Şimdi Ara

Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
331
Cevap
1
Favori
6.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En üzücüsü de Note serisi için "tabak" tabirini kullanan Apple fanlarının şimdi İphone 6 Plus alacak olması
  • apple ın herşeye devrimsel yaklaşımına karşın gerçekleri gösteren bir yazı olmuş. Ben tutarlılıkta bir sorun görmüyorum. Çünkü onların bile beklentisinin altında kaldı cihazlar. ayrıca ondan bundan para alıyorsun diye ezmeye çalışmak gereksiz. Katılıp katılmamak yeterli.
  • 'Siz babanızın malı gibi körlemesine savunabilirsiniz. Yazıda kötü bir şey yazmıyor ama hala da boş bir savunma içindesiniz :) Zaten bu yazı ölümüne Apple ürünü alanlara ve savunanlara değil ne alacağı aşamasında karar vermek isteyenlere anlatılanları ve olanları gösteriyor.'
    Diğer reklam veren vermeyen firmaların akıllı telefonlarınıda elinize almadan sürekli bir şekilde kullanmadan böyle acımasızca eleştirseniz seviniriz Mesut Bey.Ön yargısız günler diliyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: aa40

Mesut Bey, Apple için eleştirilerinize katılıyorum. Ancak kötülerin içinde en iyisi diye bir tabir kullanacaksak bence iphone'u seçmek gerek. Galaxy Note 4'ü gördük en hızlı işlemci en iyi RAM ama sonuç ? Hala kötü arayüzden dolayı en yavaş çalışan telefon. Xperia Z serisine bakarsak, hem donanim kötü (belli bir süre sonra yalama olan kapaklardan dolayı IP sertifikasının bişeye yaramaması) ve güzel donanıma sahip olmasına rağmen kronik görüntü işleme yetersizliğinden dolayı kötü kamera sonuçları ve sısınma sorunları. HTC desen aklı başına gelmiş sonunda 4 megapikselden vazgeçmiş (HTC butterfly 2) ama onu da sadece Çin'de satıyor. Apple'ın hiç değilse donanıma göre güzel optimize edilmiş bir telefonu, ayrıca en iyi çekim yapan kamerası var. 8 megapiksel olayı, resmi A4 kağıdına bastırmak için bile gayet yeterli bir ölçüdür. Bunun yanında bir pikselin 1.5 mikrometre olması işte asıl vurucu nokta bu. Kaliteyi belirleyen çok önemli bir parametre. Hem piksel büyüklüğünün, hem de çözünürlüğün optimize edildiği tek telefon Iphone'dur. Eğer HTC 2 mikrometrelik piksellerini en az 8 megapikselllik kamera ile süsleseydi en iyisi o olurdu. Ayrıca Apple'ın teknik servisi de içlerinde en iyisi. Şimdi mantıken düşünün. Kötülerin içinde en iyisi Apple'mı değil mi?

Note 4'e bile laf attın ya yuh diyorum. O arayüzü iphone'a koysan telefonunun anası ağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mesut bey, çok doğrucu davut'sunuz ya, general mobile'a da sundukları (daha doğrusu sunamadıkları) rezalet teknik servisi için, fabrikasyon hatalarına para talep ettikleri için, telefonları söz verdikleri günde çıkartmadıkları için, yazılım güncellemelerini söz verdikleri gibi yayınlamadıkları için de bir eleştiri yazısı yazın da tarafsız olduğunuzu anlayalım.

diğer markalar için de sıralarsam mesaj uzar gider.

iPhone sorunsuz mu? tabi ki değil. sorun yaşadığı için servise giden, zorlu centerdaki store'dan günler sonrası için randevu alan bi dünya insan var. ama hiç değilse adamların kafası rahat çünkü Apple "kullanıcı hatası" yalanının ardına saklanmıyor, telefonu alıyor jelatinli telefonu önünüze koyuyor. müşteri memnuniyeti budur işte, müşterisine sahip çıkan marka böyle olunur.

bu durum insanları Apple'a yakınlaştırır. 4k ekran olmadı diye, 20 mp kamera çıkmadı diye uzaklaşmaz insanlar, müşteri olarak bu firma bana hizmet ediyor (ki normalde olması lazım olan şey budur zaten) der. su geçirmeyen telefonları da gördük, iddiasının aksine su geçirip servislerde "kullanıcı hatası" deyip geri gönderdikleri bir dünya müşterileri var. forumda da konuları mevcut, ne suçu günahı var o müşterilerin üreticinin laflarına inanmaktan başka. kasası sağlam verilen telefonların yamulmuş bir şekilde çıktığı ve pişkin pişkin "bu zaten böyleydi" diyen yetkili(!) servisler var bu ülkede, hemde dünya çapında firmaların servisleri.

kısacası bir şeyi değerlendirecekseniz her yönden değerlendirin. sadece kağıtta yazan verilere bakmayın, realiteye de bakın

• en çok hikayesi olan modellerden biri oldu iphone6 6plus.(zaten bu kadar laf salatalığı olmasının nedenlerinden biride bu)

tasarım olarak köklü bir değişiklik oval hatlar.bence daha şık bir görünüm kazanmış.

