Şimdi Ara

Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
1
Favori
6.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dalyarka

Al sana test o zaman.http://cpuboss.com/cpus/Qualcomm-Snapdragon-800-vs-Apple-A7

onun tek çekirdek performans olanı da var.Umarım l2 belleğe falan da bakmıyorsunuzdur kağıt üzerinde.

Amd nin x8 işlemcileri de intelin 4 çekirdekli core i7 lerini multi de geçer. Esas performansa bakın birde aynen a7 vs s800 gibidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thebancally

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aa40

O arayüz telefonu yavaşlattığı için zaten Iphone da koymuyor. Benim yazdığımla aynı kapıyaçıkan yazı yazıyorsun haberin yok.

İphone kasmamasının sebebi aşırı sade arayüz. Donanımı iyi diye kandırmayın milleti. Cafcaflı gpu'yu koyuyorlar olay bu kadar. Note4 zaten hayvansal bir donanım var. Bu yüzden kasmaz.

cpu da apple A7 > balon snapdragon 805

ilber_ortayli.gif

http://www.tomshardware.com/reviews/qualcomm-snapdragon-805-performance,3887-5.html

Ama ios o yaaaeee dediğini duyar gibiyim.

Testlerle avutun kendinizi. Ne olduğu bile belli olmayan testler... Kakaladılar işte size çift çekirdek üstün 64 bit işlemciyi ve 1gb ram'i yine Arayüz diye birşey yok ki zaten.

Note 3 kullanıyorum.İos hiç kullanmadım.Elinizdeki 2.3 geheze işlemcinin a7 den iyi olduğunu sanmaya devam edebilirsiniz.

İos kullanmadıysan hiç, ne diye yorum yapıyorsun o zaman?

Sen niye yazıyorsun o zaman? Sadece fanlar mı yazabilme yetkisine sahip?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

O arayüz telefonu yavaşlattığı için zaten Iphone da koymuyor. Benim yazdığımla aynı kapıyaçıkan yazı yazıyorsun haberin yok.

İphone kasmamasının sebebi aşırı sade arayüz. Donanımı iyi diye kandırmayın milleti. Cafcaflı gpu'yu koyuyorlar olay bu kadar. Note4 zaten hayvansal bir donanım var. Bu yüzden kasmaz.

ilber_ortayli.gif

http://www.tomshardware.com/reviews/qualcomm-snapdragon-805-performance,3887-5.html

Testlerle avutun kendinizi. Ne olduğu bile belli olmayan testler... Kakaladılar işte size çift çekirdek üstün 64 bit işlemciyi ve 1gb ram'i yine Arayüz diye birşey yok ki zaten.

kanka doğuştan mı cahildin yoksa sonradan kafana saksı falan mı düştü_?

http://cpuboss.com/cpus/Qualcomm-Snapdragon-800-vs-Apple-A7

hmm doğuştan demek

yazık ya, tedavisi falan yok mu

Cahil terimini ben daha çok popüler olmak için kazık fiyata telefon alanlar için kullanıyorlar diye biliyordum. Yanlış mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Apple android de 2-3 yıldır yapılan şeyleri devrimmiş gibi sunuyor gerçekten komik duruma düşüyorlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ilber_ortayli.gif

Note 3 kullanıyorum.İos hiç kullanmadım.Elinizdeki 2.3 geheze işlemcinin a7 den iyi olduğunu sanmaya devam edebilirsiniz.

İos kullanmadıysan hiç, ne diye yorum yapıyorsun o zaman?

Sen niye yazıyorsun o zaman? Sadece fanlar mı yazabilme yetkisine sahip?

Ben ikisini de kullandım çünkü. Etrafım iphone manyağı insanlarla dolu. Sayelerinde haftalarca kullandım. Fark ettim ki bomboş bir arayüz var. Donanım iyi diye akıcı değilmiş meğerse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 12 Eylül 2014; 16:45:58 >

• Mesut Bey;

Bu yaziniz ile sundan emin oldum. Siz bu yazilari bugunlerde yazmis olabilirsiniz ama bu yazilara neden olan birikim yillardir var sizde. Yani bu yazilari gecen yilda yazabilirdiniz hatta ondan onceki yilda. Cunku;

- Apple ilk kez bu sunumda milletin 2 yil once gectigi bir teknolojiye gecmedi.

