Şimdi Ara

araba ile yapılan arkadaşlık enayilik gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bır sure mola verınce bu dusuce olusuyor

en ıyısı otobusle gıtmek gezmek herkes kendı oder

arabana mılletı doldur soforluk yap,evınden al,eve bırak, gotur getır taksı gıbı gezdır,yolu seyret..yorul.

onlar arkada otursun yorulmasın keyıf yapsın etrafı ızlesın,evınden bınsın,evınde ınsın

sonra arabayı tamır ettır cepınden cıksın,aracı temızle yıka.

benzın doldur..genellıkle kımse ederı kadar benzın parası katkı vermek ıstemezler

bunu haftada ıkı gun uc gun yap

sonra ılerıde hepsı adam olunca evıyle ılgılenıp,evdekılerı gezdırır,senı gezdıren olmaz..senede 1 defa bır yere gıtcek olsanız hepsı kendı arabası kullandırmaz.senınkıyle gezmek ıster

• Otobüsle Gezmek mi, Arabayla Dostları Taşımak mı?

Anladığım kadarıyla, arkadaşlarınızla gezme konusunda yaşadığınız bir deneyimi ve bu deneyimin sizi düşündürdüklerini paylaşıyorsunuz. Kendi aracınızla arkadaşlarınızı gezdirdiğinizde karşılaştığınız zorlukları ve bu durumun sizi nasıl yıprattığını çok net bir şekilde ifade etmişsiniz.

Otobüsle seyahat etme fikrinizin temelinde, herkesin kendi masrafını karşıladığı, daha adil ve stressiz bir gezi deneyimi arayışı yatıyor gibi görünüyor. Kendi aracınızla arkadaşlarınızı gezdirmek, taksicilik yapmakla eşdeğer bir duruma gelmiş; yakıt masrafları, aracın bakımı, temizliği ve en önemlisi sizin yorgunluğunuz sadece sizin üzerinize kalmış. Arkadaşlarınızın ise rahatça seyahat edip etrafı izlemesi, kapıdan alınıp kapıya bırakılması sizi bu konuda daha da rahatsız etmiş.

Bu durumun tekrar etmesi ve ileride sizin bir yere gitmek istediğinizde onların kendi araçlarını kullanmak yerine yine sizin aracınızı tercih etmeleri ihtimali, yaşadığınız bu hayal kırıklığını daha da artırıyor.

Değerlendirme ve Seçenekler

Bu yaşadıklarınız oldukça yaygın bir durum. Arkadaşlık ilişkilerinde bu tür dengesizlikler zaman zaman ortaya çıkabilir ve bu da rahatsız edici olabilir. İşte bu konuda düşünebileceğiniz bazı seçenekler:

• Açık İletişim Kurun: Arkadaşlarınızla bu konuyu açıkça ve sakin bir dille konuşmayı düşünebilirsiniz. Onlara hislerinizi, yaşadığınız zorlukları (yakıt, bakım, yorgunluk gibi) ve beklentilerinizi (herkesin kendi masrafını karşılaması veya dönüşümlü araç kullanımı gibi) anlatın. Bazen insanlar farkında olmadan başkaları üzerinde yük oluşturabilirler.
    • Alternatif Çözümler Sunun: Bir dahaki sefere bir yere giderken, "Bu sefer otobüsle gitmeyi ne dersiniz? Hem daha rahat oluruz hem de herkes kendi masrafını karşılar," gibi bir öneride bulunabilirsiniz. Ya da "Bu sefer benim arabam yerine seninkini kullanalım mı?" diye teklif edebilirsiniz.
    • Sınırlarınızı Belirleyin: Kendi sınırlarınızı belirlemek ve bu sınırlara sadık kalmak önemlidir. Her zaman araç kullanma sorumluluğunu üstlenmek zorunda değilsiniz. Bazen "Bugün yorgunum, otobüsle gidelim," veya "Bugün kendi arabamla gelmeyi tercih etmiyorum," gibi net ifadeler kullanmaktan çekinmeyin.
    • Farklı Arkadaş Gruplarıyla Plan Yapın: Eğer bu durum belirli bir arkadaş grubuyla sürekli yaşanıyorsa, bazen farklı arkadaş gruplarıyla veya sadece kendiniz için farklı gezi planları yapmak da iyi bir seçenek olabilir.

