Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (990. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19.863
Cevap
376
Favori
971.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 988989990991992
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet tv tüm görüntü formatlarını destekliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şuan son model cihaz yeterli birçok kişi için av1 kodek desteği değişim için belki dedirtebilir. şahsen av1 desteği haricinde aman aman bir yenilik veleceğini düşünmüyorum. Çok beklenti içinde olmayın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Konu sahibi bu başlığa zerre faydası olmadığı gibi ara ara gelip sizlere ayar çekmeye çalışıyor sizde kuzu kuzu izliyorsunuz. Kendisi bir ara bu forumda ciddi sorunlar var telegram grubu kuralım oraya geçelim dediği için yönetim tarafından uyarıldı, sonra birkaç gün şirinlik yapıp yine ortadan kaybolmuştu. Geri gelmiş zira canı sıkılmış demek ki.

iPhone üzerinden de ses seviye ayarları yapılabildiği gibi, iPhone'u olan birden fazla kişi de bağlanıp şarkı söyleyebiliyor. Baktığımda Türkçe parçalara rastlayamadım.

Orijinalden alıntı: emrekesk1n

Hindistan mağazasını kullanan bir arkadaş varsa elimde 5000 rupi appstore kodu var güncel TL değeri 2450 TL. 1500e verebilirim isteyen olursa
    2 senelik apple one üyeliği alınabiliyor bu parayla. Apple arcade+50gb icloud+ apple music ve apple tv üyeliği aylık 195 rupiye geliyor.

Apple tv için bu ekstrem özelliklere gerek kalmıyor aslında ancak bu özellikleri paugge tam potansiyelinde kullanılınca gerçekten çokta harika olmadığını görebiliyoruz. Mesela pc ve tv bağlantısında paugge'nin 1 metresi 1.500 - 1.600₺'ye satılan fiber hdmi'ı bile düzgün çalışmıyor. Yapacağı şey şu, 4k, hdr, vrr, 120 hz sunabilmek. Bunları zaten çoğu standartları destekleyen kablo ile alabiliyorsunuz, hatta bix markasının 300 - 500₺'lik kablosu bile yeterli oluyor. Özel bir gereksinim yoksa yüksek ücretler ödemeye gerek yok diye düşünüyorum. Pek çok pahalı, ucuz kablo satın alıp denileni yerine getiremediği için iade ettim. Hatta HDR MOD EKRAN GİDİP GELMESİ isimli bir konuda özellikle en basit olan 4k 120 hz'i alamadığımız ve an başından çoğunluğun elediği paugge markası gereksiz şişirme fiyat sunuyor. Bilgi olması açısından diyorum bunları, gerçekten apple tv'nin pek özel gereksinimi yok çoğu kablo ile rahat kullanabilirsiniz. Belli standartları karşılasın yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesnuc -- 29 Eylül 2025; 21:47:6 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• manesnuc kullanıcısına yanıt

• ios 26 Yazılım Güncellemesi ile ilgili konular için epey gerilere gittim ama benim yaşadığım sorunu yaşayanı görmedim - acaba nerede hata yapıyorum ?

Kullandığım Apple TV 4K - A1842 - 1nci nesil 2017 Modeli-32gb

2.1 hdmi Kablo ile AVR üzerinden bağlı ( Görüntü 1080p projeksiyon)

Geçen gün yeni yazılım Yükle deyince İos 26 yükledi

Yükleme epey uzun sürdü ve sonrasında birde baktım Ses-Görüntü senkronizasyonu gitmiş.

Ne kadar uğraştıysamda düzeltemedim...Meğerse bu bir çok kişinin yaşadığı bir Problemmiş...

Apple TV 4 K'da İOS 16-17-18 ve 26 gibi Güncellemelerden sonra ses-görüntü senkronizasyonu yaşanabiliyormuş.

Bu genelde HDMI/ARC/Receiver uyumsuzluğu veya ses formatı değişikliklerinden kaynaklanıyormuş.

Sorunun düzelmesi için Ayarlardan Ses çıkışını değiştirmek - Ses Formatını değiştirmek - gibi bir çok öneriler var.

ama ben ne yapsam olmadı en sonunda Sistem sıfırla ile Fabrika ayarlarına geri döndüm. Son olarak Kablosuz Ses Senkronizasyonu ( iphone karşıdan tutarak ) yaptım ve oldu.