- Apple ilk kez bu sunumda islemcisinin detylarini aciklamamazlik yapmadi. Apple birakin islemci teknolojisini anlatmayi simdiye kadar hic bir sunumunda islemci hizini aciklamis degil. Hatta hic bir sununda telefonda su kadar ram kullandik. Soyle grafik birimi kullandik demis degil.

- Apple hic bir sunumunda su teknolijiyi biz kesfettik demis degil.

Apple'in dedigi sey su;

Ben bir sey yapiyorsam gercekten kullanilabilirdir. En mukemmel deneyimi sunuyordur.

Su anda Apple un rakiplerinin iPhone dan onceki akilli cihazlarini gozunuzun onune getirin mesela.

Ya da flash meselesini hatirlayin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erasmus78 -- 12 Eylül 2014; 16:55:25 >

• quote:

oooooo kendi cahilliğini örtmek için epilci suçlaması da geldi nays

fakat keşke hem cahil hemde okumayan bir tembel olmasaydın çünkü 1 arka sayfada ayfonlar için cpu hariç balon fiyatlı çöp diye giydirdiğimi görürdün
    gerçi anlamazdın sanırım, cpun yetmezdi

Terbiye yoksunu seni. Müneccim misin de okuyup okumadığımı tahmin edecek kadar uçtun? Yeni ergenliğe girmiş çocuklar gibi hitap edemezsin bana. Sana zevkle vuruyorum blok

• Yorumlara bakıp gülmemek elde değil

Yav bırakın babanızın firması mı Apple,ne geçiyo elinize anlayabilmiş değilim,boşu boşuna birbirinize laf atıp kalbinizi kırıyosunuz,ayıp ayıp

• apple ilk defa bunu yapmıyor arkadaşlar apple bitti vs boş laflar 2 seneden beri olan olayları hatırlayalım.

2 sene önce
    iphone 5 çıktı 4s ten neredeyse tek fark tasarımıydı. Herkes apple bitti bu sefer tasarım dışında herşey aynı teknoloji geride kaldı millet nerelerde diye geziyordu.

1 sene önce
    iphone 5s çıktı çift flaş touch id ios 7 millet apıştı kaldı diğer firmalar hemen touch id yok lazer flaş yok android sadeleştirmeler falan yetişmeye çalıştı.

şu anda
    iphone 6 çıktı 5s i alıp içine 1 2 süs koyup tasarımını değiştirdi ve satışa çıkardı herkes apple bitti diye konusuyor.

1 sene sonra

6s gibi bir telefon çıkacak ekranın dokunsal geri bildirimi olacak (şu an saatte küçük bir örneği olan yavaş dokunmayla hızlı dokunmayı algıladığı gibi) ,safir ekranı olacak örneğin kulaklıklarında lightning giriş olacak dolayısıyla 3.5 mm jack taki ses kayıpları kalite düşüşü olmayacak yada denge koruması olacak yada ısı ölçer gibi , yazılımsal olarak farklı şeyler olacak bu sefer diğer firmalar yine apışıp kalacak.

3gs 4 tasarım farklı
    4 4s donanım uçurum
    4s 5 tasarım
    5 5s donanım uçurum
    5s 6 tasarım
    6 6s donanım uçurum

bu tamamen bir satış politikasıdır arkadaşlar 1 sene tasarımı değiştirip insanlara sahip olma hissi katıyorlar 1 sene donanımsal çığır açıp satıyorlar.

sadece app store dan 10 milyar dolar ciro yapan bir firmanın batmasını bitmesini beklemek saçma.

apple satış politikasını muhteşem işletiyor ve 1 ayda 1 telefon cıkartıp müşterilerini mağdur bırakmıyor.

çok uzun değil daha 7 sene önce google ın durumuna bakalım kısaca.

The Atlantic isimli site de bahsi geçen anektotlardan birini alıntı yaparak gündeme taşıdı: Google, 2007’deki iPhone’a nasıl tepki verdi?

Bu soruya cevabı mühendis olarak Google’ın Android ve telefon projesinde yer alan Chris DeSalvo cevap veriyor. DeSalvo iPhone’u ilk gördüğü andaki duygularını şu cümleyle anlatıyor:

“Tüketici olarak iPhone’u gördüğüm an ağzım açık kalmıştı. Ona hemen sahip olmak istedim. Ancak Google mühendisi olarak ise aklımdan şunu geçirdim: her şeye en baştan başlamalıyız.”

