Şimdi Ara

Apple TV [ANA KONU] (929. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
19.781
Cevap
373
Favori
958.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 927928929930931
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni bir Apple hesabı açmanız lazım.

Şu adrese gidin:

https://account.apple.com/account

Daha önce kullanmadığınız bir email hesabı girin. Ülke olarak ABD seçin. Telefon numarası olarak her zaman kullandığınız TR cep numarasını girebilirsiniz, sorun olmaz.

Ödeme yöntemi soracak, ona "none" deyin. Ama daha sonra 10 dolarlık bir US Apple Gift Card alıp hesabınıza bir bakiye yüklemeniz lazım. Hesabınızda bakiye görmeden 3 aylık bedava üyeliğinizi başlatmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    - LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • lazzaro L kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam akşama deneyeyim. Kredi kartını eklemede sorun yaratmıyorsa o şekilde de hallederim sanıyorum.

Normal kullandığım hesabı Abd olarak güncellesem izin verir mi acaba ?

Kredi kartınızın Amerika'dan alınmış olması lazım, yoksa kabul etmez.

Normal kullandığınız hesabı güncellemek de olmaz. Yeni bir email hesabıyla yeni bir hesap açacaksınız. Gmail'den kolayca yeni bir email hesabı oluşturabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 5 Kasım 2024; 16:30:20 >
    - LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max

tamamdır hocam çok teşekkür ederim bilgiler için.

Model numarası MN893TZ

Saygılar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Cihazınız 2022 yılında çıkan son model ( 4K 3.Nesil ) bir cihaz.

Çünkü sadece en son çıkan model 128 GB olarak çıktı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 5 Kasım 2024; 17:50:6 >
    -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier
    -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC
    -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System
  • burcink kullanıcısına yanıt

Bu başlığın ilk mesajına da bakabilirsiniz.

- LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max

Hocam tekrardan teşekkür ederim dün akşam bu tarif ettiğiniz şekilde gerçekleştirdim. Sadece son adımda inatla kart istedi başka bir apple cihazı ile açtım oradan adres billgileri falan ayarlayınca istemeden onayladı içerideki bakiye ile.

Şimdi ekstra bir soru daha sorayım şuan bölgeyi Türkiye ye çevirsem sıkıntı olmaz sanıyorum bazı uygulamalar abd de yok blutv vs gibi. Ya da en kötü o uygulamaları indirdikten sonra sorun olursa tekrar döneyim abd bölgesine diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3sicilian -- 6 Kasım 2024; 11:27:29 >

Apple TV'de farklı Apple hesapları arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Kumandada ses açma tuşunun üstündeki üzerinde monitör resmi olan tuşa uzun basın, ekranda sağ üst köşede kullanıcı değiştirebilir ya da yeni Apple hesabı ekleyebilirsiniz.

Önce Türkiye hesabını seçip App Store'dan Blu TV yükleyin, sonra ABD hesabına geçiş yapın Apple TV+ izleyin. ABD hesabı seçili iken Blu TV de çalışır, sorun olmaz. Sadece uygulamayı ilk yüklerken uygulamayı App Store'da bulabilmek için kullanıcı değiştiriyoruz.

- LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max

Teşekkürler hocam tekrardan güzel bilgiler oldu bunlar

• Merhaba, Apple TV'ye Plex server kurdum, library'leri de ekledim NAS'tan sıkıntı yok,Apple TV'de izledim eklediklerimi, buraya kadar sorun yok, ancak yapmak istediğim bir şey var; ekledigim filmleri son eklenme tarihine göre sıralamak istiyorum ama tarihe göre sırala dediğimde server'a eklenme tarihine göre sıralıyor, zaten hepsi aynı anda eklendiği için server'a bir anlam ifade etmiyor; ben istiyorum ki disk'e yani NAS'a eklediğim tarihe göre sıralansin .

Plex konusu var mı oradan da sorayım, bilen varsa çok güzel olur, teşekkürler.

Bir küçük düzeltme yapayım, mazur görürseniz: Plex server'ı NAS'a kurdunuz, Apple TV'ye kurduğunuz ise Plex oynatıcı.

