|
dedikleriniz için m1 bile yeterli olur. |
|

3 Mobil
|
dedikleriniz için m1 bile yeterli olur. |
|
|
Ben 8 gb ramli m1 air kullanıyorum. DonanımHaber'de haber editörüyüm. Söylediklerinize kıyasla daha yoğun bir kullanımım vardır. Bu cihaz performans olarak işimi fazlasıyla görüyor. Siz 16 gb ramli herhangi bir macbook air alırsanız uzun yıllar kullanırsınız. Bütçenizi çok zorlamanıza gerek yok diye düşünüyorum. Nesiller arası farklar daha çok 3d grafik, video render ve oyun performansında ortaya çıkıyor. O işlerle uğraşmayanlar için m1-m2-m3-m4 arasında fark olacağını sanmıyorum. |
| _____________________________ |
|
Macbook alırken, kaç yıl güncelleme alır ve olası yeniden satış değeri ne olur, bunları da dikkate almak gerekir. Şimdi Apple eğitim mağazası, satıldığı zaman minimum 7K getirecek (8K da getirebilir) Airpods Pro 3 veriyor (10K ya ilana koysanız 30 dakikada satılır galiba). Bu rakam düşüldüğünde 37K veya 38K üç taksit oluyor. M2 air 16GB 30K diyelim, bu rakamlara göre M4 air avantajlı çıkar uzun vadede, yani verdiğiniz farkı geri alırsınız, üstelik daha güçlü, daha güncel bir cihaz kullanmış olursunuz. Kişiye göre değişir, şahsi fikrim bu saatten sonra sıfır M1-M2 cihaz alınmaması yönünde. Alınacak ise uygun fiyatlı 2. eline bakılabilir, örneğin bulunabilirse 16gb M2 Air 20K civarında. |
|
| PC | | AMD Ryzen 7 7800X 3D İşlemci | | MSI MPG X670E CARBON WIFI AMD Anakart | | MSI GeForce RTX 4080 16GB GAMING X TRIO 16GB Ekran Kartı | | MSI MEG PROSPECT 700R MidT ATX GAMING KASA | | Samsung 1TB 990 PRO SSD | | Samsung 2TB 990 PRO SSD | | MSI MAG CORELIQUID C360 ARGB 360MM SIVI SOĞUTMA | | STEELSERIES Arena 7 RGB 2.1 BT Oyun Hoparlörü | | SAMSUNG 32&amp;quot; LS32BG850NPXUF 1Ms (GTG) 240Hz 4K CURVED MONITOR | | GamePower Saber RGB Mekanik Klavye | | Razer Basilisk V3 Pro RGB Kablosuz Mouse | | PC | | PLAYSTATION 5 | | NINTENDO SWITCH | | STEAM ID : ybilgili19|| PSN ID : ybilgili19 || NINTENDO FC : SW-5113-6672-0918 |
|
|
Merhaba belge istendi mi? |
|
| PC | | AMD Ryzen 7 7800X 3D İşlemci | | MSI MPG X670E CARBON WIFI AMD Anakart | | MSI GeForce RTX 4080 16GB GAMING X TRIO 16GB Ekran Kartı | | MSI MEG PROSPECT 700R MidT ATX GAMING KASA | | Samsung 1TB 990 PRO SSD | | Samsung 2TB 990 PRO SSD | | MSI MAG CORELIQUID C360 ARGB 360MM SIVI SOĞUTMA | | STEELSERIES Arena 7 RGB 2.1 BT Oyun Hoparlörü | | SAMSUNG 32&amp;quot; LS32BG850NPXUF 1Ms (GTG) 240Hz 4K CURVED MONITOR | | GamePower Saber RGB Mekanik Klavye | | Razer Basilisk V3 Pro RGB Kablosuz Mouse | | PC | | PLAYSTATION 5 | | NINTENDO SWITCH | | STEAM ID : ybilgili19|| PSN ID : ybilgili19 || NINTENDO FC : SW-5113-6672-0918 |
|
|
Airpods kampanyasından faydalanmak isteyen olursa 9k'dan İstanbul içi konum fark etmeksizin alabilirim (2 adet alacağım). < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santiz -- 14 Ekim 2025; 9:17:54 > |
|
