Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (982. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
31.383
Cevap
1.046
Favori
2.195.407
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ebrar'ın amazon'da sattığı monitörlerden birinde "muhtemelen 10.el ürün" diye bir yorum var. Siz miydiniz o Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] 

Özellikle satıcısı da Amazon olan diye ekledim oraya :) Amazon da bazen iade ürün yolluyor ama iptal ve iade etmesi kolay oluyor en azından.

Hayır hocam ben değilim. Ben de buna benzer yorumlar gördüm. Ancak abartılıyor diye düşünüp aldım.

Dün firma ile görüştüm. Bandrol açılmamışsa kapalıdır vs. dedi. Ben de bandrol kısmının çok önemli olmadığını, firmalarınızın rahatlıkla bunun üstesinden gelebileceğini belirttim. Çiziklerin olduğunu söyleyince, video atar mısınız dedi. Video attım ancak herhangi bir geri dönüş olmadı :)

Bugün monitörü geri gönderdim. Müşteri hizmetleri vs çok kötü. Tavsiye etmiyorum kendilerini.

Amazon'dan 3 monitör aldım. Birini hiç açmadan iade ettim. O sıra başka bir ihtiyaç oluştu ve kartta acil limit lazımdı. Yoksa keyfi iadeye karşıyım. Monitör için iade kodu alırken 4 TL ücret çıkardı bana. MNG Kargoya gittiğimde ücret falan istemediler. Herhalde caydırmak için ekranda öyle bir ücret çıkardılar. Zira karttan çekme ekranı falan gelmedi. MNG'ye gidince verdikleri kodla, orada da bir şey çıkmadı.

Sizin deneyiminiz kötü olmuş. Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim hocam. Evet biraz talihsizlikler yaşandı. Dün gönderdim ürünü geri. Bakalım umarım sıkıntı olmadan iadeyi sağlarlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Fazlasıyla yeter. Pil ömrü, kasa kalitesi olarak bakınca uzun seneler boyunca kullanılabileceğiniz için piyasadaki en f/p laptoptur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ne kadar hızlı olursa o kadar iyi olur ama m1 pro almanızın aşırı bir getirisi de olmaz o durumda. Profesyonel olarak yapılacaksa 14-16 inç modellere bakılmalı. Öğrenme aşamasındaysanız Air yeterli olur. Para kazanacak duruma gelirseniz diğer modellerden alırsınız veya çalıştığınız şirket verir zaten. Daha başlangıç için 40-50 bin para vermeye gerek yok.

• Samsung m7 32 monitor kullanan var mı mac’le veya macbook ile? Bana hesaplı geldi ve tercihimi o yönde kullanmaya karar verdim. Bugün teslim aldım ama monitorde kusur olduğu için değişim yapacağım. Mac’ide teslim alamadım deneyemeden gidecek. Boyutu, görüntü kalitesi vs fena değil, ekranın hareket kabiliyetinin olmayışı olumsuz geldi. Mac’le uyumuda iyidir inş.

Yeterli olur.

Konuda sürekli bu soru soruluyor. Lütfen arama kutusuna yazarak aratın. Bolca detaylı bilgi mevcut.

Normal kullanim icinde bu gecerli mi? Bunun cevabini bulamadim.

8gb mı yoksa 16gb mı diye soran alıcı adayının, büyük ihtimal ihtiyacı olan 8gb dır

ben uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum diyorsanız 16 gb alın

16gb almanın ilerde satarken de artısı olacaktır.

ben almışken ve imkanım varsa 16gb alırdım. çünkü ilerde ram ekleme imkanı yok. SSD bir şekilde dışardan bağlanabilir ama ram artırılamayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000_ankara -- 9 Şubat 2023; 13:2:24 >
  • Aynen katılıyorum. Standart bir kullanıcı için 8 GB bellek şu anda yeterlidir. Ama 8 GB bellek normal bir kullanımda bile (birkaç Safari sekmesi, birkaç basit uygulama açıkken) takas yapar. M2’nin baz modellerinde SSD hızları düşük olduğu için takas sorun yaratır mı bilemiyorum. M1’de 3-4 GB takas yaptığında bile ben çok hissedilir bir sorun yaşamamıştım. Cihazı uzun süreli kullanma planı varsa 16 GB alınmasında fayda var. Keza baz model Mac’ler çok fazla indirim kampanyasına uğradığı için tekrar satışı biraz zor olabiliyor. @Celof

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F9E4C65F7 -- 9 Şubat 2023; 10:45:56 >
  • 2018 yılında baz model macbook pro almıştım. İ5 işlemci, 8gb ram vardı. Rezalet bir performansı vardı. Kullanamadım bile doğru düzgün. Windows makinelerden devam ettim hep. Daha düşük i5 işlemcili ama rami yüksek eski Windows toshiba aynı işlemi daha hızlı yapıyordu.

M1 M2 işlemcilerde farklı bir durum mu var da 8gb yeterli deniyor? Cidden merak ediyorum. Dizi film ve internet için yeterli olur tabii ama bunlar için 3-4 binlik tabletler de yeterli oluyor.

• İnceleme video'larının benim için pek bir önemi yok. %90'ı reklam amaçlı yapılıyor, açmam bile. Ben aldığım zamanlar da yeterli performansı var deniyordu ama birkaç şey çalıştırınca donuyordu pc. Ben sadece işlemci performansı dışında ne fark var onu merak ediyorum. Bazı telefonlarda mesela sanal bellek olayı var mesela. Ram ihtiyacı olduğunda hafızayı ram gibi kullanabiliyor. O tarz bir gelişme vs var mı? Ya da ram kullanımında farklılık var mı? Günümüzde 8gb ram'in yetersiz olacağını düşünüyorum.

O videolar arasında bence gayet faydalı içerikler de var. Türkçe içeriklerden bahsetmiyorum. Bu tip Türkçe videolar maalesef çok yetersiz. Deneyim videosu diye çekip cihazın teknik özelliklerini anlatanlar var. :)

Cihazın belleği yetersiz kaldığında cihaz bellek ihtiyacını SSD'den karşılamaya başlıyor. Sizin iş akışınız nasıl bilmiyorum ama birçok kullanıcı en azından Apple Silicon Mac’lerde 8 GB bellek ile önemli bir sorun yaşamaz. Ancak imkan varsa 16 GB bellekli modeli tercih etmekte elbette fayda var.

Bellek kullanımı da az değil bu arada. 16 GB bellekli modellerde bile işlem yükünü biraz artırmaya başladığınızda cihaz SSD'den kullanmaya başlayabiliyor. Ben yaklaşık bir sene 8 GB bellekli M1 MacBook Pro kullandım. İstisnai birkaç kullanım dışında 8 GB bellek iş akışımı olumsuz manada pek etkilemedi. Ancak hem daha uzun ömürlü olması hem de SSD'den takas yapmaması için M2 MacBook Air alırken 16 GB bellekli modeli tercih ettim. İş akışıma aman aman bir artı kattı diyemem. Ama normal durumlarda cihazım artık SSD'den hiç takas yapmıyor. Bu cihazım önceki cihazıma göre daha seri. Ama bunun tek sebebi 8'den 16 GB belleğe geçiş değildir.

• 
Sayfa: önceki 980981982983984
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.