Oynatıcı uygulama olarak neden Infuse tercih etmediniz merak ettim. Infuse çok daha kullanıcı dostu bir deneyim sunar, görüntü kalitesi de daha iyidir. Plex daha çok Infuse'u kuramadığımız cihazlarda tercih edilir, ya da elimizde Apple TV yoksa o yola başvurulur. Mesela ben bir ara LG televizyonuma Plex oynatıcıyı kurmuştum, server'daki filmleri direkt LG TV'de oynatabilmek için. Ama Infuse'a alıştıktan sonra Plex'in yüzüne pek bakmıyorum doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazzaro -- 8 Kasım 2024; 17:3:51 >
    - LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
    Öncelikle yanlış olduğunuz bir nokta var .İnfuse ,PLEX den daha iyi görüntü kalitesi var yorumu çok yanlış.İki uygulamada codec kullanıyor ve aynı.

PLEX :

PLEX kendi başına özel bir yapıdır.Server & player

PLEX istenirse transcode sayesinden 4K dan 360p aralığında kalite anlık değiştirme desteği bulunur.

24/192 heRes kalite kayıpsız sese kadar destekler.PLEX müzik arşivi desteğide bulunur. .

Kaynak afişlere ve Meta data ayrıntılı sunar . ..

PLEX discover ile film ve dizi keşifi önerisi ayrıntılıdır.Kullanım sürenize göre öneriler detaylıdır.Yapay zeka bu adımı gerçekleştirir . .

PLEX arr otomasyonlarını destekler.Seedbox ,real debrid ,put.io ( torrent /usenet )anlık içerik indirir.Otomasyona sahipseniz anlık keşifte gördüğünüz ve izleme listesine eklediğinizi anında indirir ve direk izlersiniz.Overseerr ,Radarr ,Sonarr otomasyonları kullanır.Netflix gibi anlık streaming sunar .Kişel bir streaming servisi oluşturabilirsiniz( kişisel put.io vs servisiniz oluşturulabilir .Nas Server üzerinden ücretsiz torrent indirebilir )

Bölgenize göre IPTV içeriği sunar.Film ,müzik spor vs.

PLEX kendi Dizi ve film arşivi vardır ve pass kullanıcılarına devasa bir destek sunar .Kişisel arşiviniz + kendi kütüphanesinden öneriler sunar.Ayrıca Hiç bilmediğiniz film ve dizi önerileri verir ve size sunar ( plexpass )

PLEX film kiralama servisi vardır.Çok geniş bir güncel film arşivinden anlık sizde bulunmayan içeriği kiralayabilirsiniz Alt yazı desteği var.( Türkiye’de yok)

Uzaktan bağlantı ile PLEX kullanıcıları kendi arşivini davet ettiği kişilere açar.Profil sunar .Her kullanıcı kendi ara yüzünde izleme yapar. Kendi PLEX player üzerinden sunar.İnfuse PLEX Import yapsanız bile sunduğu özelliklerin % 90 kullanılamaz. ..

İnfuse :

Sadece player özelliği vardır.Tabiki FTP ,WebDAV ,Cloud desteği sunar.Müzik özelliği,IPTV ,kendi özel film dizi arşivi ,yapay zeka ile kişisel öneri özelliği yoktur.( sadece basit kendi arşivinizden öneri yapar ) .Profil sunmaz.Birden çok kişi farklı izleme yaparsa neyi kim izledi nerde kalmıştım gibi bilinmezlikleri vardır. ..

PLEX ile infuse aynı kulvarda değildir .Koplex yapı ,infuse player dır ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 8 Kasım 2024; 17:32:45 >

Hatırlatma için teşekkür ederim; ama evet NAS'taki Plex Server, Apple TV'deki ise Plex Player ..

Sorumun cevabı ile bağlantısını anlayamadım ama ?

Hem Infuse Pro kullanıyorum , hem de Plex ATV'de..

Sorduğum soruya cevap verebilecek var mı ?