Tamamen saçmalamış... Klavye kullanımda en fazla yıpranan şey zaten, hem görüntü olarak, hem tuşların basması olarak. Cihazlar aynı anda alınmış olabilir ama aynı şekilde kullanılmamış demektir. İşin özeti bu : "Ben kazmanın ileri gideniyim, klavyeyi haşat ettim iki ayda, bakın haşat edilmemiş klavye daha kaliteli" diyor resmen. 5. macbook cihazım, hiçbirinde bunun söylediği şey yok klavyede, hepsi Türkçe klavyeli. Başka yerlerde, kasada, ekranda farklar gösterebilseydi bir ihtimal denebilirdi. |
|
| _____________________________ |
|
arkadaş outlet ürünü falan aldı sanırım. şimdi elimdeki m1 air e baktım, klavye ışık dağılımı kusursuz. |
|
Sanırım M5'ler tanıtılacak. İnşallah Pro M4'ler ucuzlar da alırız Apple'dan gizemli paylaşım: M5 MacBook Pro yakında tanıtılabilir https://www.donanimhaber.com/apple-dan-gizemli-paylasim-m5-macbook-pro-yakinda-tanitilabilir--197318 |
|
çok ucuzlayacağını düşünmüyorum. dolar euro kurlarıyla ilgili uzun zamandır bir fiyat güncellemesi yapmadılar. muhtemelen yeni tanıtılacak ürünlerle eski ürünlere de yukarı yönlü bir fiyat ayarı çekerler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 15 Ekim 2025; 15:57:28 > |
|
|
yeni model açıklanmış. 14" M5 macbook pro 95.000 liradan başlıyor. ve dediğim gibi m4 fiyatlarına da zam gelmiş (: 14 inç MacBook Pro Satın Alın https://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-pro/14-in%C3%A7< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LynXMaSTeR -- 15 Ekim 2025; 16:9:7 > |
|
Zaten hemen hemen bütün teknoloji mağazaları son 15 günde fiyatları artırınca birşey bekledikleri belliydi. Zam bekleniyordu ama Apple vur derken öldürmüş resmen, Macbook fiyatları uçmuş. Şimdi 14" M5 cihaz, baz model için eğitim mağazası fiyatı 80Kyı geçecek galiba. Bu rakamlara bu model resmen "tartışılır" pozisyona gelir. M5 almak yerine, slında sarı sitede iyi fiyatlı M4 Pro 12/16 bulunursa hemen yapıştırmak gerekir, 114TL diyor Apple, eğitim mağazası fiyatı bile 100K yı geçer galiba. |
|
M4 cihazlar göremedim. M4 pro ve max var sanki ya da artık öfke ile gözümden kaçmış. Abi, ben anlamadım neden, niçin ve niye zam yaparsın. La bunu düşür de satsın. Sattıkça sende kazan. Ben anlamıyorum neden böyle bir politika uygulanıyor |
|
Apple USD bazında vergiler düştükten sonra her ülkede aynı fiyata satmaya çalışıyor cihazları normalde. Türkiye de USD bazında, vergiler düştükten sonra, ABDden ucuz fiyata satılıyordu piyasada Macbook cihazları son 8 ayda. Apple USD kurundaki 8 aylık artışı birden bindirmiş, hatta üstüne de ne olur ne olmaz diye daha da eklemiş gibi bir durum var. Apple zam yapsın ama sonuçta arz-talep olayı da var, bu rakamlara zor alıcı bulur ülkede faizler yüksek devam ettiği sürece, en düşük M4 pro işlemcili model 100K yı geçmiş durumda. Iphone 17 modellerde de aynı durum var, ürün var ama alıcı bulmak giderek zorlaşacak. |
|