Şimdi Ara

apple store mu, turkcell mağaza mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Turkcell' den alınan cihazların garantisinin Apple Store Türkiye'de 2 yıl boyunca geçerli olacağı konusunda nasıl bu kadar eminsiniz ?

Su an Apple Store mağazası açık olmadıgı icin diğer servislere yönlendiriyor olabilir, ayrıca Apple Store destek hattı çok çelişkili bilgiler verebiliyor, bunu forumda paylaşılan bilgilerden anliyoruz.

Dolayısıyla Apple Store açılmadan ve birebir tecrübe edip emin olmadan, Türkiye'de distribütör olarak gecen, ancak benim gözümde büyük ithalatçıdan farkı olmayan firmalardan alınan ürünlerin garantisinin Apple Store da geçerli olacağına pek inanmıyorum.

Apple rahatlıkla 'aldığınız firmanın servisi var oraya götürün' diyebilir. Genpa, Teleservice hizmet kalitesini dikkate alınca, 1800 tl ye bile onlardan almam ben, zaten almıyorum da bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • signore kullanıcısına yanıt
    ben 1 kasımda turkcell'den aldım, hem genpa hem apple'dan sorgulayınca cihazım her ikisinde de garanti kapsamında olduğu gözüküyor. ayrıca içinden çıkan kitapçıkta ithalatçı firma olarak da apple Türkiye gözüküyor.

buradan sorgulayabilirsiniz: https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

sorgulama sonucu:

quote:

Telefonla Teknik Destek: Etkin

Ürününüz ilk 90 gün süresince ücretsiz telefonla teknik destek almaya uygundur.
    Tahmini Son Kullanma Tarihi: 01 Şubat 2014

Onarım ve Servis Kapsamı: Etkin

Ürününüz Apple'ın Sınırlı Garantisi çerçevesinde uygun donanım onarımları ve servis kapsamındadır.
    Tahmini Son Kullanma Tarihi: 02 Kasım 2015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 27 Kasım 2013; 8:21:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Muss@

ben 1 kasımda turkcell'den aldım, hem genpa hem apple'dan sorgulayınca cihazım her ikisinde de garanti kapsamında olduğu gözüküyor. ayrıca içinden çıkan kitapçıkta ithalatçı firma olarak da apple Türkiye gözüküyor.

buradan sorgulayabilirsiniz: https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

Cevap için teşekkürler, bu benim için yeni bir bilgi.

Ama size şöyle bir bilgi vereyim. Bizde bir tane paralel ithalat garantili Iphone 5 var (Medcell). Verdiğiniz linkten onun seri numarasını sorguladığım zaman da Apple Türkiye garantisinde gözüküyor. Gerçi sizin Iphone 5S'te olduğu gibi 2 yıl değil, 1 yıl gözüküyor ama yine de garantili gözüküyor. Şimdi ben bu telefonu Apple garantili diye Genpa, Teleservice vs. göndersem bizde kayıtlı değil diye kabul etmezler.

Bunu söyleme sebebim şu. Sizin cihazınız Apple Türkiye garantili gözükse de, distribütörden alındığı için Apple Türkiye "distribütör servisi var, bu nedenle Apple Store yerine servise götürmeniz gerekiyor" diyebilir. Bu bence düşük bir ihtimal ama, distribütör servislerinden aç kalsalar ekmek vermeyeceğim kadar nefret ettiğim için onlarla muhatap olmak yerine biraz daha beklemeyi tercih ederim.

Distribütör çıkışlı cihazların tümü 2 yıl Apple garantili. Onun dışında yurtdışı Avrupa cihazları ve paralel ithalat olanlar 1 yıl Apple garantisinde. Ben Turkcell'den aldığım için aynı zamanda genpa garantili. Şuan apple'ın fiziksel mağazası ve servisi yok o yüzden garantilik bir durumda diğer servislere verilebilir. Sizin cihaza genpa bakmaz medcell bakar.

• quote:

Distribütör çıkışlı cihazların tümü 2 yıl Apple garantili. Onun dışında yurtdışı Avrupa cihazları ve paralel ithalat olanlar 1 yıl Apple garantisinde. Ben Turkcell'den aldığım için aynı zamanda genpa garantili. Şuan apple'ın fiziksel mağazası ve servisi yok o yüzden garantilik bir durumda diğer servislere verilebilir. Sizin cihaza genpa bakmaz medcell bakar.

Medcell garantili cihaz Apple'da garantili gözüktüğüne göre, Genpa'nın değil ama Apple Store açılınca mağazanın garantisine bakması gerekir. Eğer bakmazsa, Apple sitesindeki bilgi anlamını kaybeder. Ayrıca bizde distribütör çıkışlı Iphone 5 de var, onun da garantisi Apple'da 1 yıl gözüküyor.

Benim anladığım kadarıyla, distribütör cihazlarının Apple'da da 2 yıl garantili gözükmesi 5S ile birlikte başlayan bir durum. Çünkü 5S piyasaya çıkarken Apple Store'un açılacağı belliydi. Apple, 5S ile birlikte farklı bir dağıtım ağı politikası izliyor olabilir (Apple Türkiye bulunduğu için, eskisi gibi Apple X ülkesinden ihraç etmek yerine, Apple Türkiye olarak ithal edip operatörlere satıyor olabilir).

Bunlar tabi tüketici düzeyince tartışılabilecek ve sonuca varılabilecek konular değil. Doğrudan Apple'ın strateji olarak ne yapmaya karar verdiğine bağlı. Mesela Amerika cihazları da uluslararası garanti geçerli diye bilinir ama aslında Türkiye'de geçerli olmaması lazım. Ama Apple yeni girdiği ülke olan Türkiye'de istisna yapabilir. Bekleyip göreceğiz.

