Şimdi Ara

Apple TV3 Deneyimlerim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
9
Favori
20.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jakida

Apple Tv 3 .m3u8 dosyalarını oynatabiliyor. Ağ menüsünde DNS değiştirilerek çin sitesine bağlanıyorsunuz, kendi bulduğunuz yayın linklerini sistemin web sitesi üzerinden girdiğinizde oynatabiliyor. DH'de anlatımı var mı bilmiyorum ancak ben gördüm diğer sitelerde. Birkaç gün önce Futubox sistemine abone oldum. Türk kanalları yok ancak hd ve kesintiniz izliyorum. Apple Tv'den de Futubox'tan da çok memnunum. Yakında Dsmart Blu diye bir sistem de app store'da olacak o da m3u8 uzantısı kullanacak yaygınlaşacak iyice. Türk kanallarının olduğu m3u8 uzantılarını arayarak bulmak mümkün ancak 1200 kbps'lik yayın kaliteli gelmiyor bana tv'de.

bunun anlatımı yapıldı, hatta bu konu içerisinde de bahsi geçiyor.. Fakat jailbreak'ten beklentimiz streaming yayınları seyretmekten çok mp4 uzantısına dönüştürme zorunluluğundan ve itunes yerine ağ paylaşımı üzerinden dosyaları çalıştırmak daha çok..

• son gunlerde atv git gide daha cok ilgimi cekmeye basladi.su donusturme isi biraz sıkıntili gibi ama deneyebilirim gibi gozukuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha yeni kullanmaya başladığımdan ve apple tv 2'deki xbmc'nin nasıl çalıştığını bilmediğimden jailbreaksiz de işimi görüyor şeklinde yazmıştım daha çok canlı tv yayınlarını izleme yönünden. ancak evet haklısın ev ağını maksimumda kullanabilmek çok daha güzel olurdu
  • aslinda raspberry pi alip da isinizi gorebilirsiniz. hem jailbreak bekleme derdi yok hem de cok daha ucuza geliyor.

ama tabi apple tv'nin karismazsi daha fazla. ayrica raspberry pi ile de airplay mirroring yapildiginin ornekleri var. fake mi yoksa degil mi bilmiyorum ama videosu burada

http://www.youtube.com/watch?v=2v6FOji3lq8

bende var 1 tane torrent makinasi olarak kullaniyorum. bu haftasonu bir usb coklandirici alip su sistemi kurmayi deneyecegim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Apple Tv 3 .m3u8 dosyalarını oynatabiliyor. Ağ menüsünde DNS değiştirilerek çin sitesine bağlanıyorsunuz, kendi bulduğunuz yayın linklerini sistemin web sitesi üzerinden girdiğinizde oynatabiliyor. DH'de anlatımı var mı bilmiyorum ancak ben gördüm diğer sitelerde. Birkaç gün önce Futubox sistemine abone oldum. Türk kanalları yok ancak hd ve kesintiniz izliyorum. Apple Tv'den de Futubox'tan da çok memnunum. Yakında Dsmart Blu diye bir sistem de app store'da olacak o da m3u8 uzantısı kullanacak yaygınlaşacak iyice. Türk kanallarının olduğu m3u8 uzantılarını arayarak bulmak mümkün ancak 1200 kbps'lik yayın kaliteli gelmiyor bana tv'de.

bunun anlatımı yapıldı, hatta bu konu içerisinde de bahsi geçiyor.. Fakat jailbreak'ten beklentimiz streaming yayınları seyretmekten çok mp4 uzantısına dönüştürme zorunluluğundan ve itunes yerine ağ paylaşımı üzerinden dosyaları çalıştırmak daha çok..

Hocam peki bu handbrake programıyla çevirdiğimiz filmin altyazı boyutunu ayarlama şansımız var mı? Alt yazılar biraz ufak bana göre. Veya alt yazıyı büyütmenin başka bir yolu var mı bildiğiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: alperemr

quote:

quote:

Hocam peki bu handbrake programıyla çevirdiğimiz filmin altyazı boyutunu ayarlama şansımız var mı? Alt yazılar biraz ufak bana göre. Veya alt yazıyı büyütmenin başka bir yolu var mı bildiğiniz?

Hocam o sorun apple tv de olan bir bug, bazen altyazılrı çok küçük gösterebiliyor.

