Şimdi Ara

Apple Watch, kalp sorunları sebebiyle bayılan bir kadının hayatını kurtardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple Watch'ta bulunan Düşme Tespiti özelliği hayat kurtarmaya devam ediyor. Bu özellik sayesinde daha önce birçok insanın hayatının kurtulduğunu sizlere bildirmiştik. Yakın bir zamanda ise bir kez daha hayat kurtaran Apple Watch, iş gezisi için seyehat eden bir kadının aortundaki yırtık sebebiyle yere yığılmasının ardından acil servisi arayarak kadının hayatını kurtardı.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S23 ve S23 Ultra, yeni renk seçeneğiyle ortaya çıktı

Apple Watch sayesinde aortunda yırtık olan kadına zamanında müdahale edildi

Apple Watch kullanıcısı bir anne, iş sebebiyle çıktığı bir seyehatte göğüsünde bir ağrı hisssetmeye başladı. Ardından arkadaşlarına durumu açıklayan bir mesaj gönderdi. Ancak kadının mesajı göndermesiyle yere yığılması bir oldu. Bayılan kadının yardımına koşan bir arkadaşı acil servisi aradı. Ancak acil servis zaten bir ambulansın oraya gelemek üzere yola çıktığını bildirdi.

Apple Watch'un acil servisi aramasıyla gelen ambulans sayesinde hastaneye kaldırılan kadın, aortundaki yırtık sebebiyle ameliyata alındı. Ameliyattan birkaç gün sonra, Apple Watch'ın yardım çağırdığını ve hastaneye hızlı ulaşıması sebebiyle hayatta kaldığını açıklayan kadının sağlık durumu şu anda iyi. 

Kadının yaşadıkları, kızı tarafından Reddit'te paylaşıldı. Kızı yaptığı paylaşımda, daha öncesinde böyle haberlerin uydurma veya abartı olduğunu düşündüğünü ancak başına gelince ne kadar önemli bir özellik olduğunu belirtti.

Kaynak:https://www.reddit.com/r/apple/comments/137r3ga/apple_watch_helped_save_my_moms_life/

• Bu tür giyilebilir cihazların aslında belirli risk grubundaki insanlara hükümet tarafından verilmeli ve takibi yapılmalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Ben norveçte yaşıyorum ve burada taşınabilir cpr cihazı kullanıyorlar. Kalp ritmi bozulan yada kalp krizi geçiren insanlar için ambülans gelene kadar ilk müdahale yapılıyor. Evet ilk müdahalede göğsüne iki adet ped yerleştiriliyor ve 3 dakikada bir kez arayla şoklanıyor kişinin kalbi. Türkiyede ise ambülansı arıyorsun gelene kadar hasta ölüyor. Çok basit gibi görünüyor ama değil. insan hayatı ucuz değil. Bu taşınabilir cpr cihazları da 10000 kron civarında bir şey yani taş çatlasın 20 bin lira civarı. Kesinlikle her dükkanda camide nüfusun yoğun olduğu her yerde bulunmalı.
  • Bu tür giyilebilir cihazların aslında belirli risk grubundaki insanlara hükümet tarafından verilmeli ve takibi yapılmalı. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Ben norveçte yaşıyorum ve burada taşınabilir cpr cihazı kullanıyorlar. Kalp ritmi bozulan yada kalp krizi geçiren insanlar için ambülans gelene kadar ilk müdahale yapılıyor. Evet ilk müdahalede göğsüne iki adet ped yerleştiriliyor ve 3 dakikada bir kez arayla şoklanıyor kişinin kalbi. Türkiyede ise ambülansı arıyorsun gelene kadar hasta ölüyor. Çok basit gibi görünüyor ama değil. insan hayatı ucuz değil. Bu taşınabilir cpr cihazları da 10000 kron civarında bir şey yani taş çatlasın 20 bin lira civarı. Kesinlikle her dükkanda camide nüfusun yoğun olduğu her yerde bulunmalı.

• IceRulez kullanıcısına yanıt
    Babam kalp krizi geçirdi anjiyo oldu bi kaç yıl önce, eve bi tane cıhaz almak istedim ama alamadım. ( Biraz daha pahalı tr’de )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hömmgüzel -- 7 Mayıs 2023; 17:33:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yani hiç başıma gelmedi ancak güzel özellik.

Türkiye’de muhtemelen acil durum kişilerine mesaj gönderir, 112’yi de arar ama adres vs. iletemez diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Geçmiş olsun. Maalesef insan hayatının ucuz olduğu ülkelerden birisi Türkiye. Bunun yaygınlaşması lazım. Çok çok önemli cihaz ve hükümet bunu karşılamalı. Yazık günah. İnsan hayatı değersiz değil.

• hömmgüzel kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bende kalp ritim bozukluğu olduğundan linkini verdiğim cihazı bir tanıdık aracılığıyla amerikadan getirttim. Apple ürünlerine göre daha ucuz, Bluetooth aracılığıyla telefonunuza kuracağınız yazılımına bağlanıyor. Yazılım ülkemizdeki uygulama marketlerinde bulunmadığından telefon dil ve ülke bilgilerini değiştirerek indirmeniz gerekmekte.
    Mevcut sağlık probleminizle cihazın özelliklerini kıyaslayıp inceleyebilirsiniz, belki faydalı olabilir.
    Geçmiş olsun.

alivecor, inc.
    KardiaMobile EKG Monitor - Instant EKG on Your Phone | AliveCor
    https://store.kardia.com/products/kardiamobile

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sayın editör ''seyehat'' değil, bize ''seyahat'' olarak öğretildi. İki yerde yazmışsınız.

• seckinar kullanıcısına yanıt

https://store.kardia.com/products/kardiamobile-card

Bu versiyon daha iyi gibi hocam, bir de indirimdeymiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

The Power of The Dark Side
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt

112.yi aradığınızda yaklaşık konum bilgisi otomatik iletiliyor. Apple watch.tan bağımsız hangi araç ile ararsanız arayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.