Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (787. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30.022
Cevap
989
Favori
2.055.056
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Air için omuzda taşınabilir hafif küçük kaba olmayan koruyucu özelliği olan bir çanta bulamadım ne önerirsiniz?
    Çanta yeterli mi zarf gibi olan kılıf gerekli mi?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • anatolianwarrior kullanıcısına yanıt

Kodlama için 8gb yetmiyor en az 16gb olmalı.

IOS uygulaması geliştirmeyecekseniz elinizdeki sistem kodlamaya yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yabancı sitelerde dolaş bence eğitim için elinizdeki bilgisayar yeterli. Kodlama kısmında da oyun vs geliştirmiyceksen, çok büyük projelerle uğraşmıycaksanoz 8 GB yeter.
    Ayrıca uğraştığınız şeye göre 32 GB bile yetmeyebilir. Belli bir seviyeye gelene kadar çok para harcamayın. iOS yazmayı düşünüyorsan Microsoft'ta alternatifleri var ama sorunlu, Mac kiralamak vs. de düşünülebilir. Bir Mac sahibi olmak sizi bir çok sorundan kurtaracaktır. Bazı ios geliştiriciler Macbook kullanmada bile ellerinde 8 ram 256lık Mac mini var bu iş için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mixenon kullanıcısına yanıt

Kaç TL den aldınız? Mac alayım kenarda dursun diyorum evdeki tüm neredeyse tüm cihazlar mac çünkü. 9 bine bende almadığıma pişmanım keşke alsam dursaydı kenarda. Doların böyle olacağını tahmin edemezdim.

Ben swift üzerinden kodlama düşünüyordum. Elimdeki pc oyuncu pc si olduğu için şarj dayanmıyor. Evde ipad mini var ama ondada kodlama belli bi sınıra kadar iş görüyor. Mac te xcode kullanılıyor başka ücretsiz ve kaliteli hangi ide. var bildiğiniz?

• Shrikeen kullanıcısına yanıt

Ben hem ios hemde android tarafı için uygulama geliştirmeyi düşünüyorum. Ufak çaptada web tasarımıyla uğraşacağım. 8 gb yetmez mi diyorsunuz? Keşke zamanında 16 gb modelden alsaymışım. Tavsiye ettiğiniz ücretsiz ve kullanışlı ide hangisi?

• cllnn C kullanıcısına yanıt

Çok büyük projeler yok hocam. Daha basit şeyler düşünüyorum. Mesela watch için uygulama geliştirme falan o şekilde. Bende belli seviyeye gelene kadar çok para harcamıyım dedim ama fiyatlar arttıkça korkuyorum. Alsam kenarda dursa cihaz israf olur mu sizce? İOS için microsoft alternatifleri neler hocam? Hackintosh falan mı diyorsunuz?

Sizede sorayım ücretsiz ve randımanlı hangi ide tavsiye edersiniz?

Bende yeni başlayan bir yazılımcıyım, xcode alternatifi hakkında yardımcı olamam. Windowsda react native, flutter gibi kütüphanelerde uygulamalar yapabilirsiniz.(Bunların mantığı aynı kodla hem Android hemde ios'a app yazabilmek). Projeyi build ettikten sonra android telefondan test edebilirsiniz ama iosda test etmeyi denemedim. Tabi testi yapabilseniz(bunun yolunu bulursanız benimlede paylaşırsanız sevinirim) de swift kadar performanslı olmaz diye düşünüyorum. Henüz bir macim yok ama ara ara bakıyorum ve izlenimlerimi aktarıyım.
    8 GB ramli modeli bir sitenin haberine göre: 12 uygulama, 24 safari sekmesi, ve altı safari penceresinde 2160p YouTube videolarını açarak yavaşlatabilmişler.
    8 GB ram vs 16 GB ram videosu:
    youtube
    8GB vs 16GB M1 MacBook Pro - How much RAM do you NEED?!
    https://m.youtube.com/watch?v=PP1_4wek4nI&feature=youtu.be

Bu videoya göre 8 GB ram en büyük farkı 4k video düzenlemede yiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 30 Mayıs 2022; 10:30:46 >

• M1'ler neredeyse 2 yaşında artık taze cihazlar değiller. Konfigürasyonlar zaten çok kötü hani base 16/512 falan olsa ikna olursun alırsın. Her türlü mantıksız geliyor bana. Şu an alanlar biraz üzülecek diye düşünüyorum.

• Yeni m2 ler ciktığında kurun da etlisi ile tüm modellerde fiyat güncellemesi gelecektir bana göre

Siz hangi ide üzerinden kodlama yapıyorsunuz hocam? Flutter i duydum oradan yürümeyi düşünüyorum aslında. Sizde mac düşünüyor musunuz ve hangi cihazda kodlama yapıyorsunuz?

