Şimdi Ara

Apple TV+ | Ana Konu | Türkiye'de Açılmadı. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: aykutx
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
18
Favori
19.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şaşırılacak bir durum yok. Netflix'in bile Türkiye'de çok fazla kar yaptığı söylenemez. 1. döviz kuru. 2. hükümet baskısı, saçma sapan vergiler. 3. korsana karşı verilen savaş (torrent serbest + bir sürü korsan dizi siteleri). Bonus olarakta insanların alım gücü düşük. Apple TV+ daha neden gelsin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Şaşırılacak bir durum yok. Netflix'in bile Türkiye'de çok fazla kar yaptığı söylenemez. 1. döviz kuru. 2. hükümet baskısı, saçma sapan vergiler. 3. korsana karşı verilen savaş (torrent serbest + bir sürü korsan dizi siteleri). Bonus olarakta insanların alım gücü düşük. Apple TV+ daha neden gelsin?
    + son rtük düzenlemeleri
  • Fragmanlarda Türkçe alt yazı seçeneği var.

    Apple TV+ | Ana Konu |  Türkiye'de Açılmadı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YOURMOVE

    Fragmanlarda Türkçe alt yazı seçeneği var.

    Apple TV+ | Ana Konu |  Türkiye'de Açılmadı.
    valla anlamadım ben. tabloda türkiye yok ama dediğiniz gibi türkçe altyazı desteği var. ne desek yalan olur

    artık 1 kasım günü öğreneceğiz var mı yok mu
  • Bence 1 Kasimda kesinlikle gelmeyecek. Apple Turkiye sayfasi Turkiye'de cikaracagi urunlerin sayfalarini tum Dunya ile ayni anda cikartiyor. Dun Airpods Pro ciktiginda Turkiyedeki fiyati ve sayfasi Turkce websitede acikti. TV+ sayfasi Mart ayindan eylul ayina kadar acik kaldi fakat RTUK yasasi ve belki de Turkcell ile olan isim benzerliginden dolayi 1 Kasimda acmaktan vazgectiler ve eylul ayinda websitedeki sayfayi kaldirdilar
  • batuak29 B kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye gelmiyor.
  • Türkiye, Kore, Çin ve Burnei ülkelerinde kullanıma sunulmayacak deniliyor. Geçmiş olsun.

    Ayrıca ilk izlenimler itibariyle Apple tv+ özel yapım dizileri pek beğenilmemiş.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yakın zaman için mi yoksa genel için mi ?
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Gelmesi rekabet için iyi olurdu aslında.
  • TV+ın hizmete girdiği 100 ülkeden birinden apple kimilğiniz varsa veya açarsanız bugün çıkan dizilerin ilk iki bölümünü TV+a üye olmadan izleyebiliyorsunuz. Türkçe Altyazı üye olmadan izlenebilenlerde sadece The Morning Showun ilk bölümünde var.
  • "Bu gün yayın hayatına başlamış, yüz küsür ülkede yayındayken bizde neden yayında olmadığına dair hiç bir bilgi yok. Bu konuda bilgi olmaması medyamızın leşliğinden kaynaklı diye düşünüyorum.

    Şöyle bir göz attım bir çok ülkede fiyat yerelleştirmesi yapılmış ama bazılarında yapılmamış 5 dolar olarak duruyor. Yerelleştirme yapılan ülkelerin bir kısmında fiyatlar ülke durumuna göre düşük tutulurken bazı ülkelerde 5 dolar karşılığı neyse ona çevrilmiş. Örneğin hindistan'da 8 tl, rusyada 18 tl iken mısır'da 28 tl yani direkt doları ülke parasına çevirmişler. Bizde de yerelleştirme olursa 20 liraya filan gelecektir herhalde olmazsa 29 tl olacaktır.

    Bu arada dizilere ve filmlere baktım yaklaşık 40 dilde altyazı mevcut 2 tanesinde TR altyazı var. Yani en azından gelecek de Türkiye'ye gelecek demek oluyor bu. Benim tahminim bu son çıkan yasa ile alakalı bir gecikme var yani para verip RTÜK'e onaylatmak gerekiyor onunla alakalı bir sıkıntı var gibi, bakalım göreceğiz ne zaman yayına başlayacak.

    Ancak türkiye dışında bir apple store hesabindan aktif ederek içeriklere ulaşabiliyorsunuz. "
  • Kullananlardan yorumlar gelmeye başlamış.

    Lisanslı içerik yokmuş şu an. Sadece Apple yapımları mı içerecek acaba?

    https://www.reddit.com/r/television/comments/dpyo0v/apple_tv_streaming_service_debut_discussion/?utm_medium=android_app&utm_source=share



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 1 Kasım 2019; 18:14:16 >
  • The Verge'ün videosu güzel açıklamış. Netflix ve Disney+ gibi olmaktansa Prime Video gibi olup diğer servislerinin yanında ücretsiz pazarlamaya çalışacaklarını açıklamış. Bu yilki hedef pazarları aylık $5 vermeyi isteyenler yerine bu sene bir Apple ürünü alıp 1 sene ücretsiz üyeliğe sahip olanlar. 8 show için aylık $5 çok yüksek bir rakam.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuak29 -- 2 Kasım 2019; 10:34:8 >
  • Hem az içerik hem de haftalık olunca izlenmek istenen dizilerin sezonları tamamlanınca anca 1 aylık açılıp tüketilir ve kapatılır Apple ürünü olmayanlar için.