TV'ye bağlayarak denemedim - ama belli burada epey bilgili genç arkadaşlar var.

Belki bir bug var ve yeni yazılım ile düzelecek ama epey moralim bozuldu...Güncelleme yaptığıma yapacağıma pişman oldum...Görüntü ve ses senkronizyonu olmadan Projeksiyonda Film vs izlemek tam bir işkence.

• Kullanmakta olduğum Apple HomePod 2. nesillerinden biri ne yazık ki kendi kendine sesini yükseltip alçaltıyor. Hatta geçenlerde gece yarısı kendi kendine açıldı ve son ses müzik çaldı. İki kere resetlememe rağmen düzelmedi. iOS 26 güncellemesinden sonra da sorun devam ediyor. İnternette araştırdım, bu problemi yaşayan başkaları da varmış. Sizlerin de başına geldi mi?

Ben de yaşadım, aynı şekilde gece yataktan sıçrattı ama ios26ya geçmedim ben henüz, başıma da 1.5-2 ay önce fln geldi en son. Bikaç kere yaptı ama 2 aydır fln yapmıyo nedense, neden yapıyor en ufak bi fikrim yok.

Bazen sesi komple kısıyordu tekrar açmam gerekiyordu ama bi süredir onu da yapmıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 30 Eylül 2025; 17:31:59 >
  • CCaGDaSS kullanıcısına yanıt

Aynısı oldu hocam ben de gece yarısı sıçradım.. ios26.0.1 update yaptım devam ediyor. dün filmi izlerken sesi komple kıstı.. resetledim fayda etmedi ne yapacağız bilmiyorum

İlk yaptığında resetlemeyi fln ben de denemiştim tahmin edeceğiniz gibi, ilk aklıma o geldi zaten, foruma da sormuştum da arada kaynadı cevap alamadım. Çok sık yapmadı, toplamda 2-3 kere yapmıştır 1 hafta 10 gün içerisinde, sonra ne olduysa bidaha yapmadı ne ses kıstı ne fulledi ama yarın yaparsa şaşırmam çünkü birşey de yapmadım kendi kendine yapmayı bıraktı.

Çok ilginç gerçekten, benimki de 2 kere kendi kendine açıldı ve sesi fulledi. Şimdi film ya da dizi izlerken sesi tamamen kısıyor. Dün bir umut güncelleme yaptım ama fayda etmedi. Üstelik yurtdışı cihazı olduğu için garantisi de bitti.

• Merhaba, Apple TV’ye bağlı olarak HomePod’ları tek ses çıkış kaynağı şeklinde kullananlar için önemli bir gözlemimi paylaşmak istiyorum. Eğer ses seviyesinde ani değişiklikler (tamamen kısılma veya aniden maksimuma çıkma) yaşıyorsanız, sorun HomePod’larda değil, Apple TV uzaktan kumandasında olabilir.

Benzer bir durumu yaşadım. Apple TV’yi bir AVR (Audio Video Receiver) üzerinden kullanıyorum. Sorunun kaynağını bulmak için AVR, TV ve Apple TV cihazlarını sıfırladım ancak herhangi bir çözüm elde edemedim. Tesadüfen, uzaktan kumandayı başka bir odaya götürüp Apple TV ile olan bağlantısını kesince ses kontrolü normale döndü. Bu durum, kumandanın sinyal gönderiminde bir sapma olabileceğini düşündürdü.

Eğer siz de benzer bir sorunla karşılaşıyorsanız, Apple TV kumandasını sıfırlamayı (resetlemeyi) denemenizi tavsiye ederim. Sorunun çözümünde etkili olabilir.

Umarım faydalı olur. Benzer deneyimi yaşayanlar varsa, yorumlarda paylaşabilirler.

• Arkadaslar bugün apple tv 4k ethernetli olanı geldi kurdum netflix acıyorum 4k sorunsuz oynatıyor ancak herhangi bi bluetooth kulaklık bağladığımda görüntü çamur gibi oluyor başına gelen var mı acaba?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.