boyut olarak agresif bir değişiklik.2 kullanıcı kitlesi içinde düşünülmüş boyutlandırma.

kullanıcıları 32 değilde 64 gb a yönlendirmeleri daha mantıklı.çünkü 1 yıl sonra 32 gb da yetersiz kalacak.gb olayına hiç girmeyenler içinde 16gb seçeneğini bırakmışlar.
  • Alınabilecek modeli 64 gb 6 + ama o da çok pahalı be 1500 tl kadar daha ucuz olsaydı düşünürdüm hoş gerçi pahalı olmasından zevk alanlar var birazdan ikinci el de değeri düşmüyorcular gelir

• applenin son yıllarda tek becerebildiği şey, ürettikleri cpular. gerisi balon fiyatlı çöp

eksileyin elmaboylar pls.
  • teknoloji dunyasinin acun ilica'lisi mi olma cabalari anlamadim.

NFC google wallet ile uyku modunda kullanilabiliyor apple'da ayni sekilde. uygulamayi acmana bile gerek kalmadan telefonu yaklastirinca odeme noktasina calisiyor... Daha bi ton hata var ilk yazidaki gibi burada ama dogrularini yazmak gereksiz cunku ne kimse okuyabilecek burada ki hengamede ne de kimsenin umrumda dogrusu yanlisi.

• Google wallet gayet güzel, bu sene enpara sagolsun bol bol kullandim, gayet guvenilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: galagala0707

Öncelikle içi dışı virüs kaynayan,korkarak banka hesaplarımı giremediğim sisteme banka hesaplarımı verip ödeme yaptırıcam.Sadece gülünür bu duruma diye düşünüyorum.Apple firması güvenlik sözü + touch id + kredi kartı bilgilerinizin paylaşmaması sözü veriyor.Google ne veriyor??Kendi bile düzenleyemediği ,güvenliğini sağlayamadığı sistem üzerinden deneyim (vaat) ediyor.Bir android ve mac sahibi olarak hangisine güvenebileceğimi çok daha iyi biliyorum.Son olarak bu sitede kaç kişi google wallet uygulamasını aktif olarak kullandığını öğrenmek istiyorum.Apple bu durumu yaygınlaştırdığında oranlar olan biteni göstercektir.Hayırlı günler...

Tabi tabi. Bu söylediklerini iphone'larıyla çıplak fotoğraf çektiren ve o fotoğrafları internete düşen ünlülere anlat sen (icloud). Güvenlik istiyorson alası var samsunglarda. Knox ile güvenle yaparsın iatediklerini.

• quote:

Orijinalden alıntı: schumici

Mesut bey, çok doğrucu davut'sunuz ya, general mobile'a da sundukları (daha doğrusu sunamadıkları) rezalet teknik servisi için, fabrikasyon hatalarına para talep ettikleri için, telefonları söz verdikleri günde çıkartmadıkları için, yazılım güncellemelerini söz verdikleri gibi yayınlamadıkları için de bir eleştiri yazısı yazın da tarafsız olduğunuzu anlayalım.

hiç takip etmediğin belli ya.

dh ile general mobile bi nedenden dolayı küs tavuklar.
    general mobile e gömmedikleri video kalmadı. alakası olmayan videolarda bile general mobile e çaktılar haha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 12 Eylül 2014; 15:58:11 >
  • Mesut Çevik 'kral çıplak demiş'Biri söylemeliydi bunu şimdiye kadar.Olusturduğu katma değerli sistemin markayı ne kadar taşıdığını RIM de gördük. Apple enerjisini başarıyla sürdürebilecek mi onu da göreceğiz. İş dünyasında ilginç deneyimler yaşıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: galagala0707

Öncelikle içi dışı virüs kaynayan,korkarak banka hesaplarımı giremediğim sisteme banka hesaplarımı verip ödeme yaptırıcam.Sadece gülünür bu duruma diye düşünüyorum.Apple firması güvenlik sözü + touch id + kredi kartı bilgilerinizin paylaşmaması sözü veriyor.Google ne veriyor??Kendi bile düzenleyemediği ,güvenliğini sağlayamadığı sistem üzerinden deneyim (vaat) ediyor.Bir android ve mac sahibi olarak hangisine güvenebileceğimi çok daha iyi biliyorum.Son olarak bu sitede kaç kişi google wallet uygulamasını aktif olarak kullandığını öğrenmek istiyorum.Apple bu durumu yaygınlaştırdığında oranlar olan biteni göstercektir.Hayırlı günler...

iCloud'da verdikleri söz gibi mi söz veriyorlar ? iCloud faciası sizi etkilemediği için bu kadar umursamaz davranabilirsiniz ama o facia binlerce ünlüyü çok sıkıntılı bir duruma soktu ve neredeyse kariyerlerini bitirme noktasına getirdi. Ama doğruya "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığındasınız, unutmuşum...Nedense gözlük takmış bazı kişiler halen birşeyleri görmemekte ısrar edip zerre menfaatleri olmadığı halde bu firmaları babalarının firmasıymış gibi ölümüne savunmaya devam ediyorlar. Ne kadar acınası bir durum...

