Şimdi Ara

Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
331
Cevap
1
Favori
6.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Neyin fanı olduğunuz beni zerre ilgilendirmiyor.. Neyseniz osunuz..

Lakin;
    Şu video konusuna bir açıklama yapacak mısınız Mesut Bey?

Nasıl kıvıracaksınız çok merak ediyorum.. Dün dündür, bu gün bugündür şeklinde mi? Yoksa daha mı sığ bir açıklama gelecek..

30 yaşını çoktan geçmiş bir insana, "Tutarlılık" konusunda, buradaki kişiliği yeni oturmaya başlamış çocuklara mükemmel örnek (!) oluyor!

Tebrik ediyorum sizi..
  • Mesut bey sizden ricam bu anlatımlarınızı video haline getirip yayınlamanız. Erdi beyde katılırsa söyleşi gibi birşey yapılabilir.

Hatta bu video diğer markalar içinde yapılabilir ve artılarıyla eksileriyle görüşlerinizi paylaşmış olursunuz. Paylaşımlarınız ( fanboylar hariç. ) çok değerli diye düşünüyorum.
  • Apple Pay ve NFC sektör için bir devrim mi? Yoksa sadece Apple için yeni bir şey mi? Bölüm:2
  • burası karışır. reserved
  • Zevkle okuyoruz =)

• Mesut Bey, Apple için eleştirilerinize katılıyorum. Ancak kötülerin içinde en iyisi diye bir tabir kullanacaksak bence iphone'u seçmek gerek. Galaxy Note 4'ü gördük en hızlı işlemci en iyi RAM ama sonuç ? Hala kötü arayüzden dolayı en yavaş çalışan telefon. Xperia Z serisine bakarsak, hem donanim kötü (belli bir süre sonra yalama olan kapaklardan dolayı IP sertifikasının bişeye yaramaması) ve güzel donanıma sahip olmasına rağmen kronik görüntü işleme yetersizliğinden dolayı kötü kamera sonuçları ve sısınma sorunları. HTC desen aklı başına gelmiş sonunda 4 megapikselden vazgeçmiş (HTC butterfly 2) ama onu da sadece Çin'de satıyor. Apple'ın hiç değilse donanıma göre güzel optimize edilmiş bir telefonu, ayrıca en iyi çekim yapan kamerası var. 8 megapiksel olayı, resmi A4 kağıdına bastırmak için bile gayet yeterli bir ölçüdür. Bunun yanında bir pikselin 1.5 mikrometre olması işte asıl vurucu nokta bu. Kaliteyi belirleyen çok önemli bir parametre. Hem piksel büyüklüğünün, hem de çözünürlüğün optimize edildiği tek telefon Iphone'dur. Eğer HTC 2 mikrometrelik piksellerini en az 8 megapikselllik kamera ile süsleseydi en iyisi o olurdu. Ayrıca Apple'ın teknik servisi de içlerinde en iyisi. Şimdi mantıken düşünün. Kötülerin içinde en iyisi Apple'mı değil mi?

• Nfc sadece ödeme kolaylığı değil resimlerinizi de diğer nfc telefonlarla kolayca paylaşabilmenizi sağlar. Bakalım iPhone'un Nfc özelliği bunu yapabiliyor mu yapsa da sadece i6'dan 6'ya... haydi kolay gelsin!

• bu yazının altına imzamı atarım

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetaslanhan

Haberi değilde sadece yorumları okuyan biri Mesut Çeviğin iphone kullanıcıları ve hayranlarının analarına küfrettiğini sanar. Yorumların şiddeti ve seviyesizliği tamda bu kıvamda. Yazıklar olsun size. Adam apple denen şirketi samimiyetsizlikle ve eski teknolojileri yeni ve kendi icadıymış gibi göstermesine kızıyor ve adım gibi eminim bunu gene biz tüketicilerin yararına söylüyor. Ama bu rezil, seviyesiz marka aşığı tipler Mesut Çeviği ellerine geçirseler bir kaşık suda boğarlar,

Şayet bir marka artık tüketici olarak hizmet satın almak için ödediğiniz paranın karşılığını size vermiyorsa normal olarak beklentilerinizi geri bildirim şeklinde o markaya ulaştırır ve gidişatın değişmesini umarsınız. Ama bunlara rağmen halen bir düzelme yoksa ve o marka sizi aptal yerine koymaya devam ediyorsa sizde normal olarak o markanın ürünlerini satın almaktan vazgeçersiniz. Ama tabi bu söylediğim, farkındalık düzeyi yüksek toplumlar için geçerli Türkiye'de yaşayan insanlar için değil ne yazıkki.

