Şimdi Ara

Araba ile İsviçre+Avusturya+Güney Almanya Rotası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    1 hafta sonra yaklaşık 10 günlük bir tatile çıkacağız. Daha iyi bir seçenek karşıma çıkmaz ise uçak ile varış ve dönüş noktamız Basel olacak. Orada da araba kiralayacağım.


    Eklediğim görseldeki gibi bir rota planladım. Biraz taslak bir çalışma oldu şimdilik.


    Bu bölgeyi deneyimleyenler varsa önerilere göre planımı revize etmek istiyorum. Şehir ekleme çıkarma, yol durumu, yol üzerinde mutlaka görülmesi gereken kasaba vb.


    Şimdiden teşekkürler.


    Araba ile İsviçre+Avusturya+Güney Almanya Rotası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jahnny -- 11 Mart 2023; 22:19:59 >







  • Bern biraz ters kalmış, şart değilse çıkartın, diğer şehrin birinde 1 gece fazla kalırsınız. Salzburg'a ekleyebilirsiniz. Salzburg güzel bir şehirdir.


    Araba kiralarken ülke değiştireceğinizi bildirin. Münih merkeze girecekseniz arabanın yeşil etiketi olmalı (green sticker for low emission zone). Yoksa ceza yersiniz. Ya da yeşil etiketsiz nereye kadar girebilirsiniz araştırın. Ayrıca arabanın kış lastiği olmalı. Avusturya'da o tarihlerde kış lastiği mecburidir.


    Avusturya'dan geçerken vignette almalısınız.


    Rota hakkında diyecek bir şeyim yok. Rota sizin kişisel seçeceğiniz bir şeydir.


    Salzburg'a gitmişken tuz alın. Salz=tuz, burg= şehir demektir. Yani tuz şehri demektir. Tuz dükkanları var. (Wiener-Philharmoniker-Gasse 3 Salzburg)

  • cleanton kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim öneriler için.


    Aslında koca 10 günü bu rotada heba mı edeceğim diye düşünmüyor da değilim. Bir türlü içime sinmedi.


    Çok genel bir soru olacak aslında; ama diğer İtalya konusundaki mesajlarınızdan bu konuda fikir alabileceğim en doğru kişilerden birisi olabileceğiniz için sormadan da geçmek istemiyorum.


    2 yaşındaki kızımız ile birlikte uçak ile gidip araba kiralayacağımız ve birkaç şehir gezebileceğimiz 10 günlük bir plan yapmaya çalışıyorum. Belçika, Hollanda tarafını elersek onun dışındaki tüm önerilere açığım.


    Uçak ile varış şehri fark etmiyor bu arada. Basel'i değiştirebilirim yani.

  • Evet rota çok heyecan verici değil. Niye İsviçreden başlıyorsunuz çok anlaşılır değil. İki yaşında çocukla daha durağan bir rota belirlemelisiniz.


    Önceki seyahat tecrübelerinizi bilmiyorum ama bu sefer İtalya'yı deneyin derim.


    Bolonyayı merkez olarak alın. Yakın çevresinde gidilecek çok fazla şehir var. Üstelik araba kiralamaya da ihtiyacınız kalmaz, trenle çok rahat ulaşabilirsiniz. Bolonya çok bilinen bir şehir olmamakla birlikte gittiğinizde çok seveceğinizden eminim.


    Modena: Ferrari fabrikası ve müzesi, Masarati fabrikası, balzamik sirkesi ile ünlü, bir çok Michelin yıldızlı restoran. Gerçi Michelin yıldızlı restoranlara gidemezsiniz çünkü aylar öncesinden rezervasyon yapıyorlar.

    Ravenna: İstanbul Ayasofyanın içindeki gibi seramikleri ile ünlü, dünya mirası bir şehir. Seramikler İstanbul ve Ravenna da aynı dönemde yapılmış. O zamanlar İstanbul'da Doğu Roma İmparatorluğu hüküm sürüyor.

    Ferrara: bir başka dünya mirası şehir

    Parma: Parmesan peynirleri

    Floransa


    Bütün bu şehirler Bolonya'ya 30-40 dakikalık tren mesafesinde.


    Bolonya dünyanın ilk üniversitesine sahip (1088 yılında beri), Bolonya Üniversitesi hala eğitim vermeye devam ediyor. Bugün müzik dünyasında tanınmış bir çok ünlü İtalyan sanatçı, müzisyen Bolonya'daki müzik akademilerinden mezundur.


    Modena'da Pavarotti'nin evi müze haline getirilmiştir, isterseniz gidip gezersiniz.


    Bolonya zaten yeme içmesiyle meşhur bir şehir. Bildiğimiz İtalyan yemeklerinin merkezi. Pasta, dondurma, pastaneler; sokak aralarında çok lezzzetli küçük restoranlar...


    Meraklıysanız pasta kurslarına katılırsınız.


    Bolonya'ya gidip başka bir yere gitmeseniz bile 10 günlük seyahatinizden çok memnun kalırsınız. Acele etmeden, ordan oraya koşturmadan, içinize sine sine, yavaş yavaş, lezzetli yemekler yiyip, güzel içkiler içip, cafe'lerde boş boş vakit geçirip dönersiniz. Mart ayı programlarını bilmiyorum ama Bolonya'da sokak konserleri vesaire bir çok faaliyete katılabilirsiniz.


    Şuraya girip inceleyin: https://www.bolognawelcome.com/en


    Cuma akşamları bazı meydanlarda ücretsiz etkinlikler düzenliyorlar. Mart ayında hava durumu müsait olur mu bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 12 Mart 2023; 18:5:32 >




  • Bolonya'da unuttuğum bir şey var. Ünlü restoran zinciri Eataly, Bolonya merkezlidir. Bolonyanın hemen sınırında "FICO Eataly" diye devasa bir tesis var. Oraya sabah gidip akşama kadar vakit geçirebilirsiniz. Cocuk oyun alanları çocuğunuzun ilgisini çekebilir. Programlarını https://www.fico.it/it adresinden inceleyebilirsiniz. FICO'ya gitmek için sanırım merkezden belli saatlerde servisleri var. Ayrıca Bolonya merkezde Eataly'nin restoranı da var.

  • Alışveriş yapmak isterseniz merkezde "Galleria Cavour" a gidersiniz. Bütün ünlü dükkanlar içinde var.

  • Bolonya'dan trenle günü birlik Venedik'e gidip dönmek de mümkün.

  • Pasta dediğim zaman makarnaları anlayın, bizdeki pasta kelimesi ile aynı değil.

  • Daha önce nereleri gördünüz bilmiyorum ama 10 günlük bir seyahat için bu rotayı tercih etmezdim. Tabi ki rota kişinin kendi zevklerine bağlı.


    Ayrıca İsviçre'de araç kiraları çevre ülkelere göre daha yüksek.


    Belirttiğiniz rotayı gezecekseniz Zürih'i atlamayın derim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.