Şimdi Ara

araba 650 kmde 400ml yağ yakmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar arabanın yağını değiştirmiştim.az öncede benzinlikte bi bakiiyim ne kadar yağ yakmış dedim.400ml yağ yakmış.arabam opel 2002 model lpgli.lpg 2007 yılında takıldı.bazı ustalar arabanın bu kadar yağ yakması normal diyor.bazısı ise çok yakıyor hemen motor yapalım diyor.aracımın kmsi 135000 daha.aracımın yağ yaktıgını biliyodum ama ne kadar kmde ne kadar yağ yaktıgnı bilmiyodum.bu sayede öğrenmiş oldum.yani ortalamaya vurursam 1500-1600kmde 1lt yağ yakıyor gibi.zaten üzerinden tamamlıyrm eksildiginde.yağ bakımlarınıda her 5bin kmde yapıyrm.Sizce aracımın bu kadar yakması çok mu?



  • Koyulan yağ nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre

    Koyulan yağ nedir?

    dostum opel özel servisinde degiştirmiştim yağını.Söylemişti usta ama hatırlamıyrm ismini.GM degil ama.özellikle sormuştum GM varsa ondan koyun diye.yokmuş.
  • Markadan ziyade derecesini merak ettim. Bir de benzinlikte aracı durdurduktan hemen sonra mı baktınız? Bence yarın sabah kontrol edin, sorun devam ederse konulan yağın üst numarasını biraz yükseltip tekrar deneyin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre

    Markadan ziyade derecesini merak ettim. Bir de benzinlikte aracı durdurduktan hemen sonra mı baktınız? Bence yarın sabah kontrol edin, sorun devam ederse konulan yağın üst numarasını biraz yükseltip tekrar deneyin..

    evet benzinlikte gazımızı benzinimizi aldık.kenara çektik.orda baktık yağına.soğumamıştı tabiki daha.acaba sogumadıgı için de eksik göstermiş olabilir mi?Benim arabanın sorunu zaten yağ yakması egzosdan falan mavi duman atıyor benzindeyken...ama ne kadar kmde ne kadar yaktıgını bilmiyodum onu ögrenmek için denedim bunu.sabah baksam iyiymiş ozaman ;)Ama koyduk artık yağı.
  • Fazla eklemek de iyi değil ama gözle görülür şekilde mavi duman varsa yakıyor demektir zaten, bahsettiğiniz miktarı yakmak da gayet kolay motorun durumuna göre. Yağın numarasını öğrenip ona göre hareket edin, ayrıca forumda yağ ile ilgili detaylı bir konu mevcut:http://forum.donanimhaber.com/m_6792166/mpage_70//tm.htm#60872620
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre

    Fazla eklemek de iyi değil ama gözle görülür şekilde mavi duman varsa yakıyor demektir zaten, bahsettiğiniz miktarı yakmak da gayet kolay motorun durumuna göre. Yağın numarasını öğrenip ona göre hareket edin, ayrıca forumda yağ ile ilgili detaylı bir konu mevcut:http://forum.donanimhaber.com/m_6792166/mpage_70//tm.htm#60872620

    teşekkür ederim hocam...üstünden ekledik artık yağı.bi 600 km sonra muhtemelen 2 hafta içinde :) tekrar bakmak gerekecek yağına.
  • 1500 km de 400 ml çok gibi. benim araç 200 bin km de 2001 hyundai accent lx ve 11bin km de 1.75 lt yağ eksiltiyor. Bu yağ yakma olayı çok esrarengiz bir tartışma haline geldi. neden mi geçenlerde bir arkadaş toyota dizellerin kitapçığında 3bin km de 1 litre yağ yakmasının normal olduğu yazılıymış. hayret verici bir olay. Ama benim araç lpgli ve 200bini geçkinken 11 bin km de 1.75 litre yaktığına göre sizinki biraz garip geldi. yağ yakma olayının aslı da malesef karter ve motordan sızıntı yoksa motoru açmadan birşey söyleyemiyorlar. yetkili servis motor açılırsa en az 3000 en fazla 6000 bine sorun çözülür dedi. motoru açmak için bile yetkili servis 2nin istiyor. gerçi ben memnunum gerek duymadım ama çok yağ yakan motor çok büyük sorun. ummadığınız yerde yağ lambasını yakabilir ve yolun ortasında koyabilir. Bazı oto firmaları da belli miktarda yağ yakmasını özellikle istiyormuş. motor ömrü açısından bir miktar yağ yakımına izin veren firmalardan biri bmw diye duymuştum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.