O dönemde geliştirdiğimiz cihaz, sanki 90’lardan kalmış gibiydi. Cihazı gördüğüzde yapacağınız yorumlardan sadece biriydi bu.”

Apple’ın eski bir çalışanı olan ve firmanın patent davalarında birinci dereceden suçladığı isimlerin başında gelen Android takımının başındaki isim Andy Rubin’in iPhone’u ilk gördüğündeki tepkileri ise şu satırlarla anlatılıyor:

“Jobs, iPhone’u tanıtırken; Android takımının direktörü Andy Rubin, CES fuarına katılan onlarca telefon üreticisi ve operatörden biriyle görüşmek için yaklaşık 600 mil ötede Las Vegas’a doğru yol alıyordu. Rubin, Jobs’ın ortaya çıkardığı iPhone’u görünce hayretler içerisinde kalmış; hatta şöforüne aracını durdurarak webcast üzerinden lansmanı takip etmişti.

O araçta bulunan iş arkadaşlarından biri Rubin’in şu tepkiyi verdiğini söylüyor:

“Hadi ya. [Geliştirdikleri Sooner telefonundan bahsederek] Galiba biz bu telefonu satışa sunamayacağız.”"

apple işini biliyor siz işinize bakın

• Ne diyor bu Mustafa abi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Kuyruk acısı, Vol 2.

Madem objektifsiniz, aynı eleştiriyi diğer markalarada yapın, başta sponsorunuz olanlarla başlayın, casper gibi. +/- kaldırma sebebide sponsor reklamlarına gelen eleştirilerdi, beğinildiği için hep üste kalıyordu.

Tasarım çizgileri, kimliksiz olmuş filan demişsin, iyide iphone 4'den önceki tüm modelleri ovaldi, eski tasarım çizgisine dönmüşler, samsung oval sonra, köşeli yapınca tekrar oval yapınca hiç eleştirmezsiniz, bu kadar eleştiri gelmişse apple bu kez büyük iş başarmış demek ki, kaç gündür konuşuyorsunuz.

Apple bu haraketiyle cok iyi is mi becermis.

Adamlar 30 dakika ayirdi be ne yapmislar ki Apple pay haric cok iyi?

Bu arada iGlasses kullanmak nasil his veriyor efendim?

• Güzel bir yazı dizisi.

Vizyonundan çok uzaklarda bir firma.

Ayaküstü şakşakcıların bol olduğu renksiz bir lansman.

Telefonları es geçip saate yoğunlaşmak.

Nfc kullanılan bir teknoloji.

apple yöneticileri nfc yi yeni keşfetti.

Sadece ipad ler güzel gerisini boş.Özellikle 6 ve 6+

Almam,alanada mani olmam, tavsiyede etmem.

***Bu arada + - olayının kalkması çok iyi oldu***

***amerikanın kölesi olmuş fanatikler mecburen yazmak zorunda kalacaklar***

Bu bir oyun ve parasız oynanmıyor ***kazanan belli amerika***

***kaybedenler ise ülkesinden çok amerikayı savunanlar****

***İsmi lazım değil bir yetkili degnolociden gorkmak lazım diyordu***.Türkçe açıklması: zaten beyinsizsiniz teknoloji neyinize***

***Aferin Millet deknolociden gorkmaya devam, fanatik olun tamam.***

• NFC teknolojisinin diğer nimetleri denmiş. Aktif olarak hangi amaç için bu diğer nimetler?

• Diğer yazıdan daha mantıklı olmuş gibi. Ayni şekilde bu tarz eleştirileri diğer cihazlara da yapsaydınız emin olun şimdiye kadar aldığınız tepkilerin yarısını bile almazdınız.

• bence devrim gayet güzel şeyler yapıyorlar

• Umarım bu hassasiyetinizi diğer markalarda da gösterirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: GylR?

NFC teknolojisinin diğer nimetleri denmiş. Aktif olarak hangi amaç için bu diğer nimetler?

Facebook arkadaş eklemeden NFC tagler ile profil Yönetimi vs birsürü şey mevcut., şimdi sizin soruş gayesi ne kadar kullanılıyorki dünya siz yada sizin çevrenizdekilerden ibaret değil kullanılıyor...

