Şimdi Ara

Apple Shop açıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

quote:

Orijinalden alıntı: MaSSive

quote:

Orijinalden alıntı: gduman

quote:

Üstelik bir kısımda ,

Apple Store açılınca,Türkiye deki ,Turkcell,hepsiburada vb yerlerden ve Bilkom ,teknosa vb reseller magazalardan aldıkları Apple ürünlerinde yaşadıkları problemlerde,direkt Apple Store ile muhattab olabileceklerini sanıyor.

Dogru saniyor, zira reseller dan alinanlara apple store gayet bakiyor, degisim yapiyor.

Dilkat edersen,

Apple store degişim yapmaz,vb birşey yazmadım.

Eğer bir Apple ürününü reseller veya mediamarkt dan aldıysan,ve problem vb garanti işleri için,

Türkiye de Apple store olsada,

Cihazı satın aldığın firma ile muhattab olacaksın.

Apple Store ile degil.

Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.

Yurt dışında yaşadığım için bildiğim mevzuyu yazıyorum.

Neyse Apple Store açılınca ,

Kim doğru sanıyor sanmıyor göreceğiz.

Bunuda yanlış biliyorsunuz. Apple Store heryerde aynıdır. Mesela Türkiye'den atıyorum hepsiburada yada Teknosa dan aldığınız bir ürünü Almanya Frankfurt'ta istediğiniz gibi degisim yada servis hizmeti alabilirsiniz. Yada başka ülkeden aldığınız ürünü diğer bir ülkedeki Apple Store dan degisim yada tamir ettirebilirsiniz. Sadece garanti süresi önemli. Bu işlemler için de kesinlikle fatura talep edilmez. Zaten Apple in sisteminde o ürünün bilgileri kayıtlı.

Yahu ne yazdigimi anlamadan yorum yapmayın.

Türkiye Apple Store var diyelim.

Apple store de iphone kalmamış, en erken bir ay sonraya gün veriyor.

Sende beklemek istemedin,

Media Markt dan iphone aldın ve problem yaşadın diyelim.

Garantiye gitmesi gerek cihazın.

Apple store ile muhattab olamıyorsun işte.

İphone u nereden aldıysan hangi firmadan aldıysan o muhattab oluyor Apple ile.

Apple store Türkiye de olsada ,garanti icin Media markt ın fisi ile media markt a gidiyorsun .Turkcell den aldıysan ,Turkcell ile muhattap olacaksın.

Bunun dışında

Bende biliyorum,

Apple Store nin kendisinden aldığın cihaz her yerde garantili,istersen Amerika ya git.

Hatta diğer firmaların vermediği garanti opsiyonlarını da veriyor Apple .

Ama gercek Apple Store den ürün alırsan bunlar geçerli.

İpad mini alırken, özellikle detaylı sordum bu konuları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 25 Aralık 2012; 17:55:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Üstelik bir kısımda ,

Apple Store açılınca,Türkiye deki ,Turkcell,hepsiburada vb yerlerden ve Bilkom ,teknosa vb reseller magazalardan aldıkları Apple ürünlerinde yaşadıkları problemlerde,direkt Apple Store ile muhattab olabileceklerini sanıyor.

Dogru saniyor, zira reseller dan alinanlara apple store gayet bakiyor, degisim yapiyor.

Dilkat edersen,

Eğer bir Apple ürününü reseller veya mediamarkt dan aldıysan,ve problem vb garanti işleri için,

Apple Store ile degil.

Bende bildigim mevzuyu yaziyorum, sallamasyon yok yani.
    Ispanyada yasiyorum El Corte Ingles (elcorteingles.es) bir resellerdir. Ordan aldigim ipad 2 yi, barcelona apple store (merak eden Apple Store La Maqunista diye aratabilir) dan degistirdim.
    Diger ornek, singapore dan bir resellerdan aldigim ipad 3 u gene barcelona apple store dan degistirdim.

Nerden aldiginizin farki yoktur, uluslar arasi garantisi suresi olan bir yil icinde hangi apple store a giderseniz gidin muhattap bulursunuz. Zaten apple store da cihazin seri numarasini girdikleri anda neyi nerden aldiniz, ne zaman aktive ettiniz goruyorlar. Apple hicbir suretle bunu benden almamissin ben bakmam demez. Urun apple ise ve garantisi devam ediyorsa apple store muhattabinizdir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

quote:

quote:

quote:

Üstelik bir kısımda ,

Dilkat edersen,

Apple Store ile degil.

Bunuda yanlış biliyorsunuz. Apple Store heryerde aynıdır. Mesela Türkiye'den atıyorum hepsiburada yada Teknosa dan aldığınız bir ürünü Almanya Frankfurt'ta istediğiniz gibi degisim yada servis hizmeti alabilirsiniz. Yada başka ülkeden aldığınız ürünü diğer bir ülkedeki Apple Store dan degisim yada tamir ettirebilirsiniz. Sadece garanti süresi önemli. Bu işlemler için de kesinlikle fatura talep edilmez. Zaten Apple in sisteminde o ürünün bilgileri kayıtlı.

Yahu ne yazdigimi anlamadan yorum yapmayın.

Türkiye Apple Store var diyelim.

Apple store de iphone kalmamış, en erken bir ay sonraya gün veriyor.

Sende beklemek istemedin,

Media Markt dan iphone aldın ve problem yaşadın diyelim.

Garantiye gitmesi gerek cihazın.

Apple store ile muhattab olamıyorsun işte.

İphone u nereden aldıysan hangi firmadan aldıysan o muhattab oluyor Apple ile.

Apple store Türkiye de olsada ,garanti icin Media markt ın fisi ile media markt a gidiyorsun .Turkcell den aldıysan ,Turkcell ile muhattap olacaksın.

Bunun dışında

Bende biliyorum,

Apple Store nin kendisinden aldığın cihaz her yerde garantili,istersen Amerika ya git.

Hatta diğer firmaların vermediği garanti opsiyonlarını da veriyor Apple .

Ama gercek Apple Store den ürün alırsan bunlar geçerli.

İpad mini alırken, özellikle detaylı sordum bu konuları.

Telefonda alsa nerden alirsan al istersen operatorden al apple muhattaptir. Gene ayni sekilde vodafone ispanyadan aldigim cihazi agrizalandigi icin direk barcelona apple store a goturdum ve sorunumu cozduler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Üstelik bir kısımda ,

Dilkat edersen,

Apple Store ile degil.

Bende bildigim mevzuyu yaziyorum, sallamasyon yok yani.
    Ispanyada yasiyorum El Corte Ingles (elcorteingles.es) bir resellerdir. Ordan aldigim ipad 2 yi, barcelona apple store (merak eden Apple Store La Maqunista diye aratabilir) dan degistirdim.
    Diger ornek, singapore dan bir resellerdan aldigim ipad 3 u gene barcelona apple store dan degistirdim.

Nerden aldiginizin farki yoktur, uluslar arasi garantisi suresi olan bir yil icinde hangi apple store a giderseniz gidin muhattap bulursunuz. Zaten apple store da cihazin seri numarasini girdikleri anda neyi nerden aldiniz, ne zaman aktive ettiniz goruyorlar. Apple hicbir suretle bunu benden almamissin ben bakmam demez. Urun apple ise ve garantisi devam ediyorsa apple store muhattabinizdir.

Gduman'a tamamen katılıyorum.

• Arkadaşım bende Hollanda da yaşıyorum.

Ya ben anlatamıyorum ,ya siz anlamıyorsunuz.

Apple bakmaz diye birşey yazdımmı.

Diyelimki sen Media Markt dan veya Turkcell den bir İphone veya Apple ürünü aldınmı,Aldın.

Sorun var garantiye gitmesi gerek,diyelim ,

Apple Store a ,Media markt dan veya Turkcell den aldığın cihazı ,media markt ın fişi veya Turkcell den aldığın fiş ile götürüp degiştiremiyorsun.

Muhattab olamıyorsun.

Satın aldığınîz yerle irtibata geçin diyor.

Apple Store ve bazı Premium Reseller lar dışında ,herhangi bir firmadan aldığın hiçbir Apple ürününün uluslar arası garantisi bile yok.

Anlıyorsun degilmi.

Orjinal Apple Store veya Premium Reseller lardan alırsan ,Apple Store sana heryerde direkt hizmet veriyor.

İspanya dan Media Markt dan iphone aldın,Hollanda da bozuldu cihaz,Hollanda Apple Store ,satın aldığınız yer ile irtibata geçin diyor.

• apple store adında açamaz bile isim hakkından güme giderler o yüzden apple shop yapmışlar insanları kandırmak için sırf bu mağaza altında daha pahalıya satacaklar akstra hizmet var diye kolpalıyacaklar millete alıştık
  • Ben kendi yaşadığımı yerdeki Apple Store un bana uyguladığı mevzuatı yazıyorum.

Apple store veya premium reseller lar dışında ,herhangi bir firmadan satın aldığınız ,Apple ürünlerinde ,Apple kendi Store larında verdiği özel garanti opsiyonlarını dahi uygulamıyor.

Media Markt dan aldıysan ,Media markt a cihazı veriyorsun,Apple ile Media Markt muhattab oluyor.

Neyse ya ,Apple Store Türkiye de açılınca ,garanti mevzuatı nadıl işliyor görürsünüz.

• http://www.lydia.com.tr/index.php?p=magaza

Bu mağazalardan bir farkı var mı arkadaşlar? Yoksa eğer unutun gitsin, hatta önünden bile geçmeye gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bayağı bildiğimiz resmi Apple Store mu?

İsimden para kazanma uğrunda olan bir yer diyelim ve de ekleyelim.......

Resmi Apple Store İstanbul Zorlu Center'da açılacak (Vestel Grubunun alışveriş ve şirket merkezi) ,hani şu eski karayolları binasının oradaki koca alışveriş merkezinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 25 Aralık 2012; 20:14:42 >
  • @gps.navigation

Bahsettiğiniz yeri biliyorum ancak tek bir yer yetmeyeceği gibi ilk iPhone satışında ciddi kuyruklar oluşacaktır. Lydia gibi mağazaları kendi bünyesine katsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.
  • quote:

Arkadaşım bende Hollanda da yaşıyorum.

Diyelimki sen Media Markt dan veya Turkcell den bir İphone veya Apple ürünü aldınmı,Aldın.

Apple Store a ,Media markt dan veya Turkcell den aldığın cihazı ,media markt ın fişi veya Turkcell den aldığın fiş ile götürüp degiştiremiyorsun.

Muhattab olamıyorsun.

Apple Store ve bazı Premium Reseller lar dışında ,herhangi bir firmadan aldığın hiçbir Apple ürününün uluslar arası garantisi bile yok.

Anlıyorsun degilmi.

Orjinal Apple Store veya Premium Reseller lardan alırsan ,Apple Store sana heryerde direkt hizmet veriyor.

İspanya dan Media Markt dan iphone aldın,Hollanda da bozuldu cihaz,Hollanda Apple Store ,satın aldığınız yer ile irtibata geçin diyor.

Okumuyorsunda galiba? Vodafone dan aldim, apple dan degistirdim diyorum, resellerdan aldim apple dan degistirdim diyorum, singapore dan aldim barcelona da degistirdim diyorum sen hala muhattap bulamiyorsun diyorsun. Hakkaten ya okumuyorsun, ya da okudugunu anlamiyorsun. Inatla diyorsun ki ben degistirmez demedim bakmaz demedim. Ee muhattap olmadan degisim islemi olmadigina gore? Bende sana diyorum ki uluslararasi garanti suresi icinde nerden alirsan al, ister resellerdan al ister ebay den, ister sifir al ister ikinci el, MUHATTABIN APPLE.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

@gps.navigation

Bahsettiğiniz yeri biliyorum ancak tek bir yer yetmeyeceği gibi ilk iPhone satışında ciddi kuyruklar oluşacaktır. Lydia gibi mağazaları kendi bünyesine katsa çok daha iyi olur diye düşünüyorum.

Katmaz hep Apple kendi direk gider,zaten Apple resmi olarak Türkiye'de var bir kaç aydır ve eğitimleri sürüyor alınanların Yer yeter merak etmeyin,2 ay önce Shenzhen'deki yerlerini açtılar gayet güzel bir mekan ve yetiyor.Ha keza Hong Kong'ta IFC Building'te 2 kat üzerine yerleri var tıklım tıklım ve yetiyor yer güzel olacak

• iPhone icin ulkeye gore degisir. Turkiye sartlarinda SUAN icin gecerli olan aldigin yerin verdigi guvence gecerlidir (Teleservice olur Genpa olur KVK olur Paralel Ithalat ise kendisi olur)
    Turkiyede distributorlerin yaninda Operatorler satar. Operatorlerin yaninda getirilir.
    Suan Bilkom'dan iPhone alsaniz bile anlasmali oldugu guvence gecerlidir.
    Yarin oburgun Apple Store Turkiye'ye gelse ona gore anlasmalar yapilacaktir.

Diger Apple urunler icin kimi nerden aldigin onemli degildir.

Amerikadan da MacBook alsan, Turkiye'den de alsan
    Amerikadaki Apple Store'da ilgilenir, Turkiye'deki Apple Store'un distributoru Bilkom ilgilenir.

Yarin oburgun Apple resmi olarak hizmet verdiginde, Amerikadanda alsan, Apple'danda direk alsan, Teknosa'dan da alsan Mediamark'tan da alsan
    Turkiye'de ACILAN Apple Store ilgilenir.

Bugun Teknosa'dan iPhone haric Apple urunleri alsan, servisine Bilkom bakacaktir. Apple geldigindede Apple'in kendisi bakacaktir.

Apple suan mevcut olarak Turkiye'de gerekli is ilanlarinida uluslararasi olarak verdi. Yillardir ismide geciyor zaten Turkiye'de
    iTunes Store'daki Muziklerin vs. olmasi bile SANAL olarak Apple'in gostergesidir.

Edit:

Herhangi bir Apple urununu DUNYANIN NERESINDEN ALIRSANIZ ALIN, FATURASI OLMASINA GEREK KALMADAN garanti kapsamindadir.
    Dunyanin Neresinden Alirsaniz alin, Her Apple'in oldugu yerde gecerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkk9 -- 25 Aralık 2012; 21:04:51 >

• quote:

quote:

Muhattab olamıyorsun.

Anlıyorsun degilmi.

Okumuyorsunda galiba? Vodafone dan aldim, apple dan degistirdim diyorum, resellerdan aldim apple dan degistirdim diyorum, singapore dan aldim barcelona da degistirdim diyorum sen hala muhattap bulamiyorsun diyorsun. Hakkaten ya okumuyorsun, ya da okudugunu anlamiyorsun. Inatla diyorsun ki ben degistirmez demedim bakmaz demedim. Ee muhattap olmadan degisim islemi olmadigina gore? Bende sana diyorum ki uluslararasi garanti suresi icinde nerden alirsan al, ister resellerdan al ister ebay den, ister sifir al ister ikinci el, MUHATTABIN APPLE.

Belgen varmı arkadaşım,Vodafone dan aldığın cihaz için ,senin bizzat apple store ile muhattab olup ,Apple Store dan degiştirdiğine dair belgen varsa ,bende Hollanda Apple Store ye dava açayım ozaman.

Bir daha yazıyorum.

Media Markt veya T-Mobile dan aldığın iphone bozulursa ,garanti için muhattabın Media markt veya T-Mobile dır.

Fişinle gidersin, Media Markt ,Apple ile garanti veya servis işi için muhattab olur.
    Apple derseki, Değişmesi veya yenisi verilmesi gerekiyor ,Media Markt ile muhattab olursun.
    Garantiyi veren elbette APPLE
    Media Markt aracı oluyor sadece garanti konusunda.

Neden çünkü Apple Store den değil ,Media Markt dan aldığın için.

Apple Store ve premium reseller lar dışında ,

Herhangi bir mağzadan aldığın ,Apple ürününün, Uluslar arası direkt değişim garantisi dahi yoktur.

Uzatmanın bir anlamı yok.

Türkiye de bir elin parmaklarını geçmeyecek Apple Store lar açılınca ,

Kim haklı göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 25 Aralık 2012; 20:17:11 >

• quote:

quote:

quote:

Muhattab olamıyorsun.

Anlıyorsun degilmi.

Belgen varmı arkadaşım,Vodafone dan aldığın cihaz için ,senin bizzat apple store ile muhattab olup ,Apple Store dan degiştirdiğine dair belgen varsa ,bende Hollanda Apple Store ye dava açayım ozaman.

Bir daha yazıyorum.

Media Markt veya T-Mobile dan aldığın iphone bozulursa ,garanti için muhattabın Media markt veya T-Mobile dır.

Fişinle gidersin, Media Markt ,Apple ile garanti veya servis işi için muhattab olur.
    Apple derseki, Değişmesi veya yenisi verilmesi gerekiyor ,Media Markt ile muhattab olursun.

Herhangi bir mağzadan aldığın ,Apple ürününün, Uluslar arası direkt değişim garantisi dahi yoktur.

Kim haklı göreceğiz.

Senin icin 2 sene oncesinin belgesini bulacak degilim. At gozluklerini cikarip diger insanlarin tecrubelerini okursan, okudugunu anlarsan, herkese yalanci muamelesi yapmazsan elinde kanitin olur. Ac bak bakalim macrumors 9to5mac gibi forumlara. Oraya ac bakalim konularini birde.
    Ben sana yasadim diyorum tecrube ettim diyorum sen inanmamakta israr ediyorsun. Apple store (gerci artik bahsettigin hollandaki yerin official store oldugundan bile emin degilim) sana ne dediyse derdini git onlara anlat. Ben dahil kimse sana birsey kanitlamak zorunda degil. Benim forumda daha once yazdigim bu konuya dair mesajlarimda mevcut, seni bilmemde insanligin buyuk cogunlugu boyle seyler icin yalan soylemez, soylemedigi icinde senin gibilere belge sunmaz.

Neyse daha fazla uzatmanin manasi yok, zira senin okudugunu anlamadigin/inanmadigin apacik ortada. Anlamayacaksin gene ama al sana applein kendi sayfasihttp://www.apple.com/legal/warranty/products/iphone-turkish.html bak bakalim ne yaziyor.

Ozeti su, cumle apple'in: Apple Bir (1) Yıllık Sınırlı Garanti – iOS
    Yalnızca Apple Markalı Ürünler İçindir.

Gorulugu gibi yalnizca 'apple store dan alinan urunler icindir' demiyor!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne Apple Store'u arkadaş ya 2 tane stand kurmuşlar adı Apple Shop.Diğer yerlerden farkı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: aladinn

quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Elektronik

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Bayağı bildiğimiz resmi Apple Store mu?

Bunu Bende Merak Ediyorum.

Apple store degil. Aynisi taksim saturn dede oldugunu hatirliyorum. Teknosanin bir bolumunu tamamen apple yapiyorlar. Normal apple magazasi gibi.
    Bu arada apple store ankaraya acilacak buyuk ihtimalle . Simdi herkes diyebilir. İstanbul varken ankarada neden acsinlar? Kimseye inandiracak degilim. Kuzenim odtude yardimci docent. Ogretim uyesi kendisi. Odtuden bir tanidigi onun projesini hazirliyormus. Surekli abd ye gidip geliyormus ve ankaradada buyuk ihtimalle cepa neo yu yapacaklarmis. Bende ilk basta inanmadim ama belkide dogrudur. Kim bilebilir.

2 3 hafta once cepadaki neo store u yenilediler, icerisi bildigimiz apple magazasi gibi oldu tasarim olarak, hatta calisanlar bile genius gibi giyiniyor, bende anlamadim ne is , prova flnmi yapiyorlarki hatta orda calisan bi arkadasin adi da tam magazaya uyum saglamis, AYTAC bey (ne guzel ipod touch gibi ismi var adamin )

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muhattab olamıyorsun.

Anlıyorsun degilmi.

Bir daha yazıyorum.

Kim haklı göreceğiz.

Senin icin 2 sene oncesinin belgesini bulacak degilim. At gozluklerini cikarip diger insanlarin tecrubelerini okursan, okudugunu anlarsan, herkese yalanci muamelesi yapmazsan elinde kanitin olur. Ac bak bakalim macrumors 9to5mac gibi forumlara. Oraya ac bakalim konularini birde.
    Ben sana yasadim diyorum tecrube ettim diyorum sen inanmamakta israr ediyorsun. Apple store (gerci artik bahsettigin hollandaki yerin official store oldugundan bile emin degilim) sana ne dediyse derdini git onlara anlat. Ben dahil kimse sana birsey kanitlamak zorunda degil. Benim forumda daha once yazdigim bu konuya dair mesajlarimda mevcut, seni bilmemde insanligin buyuk cogunlugu boyle seyler icin yalan soylemez, soylemedigi icinde senin gibilere belge sunmaz.

Neyse daha fazla uzatmanin manasi yok, zira senin okudugunu anlamadigin/inanmadigin apacik ortada. Anlamayacaksin gene ama al sana applein kendi sayfasihttp://www.apple.com/legal/warranty/products/iphone-turkish.html bak bakalim ne yaziyor.

Ozeti su, cumle apple'in: Apple Bir (1) Yıllık Sınırlı Garanti – iOS
    Yalnızca Apple Markalı Ürünler İçindir.

Gorulugu gibi yalnizca 'apple store dan alinan urunler icindir' demiyor!

bu konuyla ilgili bişey söyliyim.. markalar farklı ama örnek aynı..

teknosadan samsung laptop aldım, bi gün bozuldu (hdd çatlamış) hiç teknosaya gitmeden direk samsung yetkili servisine götürdüm ve adamlar garanti dahilinde tamir edip bana 1 hafta sonra laptopu geri verdi..

yani teknosa ile hiç muhattap olmadım..

bu da onun gibi bişey.. sonuçta ürün apple ın ürünü ve apple store apple ın kendi mağazası..

apple ürününü nereden aldıysan al apple store da ilgilenirler ve muhattap olurlar.. kendi ürünleri sonuçta.. kimsede diyemezki "bana ne git aldığın yer ne yapıyosa yapsın"

Edit:
    ayrıca şu apple shop saçma sapan bişey.. apple store açıldı sanacak bazı kişiler.. teknosanın çakallığı resmen.. çok mattah bişey yapmışlar gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 25 Aralık 2012; 22:54:53 >

• benim anlamadığım, cevahirdeki teknosanın içinde apple standı (2. katta) birkaç yıldır zaten var. sadece apple ürünlerinin satıldığı bir bölüm yani. bu açılan ne ki? yıllardır var olan birşeyin şimdi adı apple shop mu olmuş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: GARMONSU38

Apple Shop açıldı

saturn media markt 6 ay önce açmıştı bunu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.