Şimdi Ara

Apple MacBook Serisi Ana Konu (Apple Silicon) (Air ve Pro) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
467
Cevap
71
Favori
20.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 1...11...192021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hareketli arayanlara portal uygulamasını tavsiye ederim mehmet üzüm önermiş bir deneyeyim dedim bayıldım. 8k video oynatıyor çok güzel şeyler var içinde. aslında neredeyse herşey ücretli ama bug ı var galiba önce istenen video seçilip premiuma geç diyip kapttıktan sonra play e bastığında çalışıyor.

| Samsung 32" Odyssey Neo G8 4K 240 Hz Gaming Monitör | | Razer Blackwidow V4 Pro Klavye | | Razer Basilisk V3 Pro RGB Kablosuz Mouse | | Razer Kraken V4 Pro Headset |

| PC | | PLAYSTATION 5 | | NINTENDO SWITCH |
    | STEAM ID : ybilgili19|| PSN ID : ybilgili19 || NINTENDO FC : SW-5113-6672-0918 |
  • Macbook air i iphone u şarj ettiğim spigenin 47w lık hızlı şarj cihazı ile type c den şarj etsem sorun olur mu ?

Bende monitör üzerinden type c ile hem görüntü aktarıyorum hemde 65w ile şarj ediyorum. Birşey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 27 Şubat 2026; 12:54:59 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Standart kapasite (sonunda) 512 Gb oldu. Bir de m5 işlemcilerle gelen Neural Accelerators zımbırtısı var. Yapay zeka uygulamaları için iyiymiş. Onun dışında bir fark yok. Fiyat dışında :). İzlediğim tüm incelemelerde m4'ten geçiş için gerek yok deniyor.

Edit: Bir de bluetooth 6 ve wifi 7 gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nightingale88 -- 5 Mart 2026; 10:9:27 >
  • Arkadaşlar benim işle ilgili sadece windows'ta çalışan bir yazılımım var, 8 gigabayt ram'li ve i5 işlemcili bir bilgisayarda rami sömürerek çalışıyor, macbook air m4 alıp sanal Windows olarak kullanma gibi bir düşüncem var ancak bu tarz yazılımlar maclerde sanal windows'ta sağlıklı çalıştırılabiliyor mu? kullanan var mıdır ? Taşınabilirlik uzun pil ömrü ve yazılım için mac almak istiyorum ama iş yeri programı benim için çok önemli çalışmazsa bu bilgisayar benim hiçbir işime yaramayacak, sizce bunu nasıl test edebilirim.

Windows tarafında vmware pro ile %100 olmasa da iyi bir iş çıkarıyor ama durum mac de nedir tecrübem yok ancak ben olsam böyle bir setupda mutlaka m4 pro 24 ramle düşünüp 8 gb sanala atarak denerdim.

hangi modeli kullanıyorsun, aynı sorun bende de oldu 2 kere yeniden başlattım bilgisayarı düzeldi (MacBook Pro m4 kullanıyorum)

arkadaşlar her güncelleme yaptıktan sonra cihazınızı bir kere yeniden başlatın, donmalar kasmalar veya bağlantı problemleri olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krackk -- 11 Mart 2026; 20:59:46 >

macbook'u yeniden başlatınca olmadı mı

• Selamlar, word,excel, video izleme, nadirde olsa fotoğraflara renk vs işlerinde kullanmalık neo almaya niyetlendim.. Amacım uzun pil ömrü, sıfır ve yazılım desteği daha uzun (2.el ya da eski seri istemiyorum) hafif bir laptop..

Ama çekincem şu ki başta da ilk onları yazdım microsoft office yüklenebiliyor mu arm tabanlı bu pclere ? Muadil istemiyorum illa ms olmalı (alışkanlıklar 😏)

Windowslu pclere baktım ama hem hantal hem de işlemcileri a18pro ya kıyasla acayip yavaş (amd 7320u var genelde) .. Kasaları plastik, fiyatları da ucuz değil 20k seviyesinde..