Tuttuğunuz futbol takımı yenilse yada ligi sonuncu bitirsede onu tutmaya ve desteklemeye devam edebilirsiniz bunda herhangibir sakınca yok. Ama siz bu tutumu siyasi partiler ve satın aldığınız markalar içinde sürdürürseniz yani takım destekler gibi siyasi parti ve marka ,fanatiği haline gelirseniz o parti ve markalar yanlış yaptıklarında onları cezalandırmazsanız ne Türkiyenin şu anda içinde bulunduğu durumu neden Apple'ın dünyanın en büyük şirketlerinden biri olduğunu anlayamazsınız elbette. Nefret dolu yorumların bu hali Türkiye'nin de bir özeti aslında. Bizim gibi düşünmeyen herkesten nefret ediyoruz evet.

Aziz Nesin'i saygı ve hürmetle anıyorum.

Apple'nin kendi bulmus gibi lanse ettigini kim söyledi ?
    onlarin bu teknolojileri gercek anlamda verimli kullanmasi bir suc mu ? .

adamin derti sited hit toplama bunuda basariyor sayesinde.
    Bir editör cok tarafli pldugunu belli ediyor zaten .
    cinden gelme distrübütörleride kendine ceker . xiomi ,oppo waoow , boaaa diye, diye..

• ŞUURSUZ APPLE fanlarına laf anlatılmaz. Apple inovasyondan çok uzaklaştı ve ayrıca teknolojiyi kullanmata da iyice dinozorlaştı.

• Önceki video incelemeleri iPhone cihazların ne kadar harika olduğu üzerine. Bu eleştiri yazıları ise resmen çamur atma amaçlı. 180 Derece dönüş böyle oluyormuş demek. Bir editöre bir daha asla güvenmem.
  • adama ben twitterdan yazdım video işini açıklamasını yaptı sayfasına girip bakabilirsiniz.
  • Telefonun kalınlığını bile eleştirmişniz bu kadar basit olmamalıydı, tamam Apple bi alternatif sunmuş piyasaya isteyen alır isteyen almaz.

Tasarım kabul edilebilir daha elle tutup gözle görmeden karar vermemek lazım tabi fotolarda falan tasarım baya kötü duruyor.

Diğer firmalar içinde bu tarz eleştiriler bekliyoruz Capser'in çöp olduğu gerçeğinide anlatabilirsiniz mesela.

Apple sizi lansmana davet etmedi ve size incelemeniz için ürün göndermiyor tepkinizin tek sebebi bu olsa gerek.

Firmalar sonuçta kimsenin özel isteği doğrultusunda ürün sürmüyor piyasaya.

Apple herzaman geriden geliyor onlarda Samsung gibi yılda 10 tane telefon çıkarsa bu teknolojileri zamanında görürdük.

LG G3 Gibi bi kasa sunsaydı özenti olurdu eski tasarımdan devam etseydi yine yenilik yok diye eleştirirdiniz.

Not : Hiç Apple cihaz kullanmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 12 Eylül 2014; 15:29:18 >

• Öncelikle içi dışı virüs kaynayan,korkarak banka hesaplarımı giremediğim sisteme banka hesaplarımı verip ödeme yaptırıcam.Sadece gülünür bu duruma diye düşünüyorum.Apple firması güvenlik sözü + touch id + kredi kartı bilgilerinizin paylaşmaması sözü veriyor.Google ne veriyor??Kendi bile düzenleyemediği ,güvenliğini sağlayamadığı sistem üzerinden deneyim (vaat) ediyor.Bir android ve mac sahibi olarak hangisine güvenebileceğimi çok daha iyi biliyorum.Son olarak bu sitede kaç kişi google wallet uygulamasını aktif olarak kullandığını öğrenmek istiyorum.Apple bu durumu yaygınlaştırdığında oranlar olan biteni göstercektir.Hayırlı günler...

• Mustafa Çayırpınar devrim diyor, Mesut Çevik buna nispet devrim değil diyor
    http://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Finans-sektorunun-bekledigi-devrim-Apple-Pay.htm

• evet mesut iyi eleştirmişsin aslında haklısın seninle bir çok konuda aynı şeyi düşünüyorum bu telefonla ilgili özellikle tasarım konusunda en azından yan çıtalar daha ince olmalıydı g3 gibi bir telefonu düşününce apple bu konuda biraz daha yatırım yapmalıydı. ekran desen 4.7 inc te gerekli deil belki ama daha yüksek çözünürlük 5.5inc içinse 2k olmalıydı. olmasada olur aslında ppi değeri olarak 4-4s-5-5s kimse eleştiremez bence çünkü göz pikselleri seçmiyor daha yüksek olmasına gerek yok ama sektör daha yüksek giderken böyle aşağıda durmakta iyi deil bence. kamera olayı da bir terane bari 12mp olsaydı tama mp önemli deil ama sektöre göre geride kalmak bence gene iyi deil. Fakat her ne olursa olsun genede eskisine göre daha iyi bir telefon (tıpkı apple ın dediği gibi:) ).