Attığınız linkteki videoyu izledim gerçekten çok aşırı bir fark yok bence. Uygulama geliştirme ve kodlama aşamasında kesinlikle 8 gb ram sorun yaratmayacaktır. Ama WWDC 1 hafta kaldı ve yeni nesail M2 li macbook gelebilir. Belki o gelirse M1 lerin fiyatı düşebilir. 4K video editlemeyeceğim için 16 gb ram gereksi sanırım.

Şu an ios'a yazılım geliştirmiyorum.ios tarafında xcode kullanılıyor çoğunlukta. Java ve İntellij kullanıyorum genellikle. Ama ideye çok takılmayın, yazılımcı olmak için Macbook'a ihtiyacınız yok.
    Flutter ve react native ile Windows üstünden çalışabilirsiniz. Vscode kullanabilirsiniz bunun için.
    Ama iosa app yapıp bir iPhone'da bir ipadde yazdığınızı görmek ve test etmek istiyorsanız Macbook yada Mac mini alın bence. Alacak paranız yoksa web üstünden bir Mac kiralama olayına bakın derim, yani evinizdeki bilgisayardan bir Mac cihazına bağlanarak app geliştirceksiniz. Fiyatları çok pahalı değil diye biliyorum ama yönlendirmem ve link paylaşmam yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 30 Mayıs 2022; 11:38:44 >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

Ben Cuma günü m1 sipariş ettim, neden beklemedim. Dolar kuru devam lı yukarı gidiyor. M2 ler tanıtılacağı zaman fiyatlar 3-5 bin yukarı atabilir en az. Bunu bile alacak bütçem yoktu ama bilgisayarız kaldığım için, çok zorladım bütçeyi...

Dolar tekar 18 in üstüne çıkarsa air leri bile 25 bin bandının üstüne atabilir. Airler, 9 bin iken almadığıma çok pişmanım...

Şu dönem şu an şu dakika ne alırsan kar oluyor, yanına... Beklersen kaybediyorsun. Tabiki maddi imkanı iyi olanlar için çok fark etmeyebilir.

java ve flutter yazan biri olarak flutter yerine native swift öneririm, flutter çok gazlandı fakat piyasada iyi yer edinemedi çoğu firma native konusunda ısrarcı.

Eski bilgisayarım mac mini m1 16gb ram olarak çok iyi verim aldım maddi imkanın varsa bu cihaza yönlenebilirsin.

Minimum 16 olmalı.

İOS, watchos üstüne yoğunlaşmak istiyorum ama oralara uygulama yazıp yayınlamak bile paralı. Genellikle yazılım macbook üzerinden oluyor yaa aklımı çelmiyor değil. Dediğiniz gibi bir süre Flutter ve react native üzerine yoğunlaşayım.

ipad üzerinden swift te devam edeyim. Ama işte ilerleyen vakitlerde fiyatların ne olacağını kestiremiyorum. Geçen sene 9 bin olan cihaz şimdi 17.500 oldu. Mac kiralama işine sıcak bakmıyorum açıkcası. Şu WWDC 2022 olsun M2 li bi air çıkarmı, kaç para olur bi göreyim ona göre yol haritamı belirleyeyim.

• modding M kullanıcısına yanıt
    Fiyat guncellemesi turkiyede zam demek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Base model Air 1000 dolar üstü olmaz, 900 dolar bir ihtimal. TL de ne olur kestirmek zor.

Ben Ekim Kasım gibi taksit imkanı olduğunda pt üstünden çekmeyi planlıyorum base Air. Umarım taksit yaparlar ordanda biraz tokatlarız :).

M1ler çok cazip fiyatlara düşerse M2 ler çıktığında onlarıda düşünebilirim.

• Mixenon aynen dediğiniz gibi fiyatlar uçuyor ve buda beni korkutuyor. Alayım en azından kenarda dursun. Kaç TL ye aldınız cihazı?

Bende alıp almama ikilemindeyim.

Betr_Sc hocam bende swift e önem vermek istiyorum ama ios cihazı istiyor işte. ipad tede bi yere kadar. Sizce mac cihazı şart mı? 8 gb ram yetmez mi diyorsunuz?

Burak_Clk 8 gb ram iş görmez mi diyorsunuz?

• M2 çıkacağı için elimdeki macbook proları yakmaya karar verdim.

PT güvenilir mi sizce? Eğitim indirimi diyor ama ben mezunum yine alabilir miyim :)

Base air iş görcekcek acaba alıp geçsemmi şimdi 15.500 a buldum bi yerde :) kenarda durur apple ürünleri zararda ettirmez hem ne dersiniz hocam? WWDC de M2 tanıtılsa bile 20 binden aşağı gelmez bence.

• 
Sayfa: önceki 785786787788789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.