Şimdi Ara

Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1579. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
31.617
Cevap
1.043
Favori
2.234.442
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15771578157915801581
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ürün size ulaştıktan sonra 30 gün iade süreniz olur, en mantıklı seçenek o sürede denemeniz olur, hem renk açısından, hem de macOS kullanımı açısından.

Iphone gibi değil, daha önce macOS kullanmadıysanız bir alışma süreci var, ve bazıları hiç alışamıyor, özellikle windows kullanımına iyice alıştıysanız.

Gece yarısı rengi muhteşem görünüyor, yani görüntüde açıkara şimdiye kadarki en iyi görünen renk. Ancak kullanımda tam tersi bir durum var, cihazı tuttuğunuz yer belirgin parmak izi oluyor, bazı kişileri aşırı rahatsız edebilir bu durum.

Kullanarak her iki durumu da değerlendirip ona göre kalması veya iadesi şeklinde karar verilebilir.

Aşağıda teknik özellikler kısmına tıklarsanız orada görünüyor. Kutuda olsaydı neden Türkçe'ye çevirip buralara yazma zahmetine girsinler ki orasını anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

kullanım açısından almak için tereddüt ediyorsan hiç tereddüt etme ben alalı 2 hafta oldu daha önce bilgisayar kullanmamışım diyorum hele ki adaptörünün küçük olması şarjının uzun süre gitmesi ekran kalitesi vs özellikleri açısından bence çok güzel ancak ekonomik durumunu bilemiyorum tabi

Hocam cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu başlıkta çok güzel paylaşımlarınız var. Maalesef Amazon ilk defa beni hayal kırıklığına ugratti, siparişim teslim edilmedi ve uygulamadan kontrol ettiğimde ücret iadesi yapılacağına dair bilgilendirmeye rastladım. Oysa 21.10.2025 tarihli fatura oluşturulmuş, kargo takibinden baktığımda dağıtıma çıkmayı bekleyen ürünü teslim edeceklerine geri göndermişler gibi görünüyor.

Belkide böylesi daha iyi olacak...

Black friday bir ay kaldı, M4 air cihazları elden çıkarmaya çalışacaklardır firmalar yılsonuna kadar, özellikle stok fazlası modelleri, çünkü M5 air geliyor görünüyor 2026 ilk aylarında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eşime 3 ay önce 16 inç M3 Pro 36 GB 512 GB modelini aldık. 83 bine 9 taksit almıştık Amazondan. Öncelikle 16 inç ekran çok güzel, görüntü kalitesi de şahane olunca tadından yenmiyor. Benim asıl bayıldığım nokta ses performansı. Müzik dinlerken o kadar yüksek ve kaliteli bir ses veriyor ki ses stüdyodan gelir sanırsınız. Elimden Dolby destekli birkaç tane windows bilgisayar geçti ancak böylesini hiç görmemiştim. Son sesi açsam komşular kesin şikayete gelir.

Pil performansı da muazzam. Mesela bugün yaklaşık 5 saat kullanımda (2 saat blu-ray film, dosya aktarma, download, sörf, yüksek sesle 1 saat müzik vs) yüzde 65'ten 40'a ancak düştü. Windows bilgisayar olsaydı 2 kere şarjı bitmişti bile.

Ve boyuna ve maharetlerine göre baya hafif. Acer oyun bilgisayarım 3.5 kg gelirken mac yarısı kadar neredeyse ağırlığı. Sırf bu sebeplerden şu an ihtiyacım olmasa bile bir tane de kendime mac alacağım kasım indirimlerinde Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] 

• Pencil PLUS almayı düşünüyorum:

En uygun Apple eğitim indirimi midir?

İki konuda çok önemli gelişme var M4 serisine göre:

1 - Oyunlar : Aşırı artış var, düz M5 işlemci oyun/grafik gücü olarak M3 Pro 18GPU modeli yakalamış. Üstelik Raytracing desteği de yenilenmiş, daha yüksek farka neden oluyor oyunlarda Raytracing aktif edildiği zaman. %35 ten %100e kadar fark oluşuyor düz M4 işlemciye göre, oyuna göre değişiyor yani.

2 - Yerel yapay zeka çalıştırma : Buradaki artış çok daha fazla, 2-3 kat gibi neredeyse, GPU içerisine eklenen yeni yapay zeka çalııştırma hızlandırıcıları sayesinde.

Özet olarak : 14" M5 düz işlemcili model, 14" M3 Pro 12cpu/18gpu modelden her açıdan daha üstün, tek eksi olarak 2 fan yerine 1 fan var denilebilir. İki yıldaki gelişme çok dikkat çekici. Şu andaki baz model, 2 yıl öncesinin üst model Pro işlemcili modelini sollamış durumda.

Oyunlar veya lokal yapay zeka çalıştırma/geliştirme önemli ise M5, bunların önemi yok ise ve çok fiyat avantajı varsa M4 gibi bir durum var.

• krackk K kullanıcısına yanıt

eyvallah hocam.

iphone da uyap tan dökümanları/dosyaları çamıorum acaba aynı sorunu yaşarmıyım diye düşünüyorum.