Kalsın biz almayalım. Virüs dolu dediğiniz sisteme kart bilgilerimi girerim Apple cihazlarına girmem. Apple'a karşı önyargım yok, iPhone'da kullandım şuanda iPad'im de var ve halen kullanıyorum. iPhone 6 tasarım ve batarya konusunda beni tatmin etseydi tekrar iPhone kullanmayı bile düşünüyordum. Burada anlam veremediğim tek şey gidip sağdan soldan cracklenmiş apk dosyalarını indirip cihazlarına virüs bulaştığında bunu Google ve Android'e maal etmeleri ve iCloud gibi bir facia söz konusu iken Apple'a toz kondurulmayıp ölümüne savunulması. Bu ne yaman bir çelişki, bu ne cahillik ve bu ne körlük. Allah akıl fikir versin ve ıslah etsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue7 -- 12 Eylül 2014; 15:52:02 >

• Mesut Bey benim çelişkilerinizi anlattığım ve örneklediğim mesajımı okudunuz sanırım
  • Mesut Çevik boş konuşuyor bölüm 2. Bölüm 1'deki eleştirilere hiç kulak asmamış anlaşılan. Aynı hatalara düşmeye devam ediyor. Bu sadece Mesut Çevik'e değil donanımhaber'e de zarar veriyor. Apple google filan umrumda değil. Teknoloji editörlüğü yapan şahsın bu denli boş atarlanması oldukça komik :)

• Kuyruk acısı, Vol 2.

Madem objektifsiniz, aynı eleştiriyi diğer markalarada yapın, başta sponsorunuz olanlarla başlayın, casper gibi. +/- kaldırma sebebide sponsor reklamlarına gelen eleştirilerdi, beğinildiği için hep üste kalıyordu.

Tasarım çizgileri, kimliksiz olmuş filan demişsin, iyide iphone 4'den önceki tüm modelleri ovaldi, eski tasarım çizgisine dönmüşler, samsung oval sonra, köşeli yapınca tekrar oval yapınca hiç eleştirmezsiniz, bu kadar eleştiri gelmişse apple bu kez büyük iş başarmış demek ki, kaç gündür konuşuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 12 Eylül 2014; 15:55:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aa40

Xperia Z serisine bakarsak, hem donanim kötü (belli bir süre sonra yalama olan kapaklardan dolayı IP sertifikasının bişeye yaramaması)

nasıl yalama oluyor muş kapaklar ya
    5800 ın bile sdkart, sim kart kapakları yalama olmuyordu. senelerce kullandık hahaha
  • Ben böyle komik bir yazı dizisi görmedim gerçekten. Troll editörümüz eksikti oda oldu en sonunda :)
    Mesut bey ne zaman şu blogdan bozma yazı dizinizi diğer firmalar içinde yaparsınız o zaman size bi nebze tutarlı gözüyle bakarız(m).

Yoksa burada yaptığınız dağa taşa sallamaktan öte değil. Bir arkadaşın dediği gibi tribünlere oynuyorsunuz. Ve eminim bu başına buyruk, siteyi blog gibi kullanma tavrınız, diğer editör arkadaşa laf atmanız(shady) kendi içinizde de sorun çıkaracaktır. Popilerliği artırma isminizden bahsettirme ve hit alma uğruna böyle kirli işlere girmeyin. Siz zeki birisiniz ama buradaki tek zeki adam siz değilsiniz.

Eleştiri geldiği an hemen karşı tarafı apple fan ı olmakla itham ediyorsunuz. Bu nasıl bir seviyedir ? Aşağılayıcı ve alaycı konuşmalarınıza girmiyorum bile(twitter).

Tek amacınız ortalığı karıştırmak kavga çıkarmak. Sonra gelsin hitler :)

Ve unutmadan yaptığınız işin en önemli kuralı olan objektif ve tutarlı olma ilkesini ezip geçtiniz.

Tabi bunları dediğim için hemen apple fanı falan diye saldıracaksınız ama bu gerçeği değiştirmeyecek. Ve adım gibi eminim ileride girdiğiniz bu tutumdan pişman olacaksınız hernekadar kabullenmesi zor olsa da sizin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bRk.. -- 12 Eylül 2014; 16:02:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Kuyruk acısı, Vol 2.

Madem objektifsiniz, aynı eleştiriyi diğer markalarada yapın, başta sponsorunuz olanlarla başlayın, casper gibi. +/- kaldırma sebebide sponsor reklamlarına gelen eleştirilerdi, beğinildiği için hep üste kalıyordu.

Tasarım çizgileri, kimliksiz olmuş filan demişsin, iyide iphone 4'den önceki tüm modelleri ovaldi, eski tasarım çizgisine dönmüşler, samsung oval sonra, köşeli yapınca tekrar oval yapınca hiç eleştirmezsiniz, bu kadar eleştiri gelmişse apple bu kez büyük iş başarmış demek ki, kaç gündür konuşuyorsunuz.

Kesinlikle bunu söylüyoruz ama dinleyen yok. Objektifliğini tamamen kaybetmiş bir editör olmuş Mesut Çevik.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.