Siz apple store açılınca appledan servis hizmeti alabilirsiniz garanti süresince.
    Distribütör çıkışlı i5 in 1 yıl garantili olmasının nedeni 1 Kasım'dan önce Türkiye Apple olmaması. Türkiye'de resmen faaliyete başladıklarından itibaren apple storeda satılan tüm distribütör cihazları 2 yıl garantili. Amerika cihazları ise Avrupa cihazından farklı olduğu için 5 ve 5s lerde sadece Avrupa cihazları garanti kapsamında. Ama örneğin amerika çıkışlı iPad veya MacBook Avrupa'da da garantili olabilir çünkü versiyon farkı olmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 27 Kasım 2013; 12:23:33 >
  • ben şimdi Turkcellden iphone 5 almayı düşünüyorum arkadaşlar cihazı alsam garanti durumunda açılacak Apple teknik servisine gönderebilecek miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

ben şimdi Turkcellden iphone 5 almayı düşünüyorum arkadaşlar cihazı alsam garanti durumunda açılacak Apple teknik servisine gönderebilecek miyim ?

i5 alırsan apple türkiye garantili olur fakat büyük ihtimalle 1 yıl garantili olur çünkü apple türkiye i5 satmıyor. ancak yine 2 yıl genpa garantili olur.
  • Muss@ kullanıcısına yanıt
    sizce 300 lira fark vermeye değer mi hocam ? 5S için
  • Apple Store teknik servisi aradım sordum Turkcell'den alırsam 2 yıl garanti vereceklerini söyledi. Paralel ithalatı sordum anlamadı galiba o zaman sadece Turkcelle götürürsün dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3yuq -- 27 Kasım 2013; 13:40:15 >
  • quote:

Siz apple store açılınca appledan servis hizmeti alabilirsiniz garanti süresince.
    Distribütör çıkışlı i5 in 1 yıl garantili olmasının nedeni 1 Kasım'dan önce Türkiye Apple olmaması. Türkiye'de resmen faaliyete başladıklarından itibaren apple storeda satılan tüm distribütör cihazları 2 yıl garantili. Amerika cihazları ise Avrupa cihazından farklı olduğu için 5 ve 5s lerde sadece Avrupa cihazları garanti kapsamında. Ama örneğin amerika çıkışlı iPad veya MacBook Avrupa'da da garantili olabilir çünkü versiyon farkı olmayabilir.

1 Kasım sadece online satış mağazasının açılma tarihi. Apple Türkiye sicil no.yu İTO web sitesinde aratınca firma kuruluş tarihi 28 Nisan 2010 olarak gözüküyor.

Ben kendi adıma Apple Türkiye mağazası açılıp da birebir mağazada işlem yapmaya çalışmadıkça %100 emin olamayacağım. Çünkü bunların hepsi Apple ile distribütörler arasındaki anlaşmalara bağlı. Belki Apple, distribütörlere servisini siz vereceksiniz diye ilave indirim yapıyor olabilir.

Apple kendini bir şekilde korumak zorunda. Apple Türkiye 1 cihaz satıyorsa, distribütörler 10 cihaz satıyorlar. Böyle bir durumda Apple Store'a servis için o kadar insan gider ki, çalışanlar onlarla ilgilenmekten yeni cihaz satış bölümünü kapatmak zorunda kalabilirler :)

@3yuq

Apple destek hattı şu an başka ülkeler üzerinden hizmet veriyor. Kısa süre öncesine kadar çok çelişkili bilgiler veren çalışanlar vardı. Bazı çalışanlar diğer ülkelerdeki uygulamalara göre düz mantık ile cevap veriyor olabilir. Zaten size verdiği "paralel ithalatı Turkcell'e götürürsün" cevabından belli Türkiye'ye dair tek bilgisinin "Türkiye'de garanti zorunlu olarak en az 2 yıldır" olduğu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 27 Kasım 2013; 13:58:28 >

benim sorum turkcell'den alirsam garantisinin ne olacagiydi adamlar 2 yil garantiyi vereceklerini soyledi. Almam icin yeterli bi sebep bence

• quote:

Orijinalden alıntı: 3yuq

sizce 300 lira fark vermeye değer mi hocam ? 5S için

300 tl fark varsa 5S al tabii ki, garanti işini hiç düşünme zaten i5 de alsan genpa tarafından 2 yıl garantisi var. Apple da 2 yıl dediyse doğrudur o zaman:)
  • Arkadaşlar Turkcell Mağaza'dan iphone 5 aldım sipariş 2 günde elime ulaştı paketleme çok başarılıydı almayı düşünenler varsa tavsiye ederim. Ayrıca apple'ın sitesinden sorgulama yaptığımda telefon 2 yıl garantili olarak görünüyor.
    Telefonla Teknik Destek: Etkin
    Ürününüz ilk 90 gün süresince ücretsiz telefonla teknik destek almaya uygundur.
    Tahmini Son Kullanma Tarihi: 04 Mart 2014
    Onarım ve Servis Kapsamı: Etkin
    Ürününüz Apple'ın Sınırlı Garantisi çerçevesinde uygun donanım onarımları ve servis kapsamındadır.
    Tahmini Son Kullanma Tarihi: 03 Aralık 2015

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3yuq -- 4 Aralık 2013; 13:00:20 >
  • turkcell den al kardeşim. değişim için apple storeden alınmaz. ayrıca turkcellde birebir değişim yapıyor. hem telefonun arızalı çıkma ihtimali milyonda 1 yani değişime ihtiyac duymassın. millet telefonu almadan değişimden bahsediyor. böyle saçmalık olmaz. al turkcell den
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.