< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuzyirmi -- 12 Temmuz 2025; 12:11:38 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1526. sayfa)

-
-
Dostlar,
Pozitif Teknoloji bankkart üye işyeri midir?
Ziraat bankkartlira yatmadı kampanyaya katılmama rağmen..
Şirketi aradım da mesai bitmiş..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır. Ayar, saniyenin peşinden koşmaktır.
Saatlerimizi ayarlayalım, zamanımıza sahip çıkalım.
(Saatleri Ayarlama Enstitüsü-Ahmet Hamdi Tanpınar) -
Amazon 100tl kupon tanımlamış dün, aşağıdaki SSD kutusundan sipariş etmiştim, 550tlye geldi bana, çok bir beklentim yoktu açıkçası.
Bugün içine boşta duran Exceria Pro 2tb ssdyi takip her türlü test ettim
Öncelikle eksilerinden bahsedeyim. Kutu vidalı ve içine ssd takmak biraz zahmetli vidasız kutulara göre. İkincisi ise termal ped yok, ben ssdye temudan gelen çok kaliteli termal ped yapıştırıp içine öyle taktım. Kutu dıştan aşırı ısınıyor uzun süreli işlemlerde.
Artıları : Kutu Realtek 9210B çipli, yazılımı güncellenebiiyor. Hem windows hemde mac cihazda 900Mb/s üstü okuma/yazma, yani olabilecek maks değerleri veriyor. Aşırı stabil çıktı, uzun süreli dosya transferlerinde veya kullanımda hiç kopma/bağlantı kesilmesi olmadı. Uygun fiyatlı ssd kutusu için iyi seçeneklerden birisi sayılabilir.
Edit : Büyük boyut dosya transferi testi. 650gb Mac oyun klasörü, bir harici ssdden diğerine, toplam süre 13 dakika. Parayla alınabilecek USB 3 tabanlı hiçbir harici ssd (samsung T9, sandisk extreme pro ultra vs... , hiçbiri bunu başaramaz). 500TL ye kutu, içine de 2tb exceria Pro ssd, hazır satılanları çırak çıkarıyor iş büyük boyut dosya transferlerine gelince.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truwa06 -- 12 Temmuz 2025; 21:5:50 >_____________________________
-
İndirim filan yoktu. Piyasada 167.300 lira idi. Ben de Hepsiburada Premium kart çıkarttım ve 9 taksitle aldım. Ayda 18k ödüyorum. Fiyat performans vs diyemem baya parasının ederi bir ürün. Çok pahalı bir ürün evet. Ben fotoğraf,videografi işleri ile uğraşıyorum. Sahada çalışırken yanıma alayım. aynı zamanda da evde ana bilgisayarım bu olsun dedim ondan aldım. Benim işim içindi bu ve sanırım 5 sene arkama bakmam. Yılda 33500 lira gibi bir rahama geliyor amortismanı... Ben de 5 sene sonra satıp seviye yükseltirim diye düşünüyorum. Şuanda çok memnunum.
_____________________________ -
-
Hocam bu kutularda yazılım güncellemesini nasıl yapabiliriz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
9210 çipliler için github sayfası var, orada detaylı bilgi bulunuyor, ancak herhangi bir sorun yoksa yapmamak daha iyi. Özetle tarihine göre güncel firmware dosyalarından birini indirip, minitool-lite.exe windowsta çalıştırıp sonda Dump seçeneği ile kutunun mevcut ayarlarını görebilir, o ayarlardan yeni bir config dosyası oluşturup, yeni config dosyası ve firmware sürümünü kutuya geri yazabilirsiniz.
github
GitHub - bensuperpc/rtl9210: All RTL9210(A/B) firmwares, tools, dump ect...https://github.com/bensuperpc/rtl9210_____________________________ -
M1 8/256'lık Air'i swapsız neredeyse kullanamıyorum, 4,5 senede yaklaşık 150TB veri yazmışım SSD'lere, bu yüzden yenilemeyi düşünüyorum. M4 16/256 bana uygun olacaktır diye düşünüyorum, eğitim indirimine erişimim var. İş Bankası'nda limitim var, ideal şartlarda 3-6 taksit yaptırmak istiyorum.
Eski cihazımı ne yapacağımı bilmiyorum, geri alım kampanyalarına baktım ama gürgençler 20 bin liraya yakın teklif yapıyor lakin stok yok. Troy direkt teklif bile vermiyor. Kenarda tutabilirim ama 15 bin lira üstü bir teklif olursa yeni cihazı alırken elimi oldukça rahatlatır.
Sorularım şunlar:
Yakın zamanda İş bankası taksit kampanyası oldu mu?
