Şimdi Ara

APU mini sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle bu benim ilk mesajım bu konuyla ilgili sizden; eğer ilgilenirseniz detaylı bir bilgi istiyorum çünkü piyasa ve teknoloji gün geçtikçe uçmaya başlıyor ve piyasayı takip etmekte zorlanıyorum.

Mini bilgisayar taraftarı olduğum için bu konuda son 1 haftadır bayağı YouTube, Reddit ve Technopat arasında araştırma olarak gidip geliyorum ama her sekme beni yeni bir kararsızlığa itiyor açıkçası 

.

O yüzden sizlerden özel bir şey istiyorum eğer vaktiniz varsa.

Şu an elimde mevcut olan sistem son 5 yıl ortalama aldığımda bana çok fazla geliyor yani bakıldığında sadece LoL ve rutin günlük PC kullanımı yapıyorum. Sizi fazla yormadan konuya gelecek olursam.

Şu an elimdeki sistem;

- Cougar mini ITX QBX kasa (TR'de bulunmayacak derecede az)

- SK Hynix 2x8 DDR4 2400 MHz RAM (koreli RAM üretici ilk DDR5 RAM üretimi, HP'nin donanımsal parçaları ve ekran kartlarının çoğu ürünleri bu markadan geçer)

- Ryzen 5 1600.

- ASRock Fatality AB350 GAMING-ITX mini-ITX.

- High Power 600W 85+ Bronze Power.

- Seagate Barracuda 2TB 7200RPM 64MB SATA3 6Gbit/sn ST2000DM001 HDD.

- Samsung SSD 960 Evo 250GB M.2 SSD.

- Colorful GeForce GTX 1070 8 GB igame u-top Advanced ekran kartı.

- ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD ekran.

Ekran kartı TR'de aşina olmadığınız bir ekran kartı ben Colorful'dan o dönem bizzat aldım 2-3 senedir de gayet hiçbir bozulma emaresi dahi göstermeden tak çalıştır şekilde çalıştı zaten işlemcide RAM'de ve ekran kartında olsun OC nedir pek bilmem he internette incelemişliğim var ama riskli gördüğüm için anakarta en fazla BIOS güncellemesi atarım onun dışında pek bir şey yapmam.

Konuya dönecek olursam, ben bunu bir şekilde satıp Ryzen 5 3400G'li avuç içi kadar PC toplamak istiyorum istediğim kabaca;

- Ryzen 5 3400G.

- DisplayPort çıkışlı 144Hz alacağım mini-ITX bir anakart ve kasa.

- RAM'lerden güç çekeceği için iyi bir RAM.

- Bir de M.2 SSD.

Araştırdığımda ASRock X300MINI tam istediğim bir ürün kurulumuna izin veriyor aslında ama anakartın DP çıkışından 144Hz alabilir miyim bilmiyorum keza bu konuyu da bayağıdır araştırıyorum çoğunun sonunda 60Hz yazıyor ama 144Hz alabiliyorum diyen de var denemediğim için emin olamıyorum. Ayrıca sistemi de yıl olarak güncellemek istediğim için çoğu kartlar artık PCI-e 4.0'a geçti bu kartta 3.0 mevcut ve teknolojik anlamda biraz ortada.

Neden Ryzen 5 3400G derseniz araştırdığımda yeni rzyen 5 4600G'den çok bir farkı yok gibi duruyor.

Bunun hakkında önerilerinizi ivedilikle okumak isterim, başınızı ağrıttıysam kusurma bakmayın.

• 4650g 6 cekırdek 12 izlek

3400 g 4 çekırdek 8 izlek.

fakat 2 apu ilede 144 hz dolduramazsınız.

4650G yi öneririm 3400G yerıne. x300 ün destegı de mevcutmus.

dp den 120Hz alırsınız dıye tahmın edıyorum.

• acura07 kullanıcısına yanıt
    Aralarında en fazla max 5-10 fps oynuyor yani o kadar para vermeye değer mi diye düşündüm açıkçası. Birde enteresandır 3400g vega 11 kullanıyor 4600g vega 7 kullanıyor ?
  • Aronakone kullanıcısına yanıt

350 tl fark mevcut.

daha uzun ömürlü olur.

vga olarak 3400g 1 tık daha ıyı. fakat ıslemcı tarafıyla kapatıyor farkı. bazen one cıkıyor bazen gerıye dusuyor.

görüntü ayarlarını kısıp cok daha performanslı sıstemınız olur 4650g ile.

144hz de zaten kullanamayacaksınız her şekilde.

ekran kartsız olmaz yanı.

• Mantıklı. Önerebileceğiniz yukardikelerden bahsettiğim sistem varımdır ?
  • Hocam hem Apu hem 144Hz istemenizin nedeni nedir?
    Giris seviyesi ekrannkarti ile 144Hz oynayamiyorlar Apu ile 144Hz iliskilendiremedim.

