Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1580. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Cicili_cocuk Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
31.617
Cevap
1.043
Favori
2.234.361
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15771578157915801581
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

M4 işi almışken son çıkan olsun diye aslında. Aynı mantıkla hdd için almışken 1tb olsun diyorum ama apple hariç sitelerde o seçeneği göremedim. Apple store da sağ olsun hem taksit sayısı az hem hepsiburada gibi sitelere göre çok daha pahalıya satıyor.

Apple eğitim sayfasında fiyatlar bi tık daha uygun, geçen hafta hediyeli ürünler de vardı ancak m5 in çıkışıyla hediye olayı bitti sanırım.

En uygun fiyat ise genelde pt de oluyor ancak orada da taksitlere vade farkı koyuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkese merhaba. m4 air almayi dusunuyorum fakat yakin zamanda cyber monday/black friday oldugu icin su an almak mantikli mi bilmiyorum. gecen yillarda anlamli indirimler olmus muydu? beklemeli miyim?

• Günlük kullanım amaçlı M1 Macbook Air ve yazlık evimde de M2 Mac Mini kullanıyorum ama kendime yeni bir M4 veya biraz daha bekleyip M5 Macbook Air almayı düşünüyorum. M1 bile şu an gayet yeterli, M2 Mac Mini ile bile farkını hissedemiyorum. Geçmek gereksiz olur mu ?

Mevcut mac cihazlar yeterli geliyorsa temel kural şu : "Aşırı fırsat, ben fırsatım" diye bağıran bir fırsat olmadığı sürece yenilemeyiniz.

Macbook en ölü yatırımlardan birisidir, ödediğiniz paranın yarısı uçup gider genellikle 2 sene içinde USD bazında, size getirdiği +kullanım değerinin bedeli olarak. Günlük kullanım için size +bir değer getirmez yeni macbook air.

Şöyle bir durum var şu anda: Liste fiyatlarına yeni zam geldi, daha piyasa fiyatları oturmadı, M5 air 2-3 ay içinde gelecek, doğru düzgün ben fırsatım diyen bir kampanya yok ortalarda.

Şahsi düşüncem, yanılıyorsam beni suçlamayın yani: M4 air almak için en yanlış zamanlama diye düşünüyorum. En azından black-friday, yılsonu, veya acil değise M5 air beklenmeli artık. Tabi çok uygun bir fiyat/taksit ikilisi yakalanırsa alınır, orası ayrı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Benzer düşüncedeyim, ilk macbook cihazım olacak alırsam. Eğer black fridayde değecek gerçek bir fırsat olursa almayı düşünüyorum; aksi durumda acelem olmadığından yeni air modelini bekleyeceğim.

Evet, Apple Türkiye garanti başlangıcı/tarih güncellemesi işlemleri için fatura tarihini baz alıyor.

• birkaç aydır ben de m4 alsam mı almasam mı diye düşünürken yeni gelen zamlar sonrasında vazgeçtim, hala m1 air ile devam ediyorum. aslında çoğu işimi görüyor, tek sorunum depolama alanı. alırken rami 16 almıştım ancak 256 gb nın bu kadar çabuk dolacağını tahmin etmemiştim. uygulamalar çok fazla yer kaplıyor, sadece xcode 20-25 gb yer kaplıyor. adobe un birkaç uygulaması yine o civarlarda. e sistem zaten 15 gb tutuyor, bir de telefonu yedekledim 60-70 gb da o yedi, bişi kalmadı (:

yeni macbook alacaklara tavsiyem en düşük 512 gb almaları yönünde olacak.

Air 1TB seçeneği piyasada olmaması normal.

Macbook air alınacak ise en fazla bir tane upgrade (256 - 512) veya (16gb - 24gb) yapılması, veya hiç upgrade yapılmaması gerekiyor.

