Şimdi Ara

Araba çok yakıyor - Dizel 16Lt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arabanın gostergeyı sıfırlıyorum 100 km yol yapıyorum ortalama tuketım 16 litre gosterıyor.
    Babam kullanınca 11-12 litre arası gozukuyor. Acaba neyi eksik yada fazla yapıyorum Değerler şehir içi değerleri

• 16 gerçekten çok fazla yakıt ve hava filtrelerini kontrol ettirdiniz mi
  • Şehir içi 12 litre bile fazla. Araç 4x4 sanırım.

Sürüş stilinizi sakinleştirin. Yavaş hızlanın, gaza fazla abanmayın. Vitesleri devrinde değiştirin ve devirli kullanmayın. Ne kadar çok gaza basarsanız o kadar çok frene basarsınız. O yüzden kaçıyormuş gibi gitmeye gerek yok. Bırakın araba kendi kendine hızlansın.
  • Ehliyeti alalı ben 3 ay felan oldu arkadaşlar otomatik şanzıman araba fabrika verisi zaten 11 litre arabanın.

babamda normal bende bi anormallik var arkadan arkadaş felan takip ederken ayagın devamlı frende diyor ondan kurtulmaya çalışıyorum ama 16 lt rede inanılmaz fazla geliyor bana

edit: düz vites arabamızdada arabayı çok devirli kullanıyorsun diyolar onda normal geliyor ama otomatik şanzımanda kendi atıyor ekstra 5 lt fazla geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scott23 -- 3 Mart 2013; 20:24:40 >
  • Sorunun cevabı sende o zaman.
  • bişey değil hocam, şehir içi dip gaz gittiğimde 1.3 90 hp dualogic linea ile 11 lt yakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bberko

bişey değil hocam, şehir içi dip gaz gittiğimde 1.3 90 hp dualogic linea ile 11 lt yakıyorum.

hocam ben devamlı dıp gaz yapamam zaten kücük yer antalyanın bı ılcesı. her 100metre 1 tane ısık var gıbı bısey
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E-hdi lar gercekten az yakiyor demekki. Ds4 e-hdi sürekli kıçı terliyor 8 lt yi geçmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babanın tüketimine bakılırsa arabada sorun yok sende var. Geç fren-seri kalkış yapmazsan düşer. Bir de ışıklarda beklerken n'ye al şanzımanı.
  • caravelle bitdi manisa ici ortalama 16 lt de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun sende dostum

Büyük ihtimalle aracı sert ve dağınık kullanıyorsun. Dağınıktan kastım gaza abanıyorsun sonra ani fren, ani kalkışlar vs.
  • Sanırım senin sıkıntın frenleme. Son anda fren yapmak yerine 100 metre önceden ayağını gazdan çekersen tüketimin bayağı düşecektir. Işıklarda da vitesi Neutral'a alırsan belki biraz daha düşebilir. Ayrıca Antalya düzlük yer. Çok gaza yüklenmene gerekecek durumların olacağını da sanmıyorum.
  • Sorunun cevabını kendi ağzınla vermişsin zaten...
  • Gazın altında yumurta varmış gibi basarsan düzelir
  • hava filtersini kontrol ettir muhtemelen tıkanmıstır hava alamayınca mazottan cekiyordur.
  • Aracım 2008 1,5 Hyundai Getz Dizel 8,0 litreden assa düşmüyor bazen 15 20 oluyor yol bil. pek guvenme
  • Valla hocam kiaların 4x4 leri öyle maalesef ama 16 lt de fazla geldi bana harbiden Sorentoda 11.8 in altına inememiştim şehir içinde ben
  • Sorunun cevabı kısa mesafe.

10km'den kısa mesafede kontak kapatıyorsundur. Dizel araç trafikten benzinli kadar hmen etkilenmiyor. Ama 3-5km'de kontak kapatıp motoru soğutuyorsan o değerleri görebilirsin.

Ha eğer 100km hiç durmadan gidip de 16lt yakyorsan kesinlikle araçta sorun var demektir.
  • bendede kia sorento var dizel 2.500 motor uzun yolda 100 km 10 lt falan şehir için 12-13 lt arası yakıyor otomatik viteste tasarruf için uzun duruşlarda boşta veya park durumunda olmalısın ışıkları gördüğünde uzaktan gazdan ayağını çekmelisin gazı köklediğinde turboya geçiyor buda çok yakar en ucuz yakıt veren istasyondan yakıtı alıyorum benzinlikte çalışan arkadaş yakıtların farketmediğini aynı rafineden çıkıp katkı v.s denilip fiyat yükseldiğini söylüyorlar tüketim azalır bence kazasız iyi yolculuk dilerim....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.