Ayrica benim mantigim 4650G,4750G harici ekran karti takilabilecek islemciler Apu da kullanmak ne kadar dogru bilemiyorum.

Asrock A300 16GB Ddr4 Ryzen 5 2400G ile kullandim.Ama monitotum 60Hz , yani 144HZ bilemiyorum zor yani...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • huso kullanıcısına yanıt

Video izlerken veya internette gezinirken daha fark edilebilir oluyor detaylar, birde oyun etkeni de var az da olsa. Ekran kartı kullanmak istemiyorum zaten çünkü pc'yi o yönde kullanabileceğim bir aktivitem yok o yüzden minimalize durumdan en maximalize ne yapabilirim onu planlamaya çalışıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 9 5900X Sistem toplama
    4 yıl önce açıldı
    Apu lu sistem.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aronakone

Video izlerken veya internette gezinirken daha fark edilebilir oluyor detaylar, birde oyun etkeni de var az da olsa. Ekran kartı kullanmak istemiyorum zaten çünkü pc'yi o yönde kullanabileceğim bir aktivitem yok o yüzden minimalize durumdan en maximalize ne yapabilirim onu planlamaya çalışıyorum

Hocam 144HZ Monitorum olsaydı size net bilgi verebilirdim.Ben olsam 3400G Vega11 Guclu Ekran Kartından Dolayı alırım.

Ayrıca Urun Teknobiyotikte bedava , 170USD Fiyatı var X300 un Barebone 70USD de Vergi Nakliye 240USD diyor Amazon kabaca 2000 Lira, 14** de 3400G orada verdigi 8GB Ram ile SSD bir nevi bedava geliyor.

Intel in Onboard GPU sunu kullanıyorum.Bende baskasını bilemem 1080P video da bile yetmiyor.

Yani Bence 3400G+16GB Ram son derece ideal olur.M2 var mı bilmiyorum.Muhtemelşen vardır.500GB m2 koyacaksın.2 tane de 2TB Laptop HDD depolama,Film,İnternet her isi gorur.24 saat acıp tutup Download da yapılır.

Su da bir secenek olabilir.Yarın Guclu bir sitem kurarım 4650G yanına Amd 6800 GTX 3050-3060 falan takarım denirse 4650G de alınabilir.

Sonra destegine gore Asrock a takarsın bir 2200G/2400G devam edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 17 Aralık 2020; 10:12:32 >

• huso kullanıcısına yanıt

Burda problem anakartın güncelsizliği ve yeterli Mhz'yi verememesi olacak, kompakt mini kasalar genelde tek atımlık kurşun gibi olduğundan dolayı ince eleyip sık dokumak gerek. kutu ssd'ler yerine tek 1 tb ya da 500 gb m2. sata düşünüyorum daha hızlılar sonuçta ama pcı-e 3.0 sonuçta. 2021 sonunda ddr5 ve artık pci-e 4.0 standart hale gelicek gibi duruyor. Yani cepten çıkıcak ortalama ücret yine 4-5 bin TL'leri bulacak gibi, o kadar vermişken eksik kalmıyayım diyorum.

Ekran kartına ihtiyaç duymak istemiyorum çünkü gereksiz görüyorum APU'lardan sonra eğer çok çok olsun desem harici bağlantılı kurmaya çalışırım bi şekilde. Ama düşünmem uzun bi süre. 4650g mi 3400g mi ona karar vermek lazım sanırım sonrasında anakart ve kasa sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aronakone

Burda problem anakartın güncelsizliği ve yeterli Mhz'yi verememesi olacak, kompakt mini kasalar genelde tek atımlık kurşun gibi olduğundan dolayı ince eleyip sık dokumak gerek. kutu ssd'ler yerine tek 1 tb ya da 500 gb m2. sata düşünüyorum daha hızlılar sonuçta ama pcı-e 3.0 sonuçta. 2021 sonunda ddr5 ve artık pci-e 4.0 standart hale gelicek gibi duruyor. Yani cepten çıkıcak ortalama ücret yine 4-5 bin TL'leri bulacak gibi, o kadar vermişken eksik kalmıyayım diyorum.

Ekran kartına ihtiyaç duymak istemiyorum çünkü gereksiz görüyorum APU'lardan sonra eğer çok çok olsun desem harici bağlantılı kurmaya çalışırım bi şekilde. Ama düşünmem uzun bi süre. 4650g mi 3400g mi ona karar vermek lazım sanırım sonrasında anakart ve kasa sanırım.

O zaman secenek belli Hocam

Asrock A520 ITX 1080TL Amazon ya da Asrock B550M ITX 1340TL Amazon

Silverstone 350W Raven ITX 1350TL

Ryzen 5 4650G 1800TL

16GB DDR4 3600 CL 16 Ram 800-1000TL

1TB M2 SSD 1100TL tabi PCİE 4.0 isternirse fiyat ucar.

Kapat kapagı devam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.