Apple TV'ye Plex server kurdum, library'leri de ekledim NAS'tan sıkıntı yok,Apple TV'de izledim eklediklerimi, buraya kadar sorun yok, ancak yapmak istediğim bir şey var; ekledigim filmleri son eklenme tarihine göre sıralamak istiyorum ama tarihe göre sırala dediğimde server'a eklenme tarihine göre sıralıyor, zaten hepsi aynı anda eklendiği için server'a bir anlam ifade etmiyor; ben istiyorum ki disk'e yani NAS'a eklediğim tarihe göre sıralansin .

Plex konusu var mı oradan da sorayım, bilen varsa çok güzel olur, teşekkürler.

Otomasyonla arşiv içeriğinizi yıllara göre etiketleyip içerik sıralaması yapabilirsiniz.Türlere göre bile.Linux bilginiz varmı ? Nas bu düzenlemeyi yapabilirmisiniz.SSL bağlantı ile server Meta data düzeleyebilirsiniz . ..

Not:Tüm bunlarla uğraşmak istemiyorsanız private torrent taraker bunu filme ekleyenler var.Otomatik gönülü şekilde gelir.PTP ,Cinemagodom ,Aither gibi özel yerlerde var.Davetle girebilirsiniz.Genel torrent izleyicileri bunu sunmaz …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 8 Kasım 2024; 17:49:49 >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim bilgiler için ; evet Reddit benzeri ben de okudum SSL ile yapılabilineceği söylenmiş ama bana çok uzun geldi ..

Linux ise çok bulaşmak istemediğim bir mecra; MR cihazlarında uğraşıyorum yeri geldiğinde ama uzak dursun tek çözüm Linux ise :))

Bu arada torrent tracker ile gelen filmlerde anladığım kadarıyla gömülü olarak tarih tag'i mi var demek istiyorsunuz ?

Ancak öyle bile olsa , ben diskimdeki filmlerin diskime (NAS'a) eklediğim tarihlere göre sıralamasını istiyorum player'ın , biraz elmalarla armutlar gibi :) farkındayım ama belki olabilir diye düşündüm..

Üst seviye Torrent trackerlar filmin üst kalitede codecklerken Orjinal Meta data oluştururlar .Meta afişi bile gömülü gelir.Genel , private ( giriş ve orta seviyelerde bu yapılmaz.Uzman uploaderlar bunu hazırlar..Kişisel bu işlemi yapmak Kinux bilgisi gerektirir.Ciddi kalitede içerik arşiviniz yoksa emeğinize yazık …

Vodafone Cabel, 5 Gbits Download / 3 Gbits Upload / Fritzbox 6595 Cabel, Vodafone GSM Red XL 5G 1Gbits D./ 500Mbits U unbegrenzt ,PSP 5 ,MacBook M1 ,iPhone 12 Pro Max ,Sony NW-WM1A 128GB Premium ,Sennheiser hd 800s ,NAIM NDX streaming Network player ,Mains M15 R2 HE High End Lautsprecher ,LG 75NANO979NA NanoCell LCD TV 75 inc ,HORD Mojo Integrierte Dac ,Nvidia Sheild TV 2019 Pro ,AppleTV 4K
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

Öncelikle teşekkürler, zahmet edip PLEX'in bütün özelliklerini uzun uzun yazmışsınız. Bilmeyen arkadaşlar için faydalı olmuştur.

Ben zaten arkadaşa sadece player olarak Infuse uygulamasını önerdim. Yoksa aynı kulvarda olmadıklarını biliyorum. PLEX'in diğer özellikleri kullanılmaya devam edilebilir, filmi oynatmak için ise Infuse tercih edilebilir. Infuse ayarlarında kaynak olarak PLEX server eklemek de gayet basit.

Sadece player fonksiyonları karşılaştırıldığında, ben Infuse'un daha iyi olduğunu düşünüyorum.

- LG OLED 65C1
    - Samsung 60KS8000
    - Apple Homepod x 2
    - Apple AirPods Max
  • Tulû kullanıcısına yanıt

Linux'a bulaşın :) Size bir sürü kapı açacaktır.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.