< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Apple MacBook ve iMac Fırsatları (Tüm Modeller) [ANA KONU] (1524. sayfa)

-
-
Prime day 8 temmuz 00:00'da başlamadı mı?
Siparişi 7 temmuzda vermişsiniz olarak görünüyor. Muhtemelen bu kadar uçuk bir indirim olması da bundan, indirime hazırlık öncesi hatalı fiyattan yakalmışsınız güle güle kullanın
Aynı tuhaf indirimler 16 pro max ve s25 ultrada da olmuş galiba.
Tuhaf falan diyoruz da aslında yurtdışında gerçekten böyle oranlarda indirim yapıyor amazon prime day ve black friday zamanlarında. Ama burada olunca şok oluyoruz haliyle...
-
Bugün prime day fırsatlarından en mantıklı macbook nasıl alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ___Lawyer___ -- 9 Temmuz 2025; 19:51:23 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
23.30 falandı sanırım tam prime day indirimi başlamadan önce. Ya hatalı fiyat oldu ya da siteye müşteri çekmek için düşürdüler. S25 ultra da aldım ama daha kargoya verilmedi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şu an en mantıklı gürgençler ve pozitif teknoloji... öğrenci belgesi numarası girince amazonun 67999'a sattığını 58499'a veriyorlar..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
24 lüks değil ihtiyaç bence. bende m1 macbook var, sadece brave ve chrome da birkaç sekme açıkken bile 12-13 gb bellek yiyor.
-
24/512 yi 48600 e alındı hocam ama nadir bir durum tabiki o fiyatları beklemek mantıklı olmaz.
Kişiye ve ihtiyaçlara göre değişir bu sorunun cevabı. Fansız makine için "24gb ram" lüks sınıfına giriyor diye düşünyorum. 24gb belleğin hakkını verebilmek için fanlı, aktif soğutmalı bir cihaz olması gerekir, şart gibi birşey yani.
Bazen 24gb Macbook M4 Pro 12/16, bazen de 16gb Mac mini M4 10/10 kullanıyorum, değişiyor yani makine gün içinde yapılacak işe göre. Ortalamanın çok üstünde, sanal makineli, video editli, emülatörlü, yazılımlı kullanımım var. Mac Mini M4 16gb bana yeterli oluyor, cihazın performansı mükemmel.
Edit : Bugün bir oyun testi videosu yayınlamıştım Mac Mini M4 16gb ile, Red Dead Redemption 2 pc versiyonu, her windows bilgisayarın akıcı çalıştıramayacağı bir oyun. Mac üzerinde, Metal fx - DirectX 12 emülasyonu ile çalışıyor, 16gb ramlı cihazda. M4 mac emülasyon ile windows cihazların çoğunu solluyor yani iş grafik performansına gelince, tümleşik grafikli olanların tamamını solluyor gibi bir durum var.
reddit
From the macgaming community on Reddit: Red Dead Redemption 2, Macos 26, Crossover Preview with DLSS, Mac Mini M4 base model : In-game benchmarkhttps://www.reddit.com/r/macgaming/comments/1lvjx5u/red_dead_redemption_2_macos_26_crossover_preview
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truwa06 -- 10 Temmuz 2025; 1:3:56 >
-
Amazonun o fiyatları büyük ihtimalle listeleme hatasıydı, o gece o an alanlar aldı yani, tekrar geleceğini düşünmüyorum. Ertesi gün 58K fiyatla amazon Prime indirimli diye sattı zaten aynı cihazı, normal fiyatını 66K göstererek.
-
o fiyatlar hatalı olmayabilir..çünkü amazon prime'n bir anlamı kalmıyor..şu an gürgençler ve pt 58500'e satıyor..amazon'un indirimli hali en ucuz renk 62500..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tabi 24/512 daha iyi ama parası da buna göre
zaten AIR pc'den ne bekliyoruz ki? Gerçek işi olan Macbook pro alır. Film video muzik için
Air hafif günlük kullanım arasıra oyun oynamalık bir laptop
-
hakkını verme olayına katılmıyorum. şöyle örnek vereyim, şehir içi trafikte kullanılacak bir araç alacaksınız, şu anda alacağınız her araç saatte 100 km/s hıza çok rahat ulaşabiliyor, ancak bu hıza daha seri, daha kolay ulaşabilen bir modeli kullanmak mı daha keyif verir, yoksa ıkına sıkıla, bayırlarda ayıla bayıla bu hıza ulaşabilen bir modeli kullanmak mı daha çok keyif verir?
bu nedenle alabildiğim en üst modeli alıp gerektiğinde limitleri zorlar, ancak çok gerekmedikçe de keyifle kullanmaya bakarım. o yüzden m1 macbook u alırken de özellikle 16 gb aldım. kaldı ki elimdeki air modeliyle bi yandan photoshopta düzenleme yapıp diğer yandan final cut pro ile işlem yapabiliyorum. şu an işimi görüyor, ancak model yükseltecek olsam yine en üst ram seçeneğini almaya çalışırım.
-
gece vakti, hiçbir fan zırıltısı olmadan macbook kullanmak gerçekten harika bir deneyim, o yüzden hiçbir zaman pro modellere geçmicem sanırım, air modelinde alabildğim en üst modelle devam ederim. ayrıca hiç de öyle basit bir model değil m4 işlemcili airler. her türlü edit işini çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz.
-
Hocam air cihaza kötü demem hiçbir şekilde, bu forumlarda air cihazları benden daha fazla savunan çıkmamıştır zaten. Taşınabilirlik ön planda ise air tabiki.
Benim demek istediğim şu : 16gb M4 pro, 24gb M4 air cihazın her türlü içinden geçer, çok spesifik bazı şeyler hariç %95 kullanımda öne geçer, daha iyi ekran ve ses verir, daha uzun pil süresi verir, daha fazla portu var. Ve air gibi cihazı yormadan kullanırsanız hiç fan sesi de çıkarmaz. Fiyatlar birbirine yakın olunca bu iki cihaz arasında, Pro model çok ağır basıyor, bunu söylemeye çalışıyorum.
Ama 48Kya 24 M4 air bulsam hemen alırım, orası da ayrı konu.
-
M çipli prolar normal kullanımda asla fan açmıyorlar. Ağır seneryalorda fan çok zor %100 kullanıma geçiyor. Bu durumda bile rahatsız etmiyor. Fan kullanımı ve sesi konusunda tam anlamıyla premium; bir çok konuda olduğu gibi.
Arkadaşlar arkadaşım PT den Macbook pro M4 almış ama ekran kenarlarında böyle izler tespit etmiş. PT bir mikrofiber bez ve camsil ile silin çıkabilir demiş. Çıkmazsa iade hakkınız var demiş. Ekran kenarlarının böyle çıkmış olması normal mi? Daha önce başına böyle birşey gelen oldu mu acaba?
-
egitim kampanyasi baslamis apple'da, airpods vs. ile kombinlemek isteyenler icin ideal.
-
normal kullanımda fan açıyor hocam. çok düşük hızda çalıştığı için duyulmuyor. mesela şu an m4 mac mini kullanıyorum 47 derecede çalışıyor 1000 rpm fan çalışıyor ses çıkarmıyor.
-
minnak tırnak dokunuşları yapsın.. ekran koruma plastik parçaları vs olabilir..
-
şu iki modelden bahsediyorum. GPU 10 olan ekstra indirime girmiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X