Şimdi Ara

Apple Music vs Spotify [ANKET]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Apple Music vs Spotify [ANKET]

(En Son Oy Tarihi: 15.3.2021)
Giriş
  • Daha önce uzun süre Spotify Premium kullandım, şimdi ise bu Premium üyeliğimi iptal ederek 3 aylık Apple Music ücretsiz deneme sürümünü başlattım. 3 ay sonunda öğrenci tarifesi üzerinden yenilenecek üyeliğim. Şimdilik deneme aşamasındayım, bu her iki uygulamayı da denemiş olanların tercihi hangi yönde bunu görebilmek adına anket açıyorum.

Oylarınız ve yorumlarınız değerlidir, yorumlarda nedenini de açıklarsanız daha faydalı bir konu olur.

• Apple music kullanmadığım için kıyaslama yapamayacağım ancak spotify dan memnunum. Kolay kullanılabilir arayüz ve geniş müzik yelpazesi en sevdiğim özellikleri. Tabii birde ses kalitesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Rainmaker kullanıcısına yanıt
    Türkçe şarkılar için kıyaslayacak olursam, ses kaliteleri aynı (Spotify Premium, normal sürüm için değil). Sanırım hepsi aynı kayıtlardan alınma ve yüklenme.

Yabancı şarkıları pek bu tarz uygulamalar üzerinden dinlemem, FLAC indirip mobil için kendim mp3 gibi formatlara çevirmeyi tercih ediyorum maksimum kalite için. (Her ne kadar korsana karşı olsam da ses kalitesi takıntısı var.) Bilgisayarda zaten FLAC...

Onun dışında Spotify arşivinin 28 milyon Apple arşivinin 45 milyon olduğunu belirtiyor.

Türkçe şarkılar için, aradığım şarkıların çoğu ikisinde de mevcut. Birinde bir artı diğerinde bir eksi olarak bunu diyemeyeceğim çünkü tüm şarkıları bilmiyorum ama kendi küçük listemdeki şarkıların hepsi ikisinde de mevcut. Bazı şarkılar ise her ikisinde de yok.
  • Spotify 6- 7 ay

Apple Music ilk çıktığından beri kullandım. (Eylül 2017'ye kadar)

Şu an Spotify kullanıyorum. İkisinin arasında über bir fark olduğunu düşünmüyorum. Apple Music'i sadece şarkı önerme konusunda 3- 4 tık daha önde olduğunu düşünüyorum.

Ses kalitesi olayının kulaklıkta bittiğini düşünüyorum. %80 kulaklık %20 yazılım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atanamayan Dr. Strange -- 13 Mayıs 2018; 18:43:2 >
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Ses kalitesi için dosya kalitesi ve kaynak kalitesi önemli fakat Türkçe şarkılar içerisinde denediklerim kadarıyla her ikisi de aynı kayıt - kaynaktan alınma. O yüzden fark yok bence. Yazılımsal olarak equalizer aktif etmedikten sonra pek fark edeceğini düşünmüyorum. Bahsettiğiniz gibi kalite olayı kulaklık kalitesinde ve cihazın ses çıkış kalitesinde bitiyor.

Onun dışında Spotify şarkı önerme, şarkı-sanatçı radyosundan benzer şarkıları çalma konusunda memnun değildim açıkçası. Eskiden VPN üzerinden pandora kullanırdım yabancı şarkılar ve bu tarz benzer şarkıları dinlemek için. (Ücretsiz ve ücretli olarak kullandım.) (https://www.pandora.com/) Şarkı önerme - benzer şarkıları çalma konusunda gerçekten çok başarılı bulmuştum. Apple Music'in bu özelliğini henüz denemedim ama bunun da Pandora kadar başarılı olacağını sanmıyorum.
  • Spotify candır. Epılcılar yanaşmasın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 senedir spotify pre kullniyom bi ara 3 aylik apple denedim.Ben begenemedim applemusici suan spotideyim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • A Lifetime A kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz açarsanız tercih edecekler için daha güzel olur. Hangi nedenlerden dolayı Spotify mesela?
  • TIDAL varken ikisi de çöp.

