Şimdi Ara

Araba Amfisini Eve Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıktanda anlaşılacağı üzere araba amfisini eve kurmak istiyorum arkadaşlar 1000 watt yeterli benim için. Kaliteli bir sistem istiyorum nasıl yapabilirim maliyeti fazla olmayacak yorumlarınızı bekliyorum
    Eklemeyi unutmuşum bass ağırlıklı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thezombi -- 22 Ağustos 2013; 2:50:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardesım ılk basta saglam bır akuye ıhtıyacın var bence cunku bass her vurdugunda odanın ısıkları kısılıp tekrar parlayabılır yınede burdakı ustalar sana yardımcı olacaktır :D
  • 1000 watt cok ciddi bi rakam gercek degerde o sesi alabilmen cok maliyetli olur ama uzerinde 1000 watt yazip 4*60 watt rms anfiler var bence ev icin yeterli bi cift pioneer oval alirsin iki tanede 25 cm sub bi smps adaptor fazlasyla yeterli

• bütçene göre amfi ve subwofer satın alacaksın. güç olarak ise eğer gerçekten sağlam vursun yer yerinden oynasın diyorsan akü şart. bir de şarj aleti alacak ve uğraşacaksın ama bu uğraşmaya değer mi orası sana kalmış.

uğraşamam dersen de 12v güç kaynağı alacaksın. bas aküdeki gibi vurmaz ama yine de iyi, şiddetli, bas ağırlıklı müzik dinlersin.
  • 12 volt en düşük 29 amper olmak şartıyla bir smps alacaksın aküyle uğraşılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: thezombi

Başlıktanda anlaşılacağı üzere araba amfisini eve kurmak istiyorum arkadaşlar 1000 watt yeterli benim için. Kaliteli bir sistem istiyorum nasıl yapabilirim maliyeti fazla olmayacak yorumlarınızı bekliyorum
    Eklemeyi unutmuşum bass ağırlıklı olacak

Bana pmden ulaş istersen sana en ince ayrıntısına kadar her konuda yardım ederim

• 1000 watt rmslik bir amfi aldın diyelim. Bu değeri 14.4 voltta verdiğini varsayarsak çok kabataslak bir hesapla 1000/14.4 = 70 Amperlik aküye ihtiyacın var. Fakat sen 12 Voltluk smps kullanacağın için 1000/12 = 84 Amperi sürekli olarak sağlayabilen bir güç kaynağı lazım. Tavsiyem 3 tane 30 Amperlik smpsyi uygun şekilde paralel bağla bir de sisteme kapasitör ekle. Oto teyp kullanacaksan onu ortalama güçte bir PSU yani bilgisayar güç kaynağından besleyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba ses sistemini eve kurma
    12 yıl önce açıldı
    Oto teyp evde kullanmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Discursive

1000 watt rmslik bir amfi aldın diyelim. Bu değeri 14.4 voltta verdiğini varsayarsak çok kabataslak bir hesapla 1000/14.4 = 70 Amperlik aküye ihtiyacın var. Fakat sen 12 Voltluk smps kullanacağın için 1000/12 = 84 Amperi sürekli olarak sağlayabilen bir güç kaynağı lazım. Tavsiyem 3 tane 30 Amperlik smpsyi uygun şekilde paralel bağla bir de sisteme kapasitör ekle. Oto teyp kullanacaksan onu ortalama güçte bir PSU yani bilgisayar güç kaynağından besleyebilirsin.

Hocam ev için dediğiniz güçler çok yüksek 1000 rms diyorsunuz evde bunun çeyreğini anca kullanır bence bu kadar masrafa gerek yok

• 1000 watt demiş zaten peak değerin benim gözümde bir önemi yok ev için 250-400 watt rms arası işini fazlasıyla görür o zamanda 40 amperlik bir smps ile çözülür olay sadece bas amfisi için.
  • quote:

1000 watt demiş zaten peak değerin benim gözümde bir önemi yok ev için 250-400 watt rms arası işini fazlasıyla görür o zamanda 40 amperlik bir smps ile çözülür olay sadece bas amfisi için.

Bence 40 ampee ile bir stereo anfiyi beslese ve subwooferıda bu anfiyle beslese yetecektir hocam

• Ama hocam stereo amfi subwoofer için üretilmemiştir , coaxial veya component takım sürebilirsiniz. Verim ve kalite açısından yani.
  • quote:

Ama hocam stereo amfi subwoofer için üretilmemiştir , coaxial veya component takım sürebilirsiniz. Verim ve kalite açısından yani.

Hocam bütçe yüksekse mono anfi olabilir. Ama evde çalacağı için boşuna masraf etmeye gerek yok bir 400 rmslik stereo anfi ile uygun sub ve mid seçiminde odayı sallayacak kadar güçlüdür

• Tabi canım ama amaç "sallasın" ise eğer , her yol mübahtır :D
  • quote:

Tabi canım ama amaç "sallasın" ise eğer , her yol mübahtır :D

Aslında bunlara para harcancagına dvd li sistem en iyiside ses kalitesi uyumu çok güzel ama herkes etrafı sallamanın derdinde

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.