• arctura kullanıcısına yanıt
    Bütün cevaplar vs vs diye geliyor. Örnek veren yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GylR? -- 12 Eylül 2014; 17:49:20 >
  • şu iphone plus ile note 4 türkiyeye bir gelse de gerçekte telefonları kullananların yorumlarını alabilsek güzel olacak. Bende ona göre note 4 mü yoksa iphone plus mı alacağıma karar vereceğim.
    Şu an herkes ezbere konuşuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: anoktacan

apple ilk defa bunu yapmıyor arkadaşlar apple bitti vs boş laflar 2 seneden beri olan olayları hatırlayalım.

2 sene önce
    iphone 5 çıktı 4s ten neredeyse tek fark tasarımıydı. Herkes apple bitti bu sefer tasarım dışında herşey aynı teknoloji geride kaldı millet nerelerde diye geziyordu.

1 sene önce
    iphone 5s çıktı çift flaş touch id ios 7 millet apıştı kaldı diğer firmalar hemen touch id yok lazer flaş yok android sadeleştirmeler falan yetişmeye çalıştı.

şu anda
    iphone 6 çıktı 5s i alıp içine 1 2 süs koyup tasarımını değiştirdi ve satışa çıkardı herkes apple bitti diye konusuyor.

1 sene sonra

6s gibi bir telefon çıkacak ekranın dokunsal geri bildirimi olacak (şu an saatte küçük bir örneği olan yavaş dokunmayla hızlı dokunmayı algıladığı gibi) ,safir ekranı olacak örneğin kulaklıklarında lightning giriş olacak dolayısıyla 3.5 mm jack taki ses kayıpları kalite düşüşü olmayacak yada denge koruması olacak yada ısı ölçer gibi , yazılımsal olarak farklı şeyler olacak bu sefer diğer firmalar yine apışıp kalacak.

3gs 4 tasarım farklı
    4 4s donanım uçurum
    4s 5 tasarım
    5 5s donanım uçurum
    5s 6 tasarım
    6 6s donanım uçurum

bu tamamen bir satış politikasıdır arkadaşlar 1 sene tasarımı değiştirip insanlara sahip olma hissi katıyorlar 1 sene donanımsal çığır açıp satıyorlar.

sadece app store dan 10 milyar dolar ciro yapan bir firmanın batmasını bitmesini beklemek saçma.

apple satış politikasını muhteşem işletiyor ve 1 ayda 1 telefon cıkartıp müşterilerini mağdur bırakmıyor.

çok uzun değil daha 7 sene önce google ın durumuna bakalım kısaca.

The Atlantic isimli site de bahsi geçen anektotlardan birini alıntı yaparak gündeme taşıdı: Google, 2007’deki iPhone’a nasıl tepki verdi?

Bu soruya cevabı mühendis olarak Google’ın Android ve telefon projesinde yer alan Chris DeSalvo cevap veriyor. DeSalvo iPhone’u ilk gördüğü andaki duygularını şu cümleyle anlatıyor:

“Tüketici olarak iPhone’u gördüğüm an ağzım açık kalmıştı. Ona hemen sahip olmak istedim. Ancak Google mühendisi olarak ise aklımdan şunu geçirdim: her şeye en baştan başlamalıyız.”

O dönemde geliştirdiğimiz cihaz, sanki 90’lardan kalmış gibiydi. Cihazı gördüğüzde yapacağınız yorumlardan sadece biriydi bu.”

Apple’ın eski bir çalışanı olan ve firmanın patent davalarında birinci dereceden suçladığı isimlerin başında gelen Android takımının başındaki isim Andy Rubin’in iPhone’u ilk gördüğündeki tepkileri ise şu satırlarla anlatılıyor:

“Jobs, iPhone’u tanıtırken; Android takımının direktörü Andy Rubin, CES fuarına katılan onlarca telefon üreticisi ve operatörden biriyle görüşmek için yaklaşık 600 mil ötede Las Vegas’a doğru yol alıyordu. Rubin, Jobs’ın ortaya çıkardığı iPhone’u görünce hayretler içerisinde kalmış; hatta şöforüne aracını durdurarak webcast üzerinden lansmanı takip etmişti.

O araçta bulunan iş arkadaşlarından biri Rubin’in şu tepkiyi verdiğini söylüyor:

“Hadi ya. [Geliştirdikleri Sooner telefonundan bahsederek] Galiba biz bu telefonu satışa sunamayacağız.”"

apple işini biliyor siz işinize bakın

Özetlemiş olayı

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.