Sebebi ise şu: Apple upgrade fiyatları o kadar fahiş durumdaki, birden fazla upgrade yapıldığı anda "fiyat/performans" açısından baz model iyi bir yerde iken, upgrade yapılmış model "mantıksız" seviyesine geliveriyor.

M4 air 1TB fiyatına; az bir fark ile M4 Pro/M5 Pro, hatta ikinci el M3 Max (36gb/1tb) alınabilir duruma geliyor yani.

Temel kural ise şu: Macbook Air süper bir cihaz, ancak Pro fiyatına Air almamak gerekiyor.

Anladım hocam dikkate alacağım teşekkürler.

Arayıştayken bu tarz tavsiyeler ışığında 8gb alınmaz 256 alınmaz diye diye ona o parayı verdikten sonra bu var derken 24/512 m4 pro işlemcili almıştım ocak ayında :) baktım da 82k ya almışım 6 taksitle, şimdi bakınca iyi ki almışım tabi o başka ama kim kestirebilirdi böylesi bi fiyat uçuşunu.

Değer kaybı olayı için de ben alırken maddi gücümle alabileceğim en pahalı modeli aldım, bu derece ihtiyacım varmıydı yarısına bile yoktu ama yaşım 41, düz mail müşteri yazışma fatura işleriyle beni emekli eder diye aldım. Enflasyondan kendini korumak için sürekli yeni cihaz almayanların ihtiyaçtan da ziyade maddi güçleri yettikçe zorlayıp alabilecekleri en pahalı modeli almaları en mantıklısı bence. Şimdi ihtiyacın olmaz ama yarın yine akıl almaz bi zam dalgası gelir burası Türkiye olmaz yok, yeni bi işletim sistemi çıkar teknoloji bi inovasyon gelir ihtiyaç olur, olay maddiyat güç neye yeterse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaGDaSS -- 25 Ekim 2025; 15:4:59 >
  • Bana kalırsa Air'in tek iyi yanı ultra hafif olması. 1.2 kilo civarındaydı sanırım ağırlığı. iPad gibi istediğin yere götürebiliyorsun. Onun dışında hiçbir artısını görmedim. Hafif olsun diye fan koymamışlar, yazın sıcakta yavaşlıyor diyorlar. Ekran akış hızı 60 Hz bence çok düşük. Beni Apple tarafında cezbeden ekran ve ses kalitesi iken Air'de ikisi de en alt seviyede. O yüzden Windows'tan mac e geçecek olsam kesinlikle pro modeller için geçerdim. Zaten 14 inçlik Macbook prolar ile Air arasında yanlış hatırlamıyorsam 400 gramlık bir fark var.

Araştırdığımda şu an piyasada ileriye dönük alınabilecek en mantıklı model M4 pro 24 GB 512 GB varyasyonu. Bakalım Kasım indirimlerinde indirime girerse alacağım. Daha üst modeller daha büyük indirime girerse onlara yöneleceğim. Örneğin M4 max 48 GB 512 GB varyasyonu. 120-130 binlere kadar çıkacağım gerekirse. Sonuçta bu bilgisayarlar en az 7-8 yıl sorunsuz götürür her türlü iş için.

m1 air ben henüz yavaşlatamadım. çok ısındığı zamanlar oldu, ancak çok çabuk soğuyor kasa malzemesinden dolayı.

Aynısını ben de yaşadım, düz m4 macbook air bakarken burda oğluna alan bi abimiz almışken pro m4 alayım falan yazmış onun gazına geldim, sonra pro m4lere bakmaya başladım, sonra dedim ki bu fiyata çıkmışken pro m4 pro alayım dedim ve 82 bine 9 taksit pro m4 pro baz modeli aldım. Şimdi ben de yarısını geçin çeyreğine bile ihtiyaç duymadığımı farkettim. Pişman değilim cihaz harika ama air m4 alsam da işimi fazlasıyla görecekti heralde, maddi olarakta fiyat ortada o sıralar 36-37 bine air m4 bulunuyordu heralde 😅 Almış bulunduk hem pişmanlığım mevcut hem de iyi ki almışım dediklerim ama alacak arkadaşlar ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak almasını tavsiye ederim. Çünkü bu bi üstünü alayım muhabbetinin sonu yok 😅

