Canlı Yayın
Apple, yılın ürünlerini tanıtmaya hazırlanıyor. iPhone 17 serisi, AirPods'lar, yeni nesi işlemci, Apple TV, AirTag ve dahası...
Şimdi Ara

Araba Far Camı Açma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, farlarım buğu yaptı ve buğu daha sonra kendi kendine kurudu. Ama çok kötü bir görüntü ortaya çıktı.

Farları açmadan temizlemeyi denedim işe yaramadı.

O yüzden farların camını söküp temizleme işlemi yapacağım ama camı sökebilmek için elimde sadece 1500W lık bir fön makinesi var.

Bu işi yapanlar sıcak hava tabancasıyla yapmamı söylüyorlar ama elimde o aletten yok, çevremde de yok.

Bana önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkür ederim.

• İcindeki nem duruyordur halen yoksa leke olmaz.

Ben park ampulünü yerinden çıkartıp bir süre dolaştım ve içindeki nem tamamen gitmisti. Sonra yerine taktim ama su alan yer neresi ise onu çözmeniz lazım yoksa yeniden su alır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far camı fabrikasyon olarak çok kuvvetli bir silikonla yapıştırıldığı için açılması çok zor oluyor. Daha önceden görmüş olduğum bir yöntemde karton kutuya koyuyorlar farı ve kenardan ufak bir delik açıp ısıtıcı ile bir süre ısıtıyorlar. Sonra tornavida benzeri alet ile kastırarak açmaya çalışıyorlar. Ama dediğim gibi çok zor bir olay. Far çatlayabilir, tırnaklar kırılabilir, eğer iyi bir ısıtıcı alet yok ise alet çok çalışmaktan alev alabilir ( Kalitesiz bir fön makinesi ile denemenizi tavsiye etmem). Hadi hepsi bir şekilde halloldu diyelim farkı toplarken iyi ve kaliteli bir silikon ile güzel bir şekilde kapatmanız lazım yoksa ilk yağmurda tüm emekleriniz boşa gider.

Zor bir iş.
  • Cam daha önce açılmış, farın alt tarafında siyah dayson kalıntıları gördüm. Arabanın benden önceki sahibi de açmış demek ki.

Dayson`u ısıtmak o kadar da zor değildir herhalde.

Zaten bende yapıştırırken siyah dayson kullanacaktım.
  • dayson kullandığı için su almış olabilir, yüksek ısıya dayanımı düşük olabilir ve sorun tekrar eder, daha yüksek ısıya dayanıklı silikon gerekir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. Farın camını keserek açtım ve daha sonra silikonlayarak kapattım. En son 1 kat da çevresine dolandım. Artık su almaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni i20 camları kapanmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.