür, aracım triptonik; yani düz de kullanılabiliyor; ama inanın ona bile eriniyorum :)

Alıntıları Göster
    otomatiği 13 yaşımdayken sürüyordum
    alışmaya manuelle başlamak senin için daha iyi olur yaşlanınca otomatiğe dönersin

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Hocam tecrübesiz bir insan trafiğe çıktığında vites değiştirmek arabayı kaldırmak inanın en son endişelendiği olaydır. Tecrübesiz insanın korkuları daha doğrusu hataları vites ile ilgili değil arabayı yönlendirmekle ilgili olur.

Şerit takip, sollama, ana caddeye çıkış ve kavşaklar, durma mesafesini ayarlamak vs vs. Önemli olan vites değil direksiyon hakimiyetidir, dar bir sokakta iki araç karşılaştığında yapılan "sürtücek miyim" paniği vs vitesle ilgili değildir. araca, direksiyona, şeritlere hakimiyet zayıfken bir de vites değiştirme vs sadece kaygıyı arttırır.

otomatik alın, asıl önemli olan direksiyon ve araç hakimiyetini geliştirin, sonrasında düz vites kullanma olayı bir hafta sonunda halledilir.ben otomatik vitesin rahatına alıştım, şimdi düz vites rahat kullansam da yadırgıyorum.

otomatik almanın kullanmanın hiçbir sıkıntısı olmaz, trafiğe daha hızlı adapte olursunuz.

+1
    çok doğru ve mantıklı bir açıklama

• quote:

öyle birşey yok.

ilk arabam otomatik vitesti,şimdi manuel kullanıyorum.

aradaki tek düz vites tecrübem,üniversite kampüsü içinde veya maksimum 5 km lik yolda düz vites kullanmışlığım o kadar.

hiçbir adaptasyon süreci de yaşamadım.

bisiklete binmek gibi,unutulmuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

öyle birşey yok.

aradaki tek düz vites tecrübem,üniversite kampüsü içinde veya maksimum 5 km lik yolda düz vites kullanmışlığım o kadar.

Alıntıları Göster
    Benim ilk aracım düz vitesti , şirket aracımda düz vites. İkinci aracım ise otomatik aldım , bundan sonra aksilik olmazda otomatik vitesten şaşmam.
    İmkanın varsa düz viteste pratik yap , ama otomatik vitese mutlaka geçiş yap.

• quote:

Orijinalden alıntı: mumenu

Benim ilk aracım düz vitesti , şirket aracımda düz vites. İkinci aracım ise otomatik aldım , bundan sonra aksilik olmazda otomatik vitesten şaşmam.
    İmkanın varsa düz viteste pratik yap , ama otomatik vitese mutlaka geçiş yap.

Alıntıları Göster
    imkan varsa otomatik al hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

quote:

öyle birşey yok.

Benim genel de gördüğüm sizinkinin tam tersi. Otomatik vites ile başlayıp manuel alan kimse görmedim hiç demek sizin gibiler de varmış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.