Mac lerde harici ekran kartı olmadığı için işlemciyi GPU yu geliştirmeleri neyi değiştiriyor ki? Apple ların oyun bilgisayarı olmama nedeni ekran kartı eksikliğinden kaynaklanmıyor mu? Şimdi M5 işlemci GTA 5, Read Dead Redemption 2 gibi oyunları açabilecek mi? Şayet hakkını vererek açamayacaksa oyun performansı olayını dillendirmenin hiç bir anlamı yok, reklama da gerek yok.

Yapay zeka işlemleri için de normal alt düzey kullanıcılar için değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Üst düzey uğraşanların işine yarar.

Yani bu belirteçler benim Kasım ayında M4 pro indirimlerini beklememe engel değil. M5 almayı hâlâ düşünmüyorum. M6 ile çok daha farklı değişimler olacağı için 2 yıl sonra M6 ya geçerim diye düşünüyorum.

GTA 5 ve RDR2 Mac Mini M4 baz model ile çok rahat oynanabilen oyunlar. GTA 5 uçar resmen, RDR2 ise yüksek grafikler ve 1080p çözünürlükte 50FPS verir.

CrossOver ile windows oyunlarının çoğu oynabiliyor mac cihazlarda, özellikle geçen bir yıl içinde aşırı gelişme oldu. Şimdi macOS 26 ve GPTK 3 ile DLSS ve HDR desteği de eklendi.

Mac native olarak Cyberpunk 2077 ve Assassins Creed Shadows geldi bu yıl, bunların sayısı M5 ve macOS 26 yaygınlaştıktan sonra çok daha artacak diye düşünüyorum.

M4 Max grafik olarak zaten tam bir canavardı, M5 Max GPU gücü en kral ekran kartlarını aratmayacak gibi görünüyor. M4 Max teknik olarak her windows oyununu üst seviyede oynatabilir, tek sıkıntı macOS anti-cheat desteği yok, bu nedenle multiplayer oyunların bazıları oynanamıyor apple bu konuya el atmadığı sürece.

M6 ekran-kasa değişimi için beklenebilir, pro ve max modellerde değişim olacağı kesin gibi şu anda M6 serisi ile.

• truwa06 kullanıcısına yanıt

Bu oyunları açabildiğinden haberim yoktu. Çünkü forumlarda ve inceleme videolarında mac bilgisayarlarla oyun oynanmaz daha doğrusu oynanamaz gibi bir algı var. Eğer bu kadar performanslı çalışıyorsa güzel bişey. Halihazırda Windows oyun bilgisayarım olduğu için macbookların oyun performansını araştırmamıştım. Peki örnek vereyim cyberpunk oynarken ısınıyor mu bilgisayar? Performanslı bir şekilde oyun oynatıyorsa oyun bilgisayarımı satıp 40 bin fazla verip M4 max alayım. Tabi Apple Steam ve epic games uygulamalarına izin veriyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cicili_cocuk -- 24 Ekim 2025; 16:6:19 >

truwa hocam, 256 gb baz model aldık bütçeden dolayı, haliyle kapasite sıkıntımızda var. oyunları harici diske kursak performansını etkiler mi. Cyberpunk 2077 mesela 158 GB'lık oyun.

Etkilemez, zaten oyun olayına girince 1tb bile yetersiz kalıyor, bende 4 tane harici ssd var şu anda, oyunlar onlar üzerinde kurulu, hiçbiri mac cihazda değil zaten. 10gbps ssd hızı bile yeterli oyunlar için.

CrossOver uygumasını 14 gün ücretsiz deneme imkanı var, mevcut mac cihaz varsa indirip kurun, sonra da CrossOver içinde Steam kurun, oradan zaten Steam uygulamasını kullanıyorsunuz oyunları indirmek ve oynamak için (steam windows versiyonu crossover altında çalışıyor). İsterseniz doğrudan steam olmadan da çalıştırabilirsiniz oyunları, varsa portable oyun klasörleri.

Denemesi ücretsiz yani.

Şu andaki deneme sürümü CrossOver 25 ve GPTK 2 ile gelir.

Bunun MacOs 26 Tahoe için yenilenmiş sürümü yakında yayınlanacak, DLSS, HDR ve GTPK 3 olan sürümü.

Yani oyun birinci amaç değil ise, mac mini M4 bile yeterli birçok windows oyununu oynamak için. Benim 2019 model harici ekran kartı olan Alienware mini PC ye göre çok daha iyi performans veriyor windows oyunlarında, çok daha iyi derken iki katı daha iyi.

• Taşınabilirlik açısından 13 inç air alma düşüncem var acaba yeni çıkacak olanı mı beklesem m4 çip mi alsam kararsız kaldım. Bir de oyun vs. yükleme düşüncem yok günlük kullanım + iş yazışmaları için ve iphone ile bağlantılı kullanmak, foto video aktarımı için kullanmak adına 512 gb hdd yeterli olur mu?

bunlar için m4 e bile gerek yok. 512 ve üstü tavsiye ederim, çok çabuk doluyor 256 olan.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.