Sizlerden gelecek " çalıştırır / çalıştırmaz " cevabına göre sipariş vereceğim

• WDStyle kullanıcısına yanıt
    1. tercihlerinde yanılmak istemem ama konu başlığı altında fikir danışmak istediğin için tavsiye anlamında söylemek istiyorum MacBook neo sakın alma çünkü apple firmasının çıkardığı en kötü cihazların başında olabilir bütçen ne kadar bilmiyorum ancak neoyu alacak eğer fazla bütçen yok ise 2.el MacBook Air veya yenilenmiş MacBook Air veya yenilenmiş MacBook Pro bakabilirsin bunlar 1 yıl garantili oluyor sana kesinlikle neo ya kıyasla üst düzey memnuniyet sağlar.
    2. Eğer bütçen varsa MacBook Air m4, MacBook Air m5 ve üzeri bir cihaz al
    3. Neden neoyu alma dediğime gelince; sadece office programları kullansan bile trackpad olmayan bir trackpad, elde kalmış modüllere ait 8gb ram, iPhone 16 pro içinde bile bulunan 6 çekirdekli gpu işlemcisi yerine 5 çekirdekli bir cpu, usb 2.0 port, kötü bir ses performansı, iPhone 13 ön kamerası (ki o modüllerde elde kalmış büyük ihtimalle) ve bir çok kötü özelliğe para vereceksin, MacBook almak istiyorsun ama premium bir cihaz alamayacaksın eğer neo alırsan buna karşılık MacBook Air 8k videoları bile ısınıp kapanmadan render edebiliyor
    4. Gelelim Youtuberlara inceleme yapan YouTube kanalları yerli olsun yabancı olsun Apple'dan birer hediye neo aldıkları için bu cihazların ilk çıkan m1 airden bile kötü olduğunu söylemeye çekindiklerini gördüm, MacBook neo amerikadaki ilk veya orta okul seviyelerine giden çocukların elindeki windows bilgisayarları çöp etmek için pazara sürülmüş bir cihaz bence
    5. Bende senin gibi bu forumlardan MacBook almak konusunda çok araştırma yaptım, air ile pro arasında kalarak en sonunda MacBook Pro m4 modelini aldım gerek ekranın mini led ve renk doğruluğu olsun Thunderbold 4 bağlantıları harika ses ve mikrofon performansı ile uzun süre kullanabileceğim bir cihaz oldu
    6. office programı kullanacak olsan bile geçmiş teknolojiye değil gelecek teknolojiye yatırım yap (tabi bütçen doğrultusunda)

• krackk K kullanıcısına yanıt

Hocam uzun uzun yazmışsınız çok teşekkür ederim hepsini okudum lakin siz orta üst beklentileri olan birisiniz :)

Bütçeden yana sorun yok şu an M5li model bile alabilirim ama makinenin 10 da 1 ini kullanacağım için israf olarak görüyorum.

Neoda beni cezbeden taraf sıfır olması, resmi yazılım desteğinin 6 7 sene daha olması ve ihtiyaçlarımı tam karşılayacak seviyede performans sunması..

Ağırlıklı excel raporu yapıp boş vakitte müzik video izlerim..

M2 ye de baktım arada 15.000tl ye yakın fark var, hub, kulaklık, mouse , şık bir çanta alırım aradaki farka dedim.. Bir de 3 senelik cihaz , güncelleme desteğinin yarısına ulaşmış sayılır.. En iyi bir akasya avm ye gidip bakayım orada karar vermek daha kolay olacaktır

Edit: MS Office lisansı da alacağım daha 🥲

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WDStyle -- 15 Mart 2026; 14:9:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Takdir sizin ama şu an en azından klavye aydınlatması dahi yok ama bari touch ID olsun derseniz neo 43.000 TL. Hepsiburada da sıfır M4 Air 50.700 TL. Kısacası 7 bin lira daha verirsiniz bambaşka bir dünyaya kapılarınızı açabiliyorsunuz.

Aynen hocam 512gb dusunuyorum, kardesim ogrenci ona zaten ipad almistik egitim kampanyasından haberimiz yoktu belki bu neoyu oyle alirsam 5k 6k kadar avantajli oluyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.