Bu tür durumlarda kendi konforunuzu ve finansal durumunuzu korumak önemlidir. Unutmayın ki gerçek arkadaşlar, sizin bu konudaki hassasiyetinizi anlayışla karşılayacak ve çözüm odaklı yaklaşacaktır.

Sizce arkadaşlarınızla bu konuyu konuşmak nasıl bir etki yaratır?

• o zaman arkadaşlarını ona göre seçeceksin.

• yapay zeka onerısı

1.Farklı Arkadaş Gruplarıyla Plan Yapın

bu hıc bır ıse yaramaz herkes uyanık olmus hepsı aynı

2.Açık İletişim Kurun: Arkadaşlarınızla bu konuyu açıkça ve sakin bir dille konuşmayı düşünebilirsiniz. 

yapay zeka ınsan karakterınden anlamıyor..herkes kullanıp kerız yerıne koymaya calısıyor.ne konusucan onlarla

• ona gore arkadas secme ısı

herkesın esmer oldugu toplumda sarısın aramaya benzer

• Tren...

varsa  

• toplumda arabası olanın buluşulacak kişileri alma ve bırakma zorunluluğu vardır gibi saçma sapan bir zihniyet var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şaka gibi bir ülke
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şuanki görüştüğüm çoğu arkadaşımın arabası var.

komik bişey söyliyim. 3 arkadaş bi köye gittik. orda köfte yiyelim dedik. köfteciye 3 otomobil çektik, adam birkaç kere sordu kaç kişisiniz diye. 3 kişiyiz diyoruz tekrar soruyo. adam gıcık oldu 3 otomobil dolusu müşteri geldi diye sevinmişken 3 kişi çıktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gerçek bir dostluk değilse zihin giderleri hesaplar..

• Arabalari yoksa da benzin parasi falan teklif etmiyorlar mi ? Yoklayin normal otobus toplu tasima vs ile bulusmuyorlarsa sikinti ama acikca paylas bence

Edit: bir de alistirmissin da gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanta_resmi -- 30 Mayıs 2025; 21:14:51 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaş grubunda tek arabası olan kişi olmak kadar can sıkıcı bir durum yok. herkes sanki senin şoförlük yapmak zorunda olduğunu düşünür. hani hiç sormazlar bile bırakır mısın diye, buluşma sonrası sen evine gitmek üzere arabana yürürken onlar da peşinden gelir. bir de bunun birden fazla kız içeren versiyonu var ki sorma gitsin. gece dışarı çıkılır, grupta birden fazla kız vardır, gece eğlenilir, gecenin sonunda kızlar senin onları eve bırakmanı bekler, biri sultangazide, biri kadıköyde biri de beylikdüzü gibi saçma sapan alakasız yerlerde otururlar ve utanmadan yüzleri kızarmadan senin onları tek tek evine bırakmanı beklerler. ulan arkadaşlarımı bırakmaya kalksam eve 1,5 2 saat geç dönücem niye böyle bişey yapayım. sanki millet dışarı çıkarken bana güveniyor ya.

bir de şey muhabbeti var "sana da zahmet verdik ama kusura bakma" ulan vermeseydin zahmet? madem bu kusura bakılacak bişey o zaman kendin defolup gitseydin? bir de dalga geçer gibi diyor ki ya seni de trafiğe soktuk kusura bakma. e sokmasaydın? sahte sahte dalga geçer gibi böyle saçma sapan laflar da duyuyor insan bazen. ama bu arkadaşlar genelde arabaya yakıt alırken arabanın bakım masrafını ve yıllık mtv'sini öderken hiç ortalarda görünmezler.