Ben bunlardan illallah ettim ve linkte anlattığım uygulamayı kullanmaya başladım:

http://forum.donanimhaber.com/m_72226807/mpage_1/f_/key_//tm.htm#72838960

• konu favorilerimde, uzun süredir bişey yazılmayıp yeni yazılınca JB geld, sandım:(
  • quote:

Orijinalden alıntı: kzenon

konu favorilerimde, uzun süredir bişey yazılmayıp yeni yazılınca JB geld, sandım:(

Hocam malesef henüz gelmedi :)

Ama yukarıda linkini verdiğim uygulama ile çok ta aramıyorum artık jailbreak'i ne yalan söyleyim..
  • hocam çıkacak mı acaba JB. Bende cihazı almayı düşünüyorum. JB olan eski modellerden mi bulmaya çalışsam. Yada 3.nesilden yenisi çıkmasını mı beklesem
  • ben bu aleti dün aldım.5.1 1080p çevirme gerekmeden beamer app iyle her filmi buffer bile beklemeden tam ekran izliyorum.
    http://beamer-app.com
  • Şu kadar söyliyim. iTunes Store'a daha fazla çeşit gelse. Digiturk'ü satın gitsin. TV series ve her film gelse mesela. Yani NFL falan izleyecekseniz başka da ama film kanallarına 10 çeker. Ama dediğim gibi çeşitlilik fazla yok. TV series yok.
  • içerik olsa bile bana kalırsa fiyatlar yüksek.. fiyatlarda da düzeltme yapılması gerekiyor.

Ama yine de yukarıda benim de diğer arkadaşların da bahsettiği beamer ve airvideo server tarzı uygulamalar ile zaten bunlara ihtiyaç duymuyoruz..

Üstüne bir de ipad/iphone sahibi iseniz telefonunuzdan açtığınız tvyo, vs. gibi video oynatan uygulamaların hepsinden de direkt appleTV 'ye görüntüyü aktarma özelliği zaten mevcut, aynı işi görüyor
  • Selam herkese,
    Apple TV3 alıcaktim ki tam, herkesten farkli şeyler duymaya başladım,
    Merak ettiğim şu, Airplay ozelliği olan media player uygulamaliri ile,her formattaki film yada dizi yi, ipad yad yada iphone dan apple tv aracaliği ile televizyon atabilirmiyorum atamiyormuyum ? Burda yazilanlari okuyunca sanki mp4 formati haricinde hiç bir şey izlenmiyor gibi anlaşılıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: matt3627

Selam herkese,
    Merak ettiğim şu, Airplay ozelliği olan media player uygulamaliri ile,her formattaki film yada dizi yi, ipad yad yada iphone dan apple tv aracaliği ile televizyon atabilirmiyorum atamiyormuyum ? Burda yazilanlari okuyunca sanki mp4 formati haricinde hiç bir şey izlenmiyor gibi anlaşılıyor ?

ipad/iphone unuzda görüntüleyebildiğiniz bütün videoları televizyona aktarabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Selam herkese,

ipad/iphone unuzda görüntüleyebildiğiniz bütün videoları televizyona aktarabilirsiniz.

teşekkur ederim.. yani handbrake ike her dosyayi mp4 e çevirmeye, yada burda anlatilan işlemleri yapmaya gerek yok o zaman ? peki neden herkes jailbreak bekliyor ?

• quote:

quote:

quote:

Selam herkese,

teşekkur ederim.. yani handbrake ike her dosyayi mp4 e çevirmeye, yada burda anlatilan işlemleri yapmaya gerek yok o zaman ? peki neden herkes jailbreak bekliyor ?

Açıkçası ben "air video" uygulamasını telefonuma ve bilgisayarıma yüklediğimden beri jailbreak ihtiyacım kalmadı. Airvideo formatı ne olursa olsun filmlerin iphone ipad üzerinden görüntülenmesini sağlıyor, o görüntüyü de appletv'ye aktayıyoruz.

Eğer evinizde bilgisayar yoksa mkv gibi formatları videoları doğrudan iphone/ipad üzerinden appletv'ye atmak isterseniz de oplayer tarzı uygulamalar mevcut, yine aynı şekilde video oynamaya başladığında airplay ikonu çıkıyor ve oradan ekrana aktarıyorsunuz.

Yada hiç olmadı internet üzerinden cihazınızla dizi sitelerini açıp dizi oynarken ekrana aktarabilirsiniz...

Jailbreak'in bunların üzerine olabilecek bir güzel eklentisi bu işleri yapmak için arada bir ios cihazı olması zorunluluğunu kaldırmak olurdu. Yani direkt ağ üzerinden paylaşıma açtığınız dosyaları apple tv den seyretme imkanınız oluyor. açıkçası bana bu hali fazlasıyla yetiyor, jailbreak ile uğraşacağımı sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 8 Temmuz 2013; 13:56:46 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam herkese,

Açıkçası ben "air video" uygulamasını telefonuma ve bilgisayarıma yüklediğimden beri jailbreak ihtiyacım kalmadı. Airvideo formatı ne olursa olsun filmlerin iphone ipad üzerinden görüntülenmesini sağlıyor, o görüntüyü de appletv'ye aktayıyoruz.