Windows bilgisayarlarının ısınmasından muzdarip biriyim. Acer oyun bilgisayarım oyun oynarken uçuşa geçiyor. Kasmadan donmadan oynatıyor ama fanların sesinden rahatsız olmamak imkansız. Hal öyle olunca Macbook proların sessizlik vadetmesi ve ısınma sorunları olmaması gibi nedenlerle son dönemde Macbook tarafına büyük ilgim vardı. Bu yüzden eşime yakın zamanda M3 pro 36 GB modelini aldım. Bilgisayarda fan sesini sadece ilk açtığımızda kurulum ve güncelleme yaparken duyduk. Bir daha hiç ses duymadık. Oyun oynamadığımız için olsa gerek. Bu kadar sessiz bir kullanım çok mutluluk verici. Bence air kullanıcıları bütçe arttırıp 20-30 bin daha koyup pro almalı. Aradaki farklara değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cicili_cocuk -- 25 Ekim 2025; 18:40:12 >

Herkes tabiki ihtiyacına göre almalı ancak ben Air her işi yapıyor kısmına katılmıyorum. Teknoloji mağazalarında Air ve pro ların aynı videoyu oynatma biçimlerine baktım, aradaki fark hissediliyor. 144 Hz oyun bilgisayarına alıştığım için Air in 60 Hz hızını çok yadırgadım. Dizi- film izleyenler için zamanla alışılır belki bilmiyorum ama Air bilgisayarı ancak öğrenci olup sadece Office uygulamaları , PDF vs ile uğraşacaksam düşünürdüm. Başka türlü bilgisayarın Air olduğu her türlü hissedilir. Ses seviyeleri ve kasadan çıktığı alanlar bile düşündürücü.

Orijinalden alıntı: Cicili_cocuk

Herkes tabiki ihtiyacına göre almalı ancak ben Air her işi yapıyor kısmına katılmıyorum. Teknoloji mağazalarında Air ve pro ların aynı videoyu oynatma biçimlerine baktım, aradaki fark hissediliyor. 144 Hz oyun bilgisayarına alıştığım için Air in 60 Hz hızını çok yadırgadım. Dizi- film izleyenler için zamanla alışılır belki bilmiyorum ama Air bilgisayarı ancak öğrenci olup sadece Office uygulamaları , PDF vs ile uğraşacaksam düşünürdüm. Başka türlü bilgisayarın Air olduğu her türlü hissedilir. Ses seviyeleri ve kasadan çıktığı alanlar bile düşündürücü.

Air cihazın avantajı fiyatı, yani fiyat/performans olayı.

Ayrıca aşırı taşınabilir olması öğrenciler için air cihazı fiyatına göre en ideal seçeneklerden birisi haline getiriyor.

Ekran 60hz IPS, ama aynı fiyat bandındaki ince-hafif windows cihazlar ile kıyaslayınca çok sırıtmıyor, gayet iyi, okunabilir, parlaklığı yeterli IPS 60hz ekran.

Macbook air cihaza bakış açısı şu olmalı (özellikle M4 air baz model 36-37K seviyesinde taksitle alınabilirken böyle bir durum vardı): 40K altında alınabilecek, performans olarak macbook air cihazı sollayabilecek, aynı zamanda benzer pil süresi, hafiflik, incelik, sessizlik, hoparlör, kasa, klavye, touchpad kalitesi sunabilecek bir windows ultrabook varmı, varsa fiyatı ne?

Ama tutupta 70K ödeyip 24-512 air alınırmı, işte ben o konuda uyardım elimden geldiği kadar herkesi.

• 
Sayfa: önceki 15771578157915801581
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.