Gürgençler stok girecek mi? Ara ara giriyorlar mı yoksa direkt yeni ürün mü bekliyorlar? (geri alım için)
Yoksa direkt pozitif teknolojiden nakit + kart olarak mı almalıyım?
Edit: Amazon 20000/2000 + 250 kullanarak 40.000'e, 6 taksit olacak şekilde aldım. RAM kısıtlaması olmasaydı yükseltmezdim lakin Lightroom Classic bile kullanılamaz haldeydi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 13 Temmuz 2025; 21:46:8 >_____________________________
-
yazılan toplam verilere nasıl baktınız hocam?
Merhaba m4 Mac mini aldım ekranımı klavyemi vesaire de ayarladım bir kaç aydır çok mutlu bir şekilde kullanıyordum fakat artık fark ettim ki bana taşıyabileceğim bir bilgisayar lazım. M3 yada m4 işlemcili macBook Air bakıyorum. Mac mini mi takas ile verebileceğim Troy yada gürgençler gibi yerlere var mı çünkü bu firmalar sadece MacBook alıyor. Yada nasıl daha hızlı satabilirim
Şuanda elimdeki cihazlar;
M4 Mac mini 16gb 256gb
Samsung G50d 27inch 2k 180hz monitör
Logitech klavye mouse
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
-
teşekkürler hocam, bendeki de 114 TB olmuş. apple ın biçtiği ömür ne kadar acaba bunlara?
orası biraz muamma. 256GB başına 150TBW verenler var (sanırım WD verisi), bunun kat kat fazlasını görenler de var. 4 sene önce çok tartışılmıştı ama sonrasında milletin bilgisayarları ne oldu bilmiyorum. benimkine bir şey olmadı şimdilik.
@truwa06 Kral bi de Macbook ve Mac OS için bi ana konu açsak ne diyosun, orada da yazılım işlerini falan konuşuruz?
Kesinlikle uygulama önerileri falan konuşmak için Telegram grubu da olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Macbook ana konu diye bir başlık zaten var bildiğim kadarıyla, ancak bu konu dışında aktif mac forumu yok. Birşey yazıyorsunuz, aylar sonra biri cevap veriyor gibi bir durum var diğer başlıklarda. Mac ve ilgili donanım için bu konu iyi gibi görünyor, aslında Macos bazında ayrı bir başlık açılsa (uygulamalar, ayarlar, beta versiyonlar vs.. gibi) daha uygun olabilir.
Herkese selamlar, malum MacBook konuları kısıtlı olduğu için buraya yazıyorum kusura bakmayın. Daha önce garantiden MacBook değişimi alan oldu mu? Henüz 1 aylık M2 Macbook Airda ekranda ölü piksel çıktı. yeni cihazın ekranını da değiştirtmek istemiyorum. Daha önce bu tarz bir sorun deneyimleyen olduysa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet Çakar01 -- 14 Temmuz 2025; 16:54:48 >_____________________________ -
m3 pro 16 inç, 36 ram, 512 hdd :84.200 tl
bana mantıklı geldi aldım, peşine 9 taksit, 16 inç m4 pro 90 lara düşer mi dersiniz? beklemeli miydim?
amzn.eu
Prime Üyeleri için fırsat: Apple M3 Pro çipe sahip 2023 MacBook Pro laptop: 16.2 inç Liquid Retina XDR ekran, 12 çekirdekli CPU, 18 çekirdekli GPU 36 RAM, 512 GB SSD depolama. iPhone ve iPad ile uyumlu; Gümüş Rengihttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CM5TKLBG?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_R5R94RQXQVR65VHJCMVS&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_R5R94RQXQVR65VHJCMVS&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_R5R94RQXQVR65VHJCMVS&previewDohEventScheduleTesting=C
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Eğer iade süresi geçtiyse hukuki olarak çok yapılabilecek birşey yok, ölü pixel belli bir sayıdan az ise garanti kapsamına girmiyor zaten, monitörlerde de böyle diye biliyorum, yanılıyor olabilirim.
Apple Türkiye'yi arayıp durumu anlatıp değişim/onarım talebinde bulunabilirsiniz "goodwill" kapsamında, bir de aldığınız yer yetkili satıcı veya Amazon-Hepsiburada gibi kurumsal yerler ise oraya da ayrıca başvurabilirsiniz.
_____________________________ Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır. Ayar, saniyenin peşinden koşmaktır.
Saatlerimizi ayarlayalım, zamanımıza sahip çıkalım.
(Saatleri Ayarlama Enstitüsü-Ahmet Hamdi Tanpınar)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X