Eğer evinizde bilgisayar yoksa mkv gibi formatları videoları doğrudan iphone/ipad üzerinden appletv'ye atmak isterseniz de oplayer tarzı uygulamalar mevcut, yine aynı şekilde video oynamaya başladığında airplay ikonu çıkıyor ve oradan ekrana aktarıyorsunuz.

Yada hiç olmadı internet üzerinden cihazınızla dizi sitelerini açıp dizi oynarken ekrana aktarabilirsiniz...

Jailbreak'in bunların üzerine olabilecek bir güzel eklentisi bu işleri yapmak için arada bir ios cihazı olması zorunluluğunu kaldırmak olurdu. Yani direkt ağ üzerinden paylaşıma açtığınız dosyaları apple tv den seyretme imkanınız oluyor. açıkçası bana bu hali fazlasıyla yetiyor, jailbreak ile uğraşacağımı sanmıyorum.

gerçekten cok teşekkur ederim..tum sorularim cevaplandi.. ben oplayer kullaniyorum, airvideo yada oplayer kullanımının artı yada eksileri nelerdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matt3627 -- 8 Temmuz 2013; 14:04:51 >

• matt3627 M kullanıcısına yanıt
    airplayer çok daha kullanışlı, pc'ye kurduğunuz basit bir programla istediğiniz klasörü paylaştırabiliyorsunuz, mesela benim bilgisayarımda sadece filmler için bir harddisk var, harddiskin tamamını air video 'ya ekledim (d:\ klasörünü). Böylece bütün klasörlere erişim imkanım oluyor.

air video daha çok bir video sunucusu olması mantığıyla işliyor, oplayer ise cihazınızın üzerinde var olan videoalrı oynatmaya odaklı. (oplayer da network oynatıcısı var ama performans olarak air video dan geride kalıyor).

bir tavsiye daha, benim apple tv ile pc ethernet ile bağlantılı. özellikle hd videolarda video içerisinde ileri geri sarmalarda ve ilk açılışta çok fazla performans farkı sağlıyor
  • quote:

airplayer çok daha kullanışlı, pc'ye kurduğunuz basit bir programla istediğiniz klasörü paylaştırabiliyorsunuz, mesela benim bilgisayarımda sadece filmler için bir harddisk var, harddiskin tamamını air video 'ya ekledim (d:\ klasörünü). Böylece bütün klasörlere erişim imkanım oluyor.

air video daha çok bir video sunucusu olması mantığıyla işliyor, oplayer ise cihazınızın üzerinde var olan videoalrı oynatmaya odaklı. (oplayer da network oynatıcısı var ama performans olarak air video dan geride kalıyor).

bir tavsiye daha, benim apple tv ile pc ethernet ile bağlantılı. özellikle hd videolarda video içerisinde ileri geri sarmalarda ve ilk açılışta çok fazla performans farkı sağlıyor

teşekkurler tekrar.. ben ama bilgisayarla cok fazla haşır neşir olmadan, bilgisayari acmadan, ipad e attıklarimi tv den izlem istiyorum, şuan lap top tan hdmi la bağlliyorum lcd ye... bir arkadaşim az once media player almak daha mantıklı dedi, popcord yada başka marka...
    siz ne tavsiye edersiniz

• quote:

quote:

teşekkurler tekrar.. ben ama bilgisayarla cok fazla haşır neşir olmadan, bilgisayari acmadan, ipad e attıklarimi tv den izlem istiyorum, şuan lap top tan hdmi la bağlliyorum lcd ye... bir arkadaşim az once media player almak daha mantıklı dedi, popcord yada başka marka...
    siz ne tavsiye edersiniz

Doğru demiş , yazının başında da belirttim, appletv biraz benim için hobi amaçlı biraz da apple yazılım geliştirme ile uğraştığımdan ürünü tanıma amaçlı, yoksa popcorn, western digital live gibi ürünler bu olayı çok daha güzel yapıyorlar

Ama evinizde birçok apple ürünü varsa ipad üzerinden açtığınız bir videoyu veya resmi anında tv ye aktarabilmek güzel oluyor, veya aynı zamanda apple bilgisayarınız varsa ekranını tek tuşla tv ye aktarabiliyorsunuz, onun dışındaki işleri tüm media playerlar çok daha iyi yapar eminim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.