Arkadaşlar merhaba. Bir konu kafama takıldı. Sizinle paylaşmak istiyorum. M1 Çipli Macbook kullanmaktayım. Kaspersky Lisanslı bir antivirüs yazılımıda kurulu cihazda. Ben genelde hesap ve Şifrelere bilgilerimi Apple'ın kendi Notlar uygulamasında saklıyorum. Ve ayrıca o Not içinde Parola koydum. Olası bir virüs girmesi durumunda, ya da hacklenme durumunda Apple'ın kendi Notlar uygulamasında ki Şifreli notlara ulaşılabilir mi ? Mantık olarak iCloud'da ki Notlara bi şekilde ulaşılabiliyorsa komple Apple hesabı gider ve bilgisayarın içinden geçmiş olmaları gerekiyor sanırım. Bunun mümkün olma ihtimali nedir ? Şifrelerimi Yerel diskte bir text olarak mı tutmak daha güvenli ? Yoksa parola korumalı şekilde iCloud Notlarda tutmak mı ? Olası bir virüs girmesi durumunda kişisel verilerimin açığa çıkması felaket olur. Kopya Uygulamalardan özellikle endişeleniyorum. Photoshop , Fusion gibi uygulamarı Lisanslı kullansamda her uygulamayı lisanslı kullanacak gücüm yok. Bazı uygulamarı korsan kullanmam gerekiyor. Onun için Lisanslı bir Kaspersky kullanıyorum.. bununla ilgili düşünceleriniz nedir ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 31 Mayıs 2021; 9:28:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim