Şimdi Ara

Apple, Samsung’la Olan İşlemci Üretimi Anlaşmasını Bozuyormuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A9 ve önceki A serisi işlemcilerin üretiminde Samsung’la iş birliği yapan Apple, artık yalnızca TSMC ile çalışacak.
    Mobil platformdaki en büyük rakibi Apple’ın A9 ve önceki A serisi işlemcilerinin üretimini TSMC ile birlikte gerçekleştiren Samsung, Apple’ın yaptırımı sonrası üretim anlaşmasının dışında kalacak.

Samsung, A9 işlemcilerinin %70 gibi oldukça yüksek oranda üretimini sağlıyordu. (geri kalan %30 TSMC’ye ait) Kaba taslak bir hesapla 100 milyon iPhone 6s ve 6s Plus’ın 70 milyonun işlemcisi, Samsung tarafından üretilmişti. Şimdi bu üretimin tamamı TSMC tarafından gerçekleştirilecek.

Gelen söylentilere göre Apple’ın böyle bir karar almasının sebebi, TSMC’nin ürettiği işlemcilere oranla Samsung’un ürettiği işlemcilerin daha fazla pil tüketiyor olması. TSMC’nin ürettiği işlemciler, 10 nanometre üretim aşamasından geçiyor ve işlemcinin daha az enerji tüketmesini sağlıyor.

Alıntıdır

Bu şimdilik resmi açıklama olmasa da İphone 7 'nin Eylül ayında tanıtılacak olması nedeniyle kafalarda soru işareti yaratmış durumda.Bekleyelim ve görelim.

• Olması gereken bu zaten millet samsungtan kaçıp ıphone o kadar para veyor sonra bir bakıyosun işlemcisi samsung

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek tedarikçiyle böyle bir riske girer mi apple sonuçta çok yüksek talep var ve buna cevap verebilmesi için ve olası olumsuz bir durumda ortada kalmamak için en az iki tedarikçiye devam eder diye düşünüyorum samsung olmaz da bit başkası olur belki. Aynı şekilde ekranı da yıllardır 2-3 tedarikçiden karşılıyor...

• Her yıl aynı haber, kiminle bozuyorsa bozsun da artık şu saçma sapan işlemci muhabbeti sona ersin. Gerçi tedariğin %70 ini samsungun sağladığı dünyada zor bu iş.

• Bu haberde çok fazla yanlış var, hatalı saçma bilgi vermeyin bence.

Geçmiş 5 yıla bakarsanız apple her sene samsungla çalışmaya kesecek diye haber göreceksinizdir. Bunun doğruluğu net değil ve apple tarafından da açıklama gelmedi.
    Haberinizde belirttiğiniz gibi üretimini TSMC ye yaptrmasının nedeni 10 nm değil çok yanlış, a9 işlemcilerde samsung işlemci daha başarılıdır. Onlarca kez forumlarda konuşuldu ve testleride internette mevcut. TSMC üstelik 16nm üretim yaparken samsung 14nm üretim yapıyor. Ayrıca bu kaynak fena halde sallamış. yani kısacası inanmayın.
  • Fan'lık kötü bir şeydir. İnsanın gerçekleri görmesini engeller. Apple gibi bir firma samsung'a işlemci yaptıracak hem de büyük bir bölümünü. Samsung'un akıllı telefonlarında kullandığı arayüzün şişmesini, takılmasını vs vs.. baz alarak Samsung'un işlemcisi kötüdür düşüncesine kapılmak fan'lıktır.

Forumda işlemci muhabbeti biter, panel muhabbeti başlar, o biter BETA!!!! yazılımlarındaki hataları tartışmalar başlar, o biter tartışmak için saçma sapan şeyler bulunur. Yanlış anlaşılmasın bu sorunların konuşulmasını yadırgamıyorum, bu sorunları; insan olduğumuzu unutmadan, hatanın bize ait bir şey olduğunu hatırlayarak, kimsenin kalbini kırmadan konuşulmamasını yadırgıyorum!

İnsanın, düşüncesini yazmaya çekinir hale getiren arkadaşlarımız var.
    Zaten birbirinizin kalbini kırmak için sırada bekler gibisiniz..!
    Yine de Allah'a şükrediyorum ki; demek ki derdiniz yok dert oluşturuyorsunuz kendinize!

Hakkınızı helal edin kimseyi hedef göstermeden ortaya yazılmış düşüncelerimdir...

• cnr.kh kullanıcısına yanıt
    Yazıyı düzgün okursan resmi açıklama gelmediği açık ve net yazmakta.Ha illa eleştirmek için eleştirecem dersen durma devam et
  • DODANLI kullanıcısına yanıt
    Fanlık derken neyin eleştirisiydi bu anlamadım ? Biraz açık ve net olursan daha net bi şekilde anlayabiliriz ben ve diğer arkadaşlar konu neyle ilgili sizin takıldığın şeyler neler cidden enteresansınız.
  • Sizin için yazmadım Hocam. Samsung yazısı gördükleri her şeye itiraz eden bir güruh var. Yanlış anlaşılmak istemem. Zaten sizin yazınızda eleştirklerimle ilgili bir şey yok. Sizin gibi paylaşım yapan arkadaşaların ardından, konuya fan'lık derecesinde yorum yazan arkadaşlardan bahsetmiştim. Sanırım sizin üzerinizden yazınca üstünüze alındınız. Kusura bakmayın benim hatam. Saygılarımla..

• quote:

Orijinalden alıntı: FthK.

Tek tedarikçiyle böyle bir riske girer mi apple sonuçta çok yüksek talep var ve buna cevap verebilmesi için ve olası olumsuz bir durumda ortada kalmamak için en az iki tedarikçiye devam eder diye düşünüyorum samsung olmaz da bit başkası olur belki. Aynı şekilde ekranı da yıllardır 2-3 tedarikçiden karşılıyor...

A9'a kadar yıllardır tek tedarikçi olan samsung üretiyordu işlemciyi bir sıkıntıda olmadı şuana kadar
  • Apple gibi devasa bir firma bence kendi işlemcisini kendisi üretecektir neden piyasada ki en yakın rakibine işlemci yaptırmaya devam etsin ki ben açıkçası bu konuda böyle düşünüyorum.
  • Hayır bende iphone 6 TSMC işlemcili idi. Yani A8 işlemcide de farklı tedarikçiler kullandı daha öncesini vilmiyorum.

• TSMC 10nm işlemci yaptı da bizim mi haberimiz yok?Bir de işlemciler Apple işlemcidir zaten,mimari tasarımı Apple'a aittir.Bu firmalar sadece taşerondur.Her iki firmanın da ürettiği işlemcilerin mimarileri aynıdır kısaca .Aynı TSMC,Intel'e de işlemci üretmektedir.Pil konusu 6s konusunda çok paylaşıldı,ama ben gerek dahi görmedim.Buyrun;

Apple, Samsung’la Olan İşlemci Üretimi Anlaşmasını Bozuyormuş Apple, Samsung’la Olan İşlemci Üretimi Anlaşmasını Bozuyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horrorshow -- 12 Şubat 2016; 12:50:10 >

• DODANLI kullanıcısına yanıt
    Bende bilgilendirme amaçlı alıntı yaptım şaşırdım öyle laf söylendiğini görünce fakat amacım samsung yada apple zıtlaşmasını ortaya çıkarmak değil bende yeni apple kullanıcısıyım bilgilenmeye bilgilendirmeye çalışıyorum ama anladım sizi hocam sıkıntı yok

saygılar

iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopil59

Yazıyı düzgün okursan resmi açıklama gelmediği açık ve net yazmakta.Ha illa eleştirmek için eleştirecem dersen durma devam et

üstad eleştirmek istiyorum çünkü bu tip haberler insanları tamamen yanlış yönlendiriyor. Ve bu gibi haberlerin bilinçsizce yapılmasına kesinlikle karşıyım. Hatalıde değilim. Çünkü yazınızın içeriğinden samsung işlemcili olanlar hemen ellerinden çıkarsınlar gibi bir anlam çıkaran onlarca insan var. Daha çok yanlı hazırlanmış gibi üstelik hatalı bilgilerde çok. Nasıl eleştirmemeliyim hocam ?
  • cnr.kh kullanıcısına yanıt
    valla o zaman alıntının kime ait olduğunu linkiyle beraber vereyim o siteye yorumlarını eleştirilerini içinizde ki herşeyi gömün :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.