Şimdi Ara

Araba almak ve kullanmak hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 3 aydır para biriktirmeye başladım.Bu gidişle de 15 20 bin liralık bir araba için para biriktirebileceğimi düşünüyorum ama sorularım şunlar;

Kaza yapmaktan korkuyorum.Çünkü her bayram bitişinde görüyoruz trafik kazasında şu kadar ölü şu kadar yaralı.Ya araba alıp kullanmaya başladıktan sonra kaza yapıp ya sakat kalırsam yada başka birini sakat bırakırsam.Kaza tabiki olabilir ama bu araba konusu başka birşey. 1. kafamı kurcalayan sorun bu.

2.Engelli kartım olduğu için şehir içi ulaşım bana ücretsiz.Ulaşıma 0,5 kuruş bile hiç para vermiyorum.Ama arabanın rahatlıklarını da tahmin edebiliyorum.İstediğin zaman bi yere atlayıp gidebilirsin.Otobüs vs beklemezsin.Evine uzak bir yere gidebiliyorsan eve geri dönüşü düşünmezsin gibi gibi.

Yardımlarınızı bekliyorum

• 15-20 bine alacağın arabayla sanayiye gidip gelirsin sürekli tecrübeyle sabit

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence 15-20k ya araba alacağına toplu taşıma daha iyidir. 50k civarında bir araba olsa gâyet rahat edersin ama. Kaza meselesine geleceksek, her an ölmek ihtimâli vardır. Sen hız sınırlarını aşmayıp dikkatli kullanırsan boşuna evham yapmana gerek kalmaz.
  • Hocam araba kullanmayı neredeyse hiç bilmiyorken annemin yoğun bakıma alınması nedeniyle Ankarada ileri geri gidio gelerek 1 haftada pilot oldum diyebilirim. 2 yıldır kendi aracım var 78.000 km yol yaptım. 1050 km yolu 10 saatte (aracım eski ve 110km/s i geçmiyorum) sadece yakıt almak için durarak molasız gidip geliyorum iki ayda bir.

Sıkıntı yaşamazsınız yani, araç kullanırken araç kullanmaktan başka bir şey ile ilgilenmeyin yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız sınırını aşmadığın sürece ölümcül kaza yapma ihtimalin çok zayıf. Çünkü artık şehir dışındaki yolların çoğu bölünmüş yol. Ölümlü kazaların çoğu ya aşırı hıza bağlı savrulmayla ya da hatalı sollama yapıp kafa kafaya girmekten oluyor. Boşuna endişeleniyorsun. Sen kendini bil yeter.
  • Üstteki arkadaşa katılıyorum. Resmi hız sınırları içerisinde kullandıktan sonra en fazla maddi masraf çıkar o kadar. Birisine bile çarpsan öldürmen çok zor.

Böyle dedim diye de gidip çarpma etrafa ama
  • Hep Araba alıyon, biraz da Türke alsana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    araba kullanmak için boş alan??
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.