• James Alan Hetfield kullanıcısına yanıt
    FLAC kalitesinde Türkçe şarkılar var mı hocam bu sistemde? Bunu yeni duydum şimdi baktım da yüksek kalitede sunuyorlarmış müzikleri. Peki sadece yabancı içerikle mi sınırlı yoksa Türkçe şarkılar da bulunuyor mu?
  • ikiside aynı sayılır arayüz dışında çok fark yok spotifyda çok büyümemiş şarkıcıları bulmak daha kolay bence
  • Nasil desem spotify sadece muzik uzerine kurulu itunesda sarkicinin isimini yaziyom sarkilari klipleri vs cikiyor
    Ben en cok dinlenen sarkisinin listesini gormeye alistim
    Kullanimi bana daha rahat geliyor hem fiyat olarakda daha uygun mobilde spotify daha rahat

• Hocam türkçe içerik pek yok. Ben de zaten Türkçe dinlemiyorum fazla. O yüzden bunu önerdim.

• Doğrudur hocam. Belirttiğim gibi, apple music kullanmadım.

• Ses kalitesi kıyaslayanları anlamakta güçlük çekiyorum, ayırt edilecek bir fark göremedim. Ancak Neredeyse ilk gününden beri premium s
    Spotify kullanan birisi olarak, Spotify'ın müzik önerme algoritmasından bir hayır beklemiyorum. Bir hafta Metallica dinlesen haftalık keşif'te Alişan önerir. Liste önerimi berbat. Tek sevdiğim yanı çalıştığı platform çeşitliliği ve her platformda kullanımının son derece kolay oluşu. Apple music muzik önerimi konusunda kat be kat iyi. Bunun yanında Pandora'dan bahsetmiş yukarıda birisi, gerçekten efsaneydi. Spotify+last.fm kullanıp önerileri last.fm'den veya çalma listelerini ekşisözlük, reddit gibi platformlardan almak en mantıklısı ve ben de öyle yapıyorum.
  • Spotify şarkı sözleri neredeyse hiç yok.Apple music de nerdeyse hepsinde şarkı sözleri mevcut.Apple music sadece spotify a göre daha yavaş arayüze sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empty Words. -- 13 Mayıs 2018; 21:19:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an Spotify kullanıyorum apple music ilk çıktığında kullanmıştım. Sıkıştıma ve kalite olarak Spotifydan daha iyiydi. Spotifyda ki playlistlerimi apple müzikte yapmaya üşendiğim için yoluma Spotifyla devam ettim

• Apple music ilk çıktığında 3 ay kullandım ve berbattı. Umarım şu an düzeltmişlerdir bug doluydu uygulama. İçerik ve kalite olarak spotify'dan çok farkı yoktu sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 13 Mayıs 2018; 22:28:42 >
  • turkcell fizy en iyisi bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spotify'ı Türkiye'de kullanımına açıldığı günden beri kullanıyorum. Bir ara hesap sapıtmaya başladı. Desteğe yazdım anlattım falan özür olarak bir aylık yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz abonelik verdiler. O arada Apple Music'i deneyeyim dedim. Android kullanıyorum bu arada ve Android uygulamasını rezalet yani saç baş yolduruyor. Hem uygulamanın çalışması zaten sorunlu hem de arayüzü Spotify'a göre çok kötü. Mesela kaydettiğin şarkıları wi-fi üzerinden anında indirir Spotify ama Apple Music'te bu yoktu teker teker indir demem gerekiyordu. Öte yandan Apple Music'in hazırladığı listeler Spotify'ın listelerine göre daha başarılıydı. Şarkı önerileri daha iyiydi bana göre. iOS kullanıyorsan tabi uygulama doğru düzgün çalışıyordur denemeye değer. Android ise hiç zahmet etme.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.