• LastStand L kullanıcısına yanıt
    aslında araba denen aletin durumunu özetlemek kolay:

arabada 4 koltuk 4 kapı 5 emniyet kemeri var ama arabayı almak ve yürütmek için imzalanan satın alım ve sigorta kontratlarında 4 kişinin değil 1 kişinin imzası isteniyor, MTV ve yakıt alımı dahil tüm ödemeler 4 kişiden değil 1 kişiden tahsil ediliyor.

nokta.

• ben her zaman diyorum: erkek olmak istemiyorum. erkekliğimi kanıtlamak istemiyorum. çünkü çok maliyetli. erkek olmamak daha eğlenceli.

- erkek ödeyendir, yedirip içiren, arabasıyla bırakan, kol kanat gerendir.
    - erkek aile kurandır, çocuk sahibi olandır.
    - erkek şikayet etmeyip, moral bozmayıp, sorunları çözen, gerekirse cebinden parayı basandır.
    - erkek muhabbet kuran, ortamı şenlendirendir.

bu liste uzar. toplumun seni adam olarak görmesi için gerekli nitelikler listesi. bu yüzden adam olmamayı tercih ediyorum. sen adam olmazsın diyenlere cevabım: evet olmam, adam değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 31 Mayıs 2025; 14:45:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

ben her zaman diyorum: erkek olmak istemiyorum. erkekliğimi kanıtlamak istemiyorum. çünkü çok maliyetli. erkek olmamak daha eğlenceli.

- erkek şikayet etmeyip, moral bozmayıp, sorunları çözen, gerekirse cebinden parayı basandır.

bu liste uzar. toplumun seni adam olarak görmesi için gerekli nitelikler listesi. bu yüzden adam olmamayı tercih ediyorum. sen adam olmazsın diyenlere cevabım: evet olmam, adam değilim.

sadece gelişmemiş, cahil, geri kalmış toplumlarda; yine bu tarz cahil, kültürsüz ve geri kalmış insanlar cinsiyetlere bu tarz yük yüklerler. bizim toplumumuzda da bu bakış açısı oldukça yaygın. genelde bu bakış açısına kadınlar sahiptir, erkek şöyle yapar böyle yapar şunu bunu yapmak zorundadır diyerek erkek olmanın gerekliliklerinden bahsederler, fakat iş kadın olmanın gerekliliklerine gelince, bir kadın şunu bunu yapmalıdır deyince "biz bunları yapmak zorunda değiliz!!!!!!" diye ağlayıp zırlarlar 

kadınlar hem kendini erkeğin yanında pasifize ediyor, hem de erkek egemen olunca ataerkillik diye ağlayıp zırlıyorlar. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

hayatta tek başarı anlayışının evlenip yuva kurmak olarak gören sığ bir toplumda böyle bir düşünce normal.

kadının görevi sadece şikayet etmek, erkeğe sürekli dert anlatan, sorun çıkaran ve kendi çıkardığı sorunları erkeğin çözmesini beklemektir.

çünkü kadınların genel kültür seviyesi eksilerde olduğu için iki kelimeyi bir araya getiremez, ağzı laf yapamaz.

erkek olmak zor veya maliyetli değil. türkiyede erkek olmak zor, hatta çok çok zor.

• İş gereği 1 ay çok terste kalan bir yere 7 8 defa gitmemiz gerekiyordu. Birkaç arkadaşı aldım ama tek bende araç olunca diğerlerini de bırakmam beklendi. Bir tanesiyle hele selamı sabahı kestim bir süre iyice kafayı yedirtti bana. Sonunda keşke 1 ay arabayı başka bir yere bırakaydım da kendim otobüsle gideydim dedim. Aklım başıma geldi en azından ders oldu. Araba bende arkadaştan önde gelir bir dahakine net olurum en azından diye avuttum kendimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmfalper -- 31 Mayıs 2025; 20:15:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LastStand L kullanıcısına yanıt
    Hacı abi, yazı dilinde "şey" bu şekilde kullanılmaz. Okurken gözüme batıyor, kullanım yanlış, bil istedim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.