    Şu an servis çok zayıf, ileride ne olur göreceğiz.

    Denemekten vazgeçtim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 2 Kasım 2019; 12:59:45 >
  • Konuda ahkam kesenler ne çok, neymiş netflix ülkede kar etmiyormuşda alım gücü çok düşükmüşte ekonomi profösörü oldunuz. 100 ülkeye bak bakalım hepsinin alım gücü bizden fazlamı düşükmü? kendi vatandaşını küçük gören eziklerede ekşiden bir mesaj. Adam on numara yazmış.
    @alıntı
    ne çok cahil cühela ile aynı yerde yazıyoruz. adam gelmiş 80 milyonluk ülke için ¨ apple için değersiz bir pazar olduğumuz için servise girmemiş¨ diyor. akıl mantık hiç mi yok sizde, zimbabwe, mikronezya gibi ülkeleri değerli pazar görüpte apple tv+ 'ı sunan apple türkiye'yi değersiz pazar görüyor yani biraz düşünün bir şey yazarken. apple için türkiye önemli bir pazardır bu sebeple türkiye'de apple ofis açtı, bu sebeple tim cook, cumhurbaşkanı ile görüştü, bu sebeple siri'de türkçe seçeneği var, bu sebeple lokal artworkler kullanılıyor içeriklerde, daha saymakla bitmez bir çok türkiye pazarına özel olarak geliştirilmiş şey varken türkiye'nin apple için değersiz bir pazar olduğunu söylemek cahillikten başka bir şey değildir.
  • 80 milyonluk ülkede Netflix'in ne kadar sayıda abonesi varmış, ilk önce bunu bir araştırın. İkincisi RTÜK, abartılı KDV, vs. giden paralarını çıkartırsak buradan elde ettiği net kazancı ne kadarmış? 1 dolar kaç TL'sına denk geliyor. Amerika'daki bir abone Netflix Premium'a ödediği paraya göre aylık 70 küsür TL ödemiş oluyor. Dünya parası dolar veya euro yerine TL'de bizim mi haberimiz yok. Hem 80 milyonun içerisinde 3 milyon bile abonen olmayacak, hem de abidik gubidik giderlerin olacak. Netflix takdir edilesi şirket. Abidik gubidik hikayeler yazmaya gerek yok. Soru basit. Apple TV+ neden Türkiye'ye gelmedi? Şimdi Turkcell TV+ yüzünden gibi cevaplar gelebilir. Beklenir yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 2 Kasım 2019; 17:31:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    80 milyonluk ülkede Netflix'in ne kadar sayıda abonesi varmış, ilk önce bunu bir araştırın. İkincisi RTÜK, abartılı KDV, vs. giden paralarını çıkartırsak buradan elde ettiği net kazancı ne kadarmış? 1 dolar kaç TL'sına denk geliyor. Amerika'daki bir abone Netflix Premium'a ödediği paraya göre aylık 70 küsür TL ödemiş oluyor. Dünya parası dolar veya euro yerine TL'de bizim mi haberimiz yok. Hem 80 milyonun içerisinde 3 milyon bile abonen olmayacak, hem de abidik gubidik giderlerin olacak. Netflix takdir edilesi şirket. Abidik gubidik hikayeler yazmaya gerek yok. Soru basit. Apple TV+ neden Türkiye'ye gelmedi? Şimdi Turkcell TV+ yüzünden gibi cevaplar gelebilir. Beklenir yani.
    1.5 milyon abonesi varmış hocam netflix'in valla. açıkçası fazlaymış. ben o kadar beklemiyordum

    güya 60 bin falan diyorlardı daha bir kaç ay önce cengiz semerciler. yalanmış demek ki 6-7 ayda 1.4 milyon abone kazanamayacaklarına göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackLead

    1.5 milyon abonesi varmış hocam netflix'in valla. açıkçası fazlaymış. ben o kadar beklemiyordum

    güya 60 bin falan diyorlardı daha bir kaç ay önce cengiz semerciler. yalanmış demek ki 6-7 ayda 1.4 milyon abone kazanamayacaklarına göre.

    Alıntıları Göster
    Herkes çok biliyor Netflix fazla kar etmiyormuş yahu adamlar her durakta her yerde ilanları var. Haldır haldır yerli dizi çekiyorlar. Bunlar kar etmiyor sadece türkleri çok sevdikleri için zararına amme hizmeti yapıyorlar. Cem yılmaz ve şahan gökbakarla 2 gün önce anlaşma yapmalarıda zararına ama adamları çok sevdikleri için. aplle tr gelmemesi tamamen işgüzarlık kısa zamanda mecbur gelicekler.
  • Hala açılmadı Türkiye'de

    Güya sadece turkcell tv+ ile olan isim hakkı dolasıyla ufak bir problem var, sorun halledilip kısa süre sonra falan gelecek deniliyordu ama mesela o değildi herhalde.
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Umarım en yakın vakitte gelir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.