Aslında apple sunumda birazcık olsa "biz telefonu tek elle kullanılmasından yanayız fakat sektör ve insanların istek ve ihtiyaçları büyük ekran yönünde olunca ekranı büyüttük ve aslında çok daha güzel olduğunu farkettik ve hoşumuza gitti bu durum keşke daha önce büyüme işini bu kadar ciddi yapsaydık. Fakat apple olarak tek elle kullanımda bizim için çok önemli bir özellik onun için telefonu ios8 ile birlikte tek elle kullanacak şekilde şekillendirdik telefondaki herşeyi isterseniz tek elle kontrol etmeye devam edeceksiniz" gibisinden bir açıklama gelseydi apple çok daha iyi bir tepki alırdı eminim.

Ben gerek kullanım gerek hız stabilite kalite olarak apple yönünde tercihimi yapacağım zaten 2 senede bir telefon alıyorum ve en önemlisi bu benim için telefon 6 ayda deil 2 senede eskiyor hatta 2 senede yüzü eskiyor sadece destek 4 sene boyunca geliyor, şu anda bende 5 var ve 6 hatta 6 plus almayı düşünüyorum (batarya süresi ve ekranda eğlence yönünden) tabi benim bu konuda apple en büyük eleştirim hafıza yönünde. 16 gb nedir ya 32 yi kaldıracaklarına 16 yı kaldırmaları gerekti bence. günümüzde 16gb insanla dalga geçer gibi bişey ben mecbur 64 gb alacağım çünkü 5 te bile 16 gb çok yetersiz geliyor bana. evet eleştirilere çok açıık bir telefon ama ben isterimki her konuda böyle sert eleştiriler yapılsın ve iyi olan yönleride bastırılsın. ve birde son olarak ödeme sisteminde bildiğim kadarı ile google ın sisstemi bir maddi sınıra takılıyor fakat apple böyle bir sınır yok yani tek sınır kredi kartı limitiniz:P

Neyse herkese iyi günler.

• ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercantr10 -- 16 Ağustos 2019; 12:11:48 >
  • Arkadaşlar Merhaba,

Video konusunda diyorsunuz da video bizim objektifliğimizin açık kanıtı :) Biz hakkı neyse onu teslim ederiz. Firmanın telefonları büyütürken ne yapacağını bilmediğimiz için büyük ekranlar bir çok Android kullanıcısını kendine çeker biz de sabırsızlıkla bekliyoruz diyoruz. İşlemci konusunda hakkını teslim ediyoruz ki bu konuda eleştiri yapmak aklı olmayanın işidir ama ortaya konan sonuç kötü ise körü demeyecek miyiz?

Siz babanızın malı gibi körlemesine savunabilirsiniz. Yazıda kötü bir şey yazmıyor ama hala da boş bir savunma içindesiniz :) Zaten bu yazı ölümüne Apple ürünü alanlara ve savunanlara değil ne alacağı aşamasında karar vermek isteyenlere anlatılanları ve olanları gösteriyor.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • 95 yılından bu yana bilgi teknolojileri dergileri ve sitelerini takip ederim. Bu kadar taraflı, tribünlere oynayan bir yazı görmemiştim. Donanımhaber kullanıcı kitlesi seviyesizleştikçe yönetim de ihtiyaçlara yönelik değişime uğruyor sanki. Bu anlamda apple'a yapılan omurgasızlık eleştirisi çok ironik. Sunum, ürünler ve apple konusunda söylenecek, eleştirilecek çok şey varken, teknikten ve profesyonellikten uzaklaşılıp android fanlarının yağlarını eritecek bir yazıya odaklanılmış. Sponsor sayfalarından birisinde miyim, adreste blogspot mu yazıyor diye tekrar tekrar baktım ama nafile. Bir zamanlar birşeyler öğrenmek için girdiğimiz forumlarda, birşeyler öğretmek zorunda kalmamız belki doğal bir süreç, ama on sene önce derin incelemerini keyifle okuduğumuz editörlerden böyle sığ yorumlar okumak çok acı.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.