Şimdi Ara

Apple M2 Pro ve M2 Max tanıtıldı: Mac'ler için zirve performans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Apple M2 Pro ve M2 Max tanıtıldı: Mac'ler için zirve performans
    Apple, bu akşam sürpriz bir duyuru ile yeni M2 Pro ve M2 Max işlemcilerini tanıttı. Peki, uzun zamandır beklenen tepe model M2 işlemcilerin özellikleri ve getirileri neler? İşte detaylar

Geçtiğimiz yıl M1 işlemciyle büyük ses getiren Apple, bu başarıyı M1 Pro ve M1 Max işlemcilere taşımayı başardı. Bugün tanıtılan M2 Pro ve M2 Max ise, performans ve verimlilik özelliklerine ek olarak, önceki nesilden yüzde 40 daha hızlı yeni nesil 16 çekirdekli Neural Engine, yeni nesil Secure Enclave ve geliştirilmiş medya motoru ile öne çıkıyor.

Apple M2 Pro özellikleri

İkinci nesil 5nm teknolojisi ile üretilen M2 Pro, M1 Pro'dan yaklaşık yüzde 20M2'den ise iki kat daha fazla 40 milyar transistöre ev sahipliği yapıyor. Gücünü sekiz adede kadar yüksek performans ve dört verimlilik çekirdeğinden alan M2 Pro, 10 veya 12 çekirdekli konfigürasyonlar ve 32 GB'a kadar birleşik bellek tarafından destekleniyor.

Apple'a göre çoklu iş parçacığı görevlerinde 10 çekirdekli M1 Pro'dan yüzde 20'ye kadar daha hızlı olan M2 Pro, ayrıca M2'nin iki katı olan 200 GB/s bellek bant genişliği sunuyor. Düşük güç tüketimi ve yüksek performansı ile dikkat çeken yeni işlemci, Adobe Photoshop gibi uygulamalar, ağır iş yüklerinde en güçlü Intel tabanlı MacBook Pro'ya kıyasla 2,5 kata kadar daha hızlı.

Ayrıca Bkz.M2 Pro ve M2 Max çipli yeni Apple MacBook Pro (2023) tanıtıldı: İşte özellikleri ve fiyatı

M2 Pro'nun entegre grafik birimi, 19 adede kadar çekirdekle yapılandırılabilir olacak ve daha yüksek L2 önbellek boyutu sunacak. Ayrıca H.264, HEVC ve ProRes video kodlama ve kod çözme dahil olmak üzere daha verimli bir medya motoruna sahip olan işlemci, birden fazla 4K ve 8K ProRes video akışına olanak tanıyacak. Böylece Apple, yeni işlemcinin M1 Pro'dan yüzde 30'a kadar daha iyi görüntü işleme ve oyun performansı sunacağını belirtiyor.

Apple M2 Max özellikleri

Apple'ın en gözde işlemcisi M2 Max, yonga setinin performansını ve yeteneklerini daha da ileriye taşıyor. M1 Max'ten 10 milyar daha fazla ve M2'den ise 3 kat daha fazla 67 milyar transistöre sahip olan işlemci, 96 GB'a kadar birleşik belleği ile 400 GB/s bellek bant genişliği sunacak. Bu değerin Pro modelden iki kat daha yüksek olduğunu belirtelim.

Ayrıca Bkz.M2 ve M2 Pro çipli Mac mini (2023) tanıtıldı: İşte yeni Mac mini Türkiye fiyatları

M2 Max, M2 Pro ile aynı yeni nesil 12 çekirdekli yapılandırmayı koruyor. Ancak entegre grafik birimi tarafında büyük bir fark söz konusu. 38 adede kadar çekirdek ve daha yüksek L2 önbellek boyutu ile donatılan işlemci, grafik tabanlı görevlerde M1 Max'ten yüzde 30'a kadar daha hızlı. Ayrıca M2 Max, Pro modele kıyasla iki video kodlama ve iki ProRes motoruna ev sahipliği yapıyor.

Ayrıca Bkz.Apple Türkiye'den iPhone 14 fiyatlarına zam! İşte yeni fiyatlar

Apple'a göre M2 Max, şu anda sektörün watt başına performansta en hızlı işlemcisi konumunda. Cuppertino devi, yeni işlemcinin görsel efektlerden makine öğrenimi modellerini eğitmeye ve gigapiksel görüntüleri birleştirmeye kadar tüm görevlerde üstün performans sunacağını belirtiyor.

M2 Pro teknik özellikler

• CPU Çekirdek Sayısı: 10/12

• GPU Çekirdek Sayısı: 19'a kadar

• Neural Engine: 16

• Transistör Sayısı: 40 milyar

• Bellek 32GB'a kadar

• Bellek Bant Genişliği: 200 GB/s

M2 Max teknik özellikler

• CPU Çekirdek Sayısı: 12

• GPU Çekirdek Sayısı: 38'e kadar

• Neural Engine: 16

• Transistör Sayısı: 67 milyar

• Bellek Bant Genişliği: 400 GB/s

• Bellek 96GB'a kadar

Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2023/01/apple-unveils-m2-pro-and-m2-max-next-generation-chips-for-next-level-workflows/

• 15 yıldır windows kullandım artık yetti arttı her sene windows kötüye gidiyor apple silicon bir devrim yarattı
    Halbuki ilk arm denemesi Microsofttan gelmişti ve beceremediler Microsoft sadece komedi iyi ki arm teknolojisinde apple başarılı oldu ki teknolojiyi ileri taşıyacak zaten mac ve windowslar arasında fiyat farkı da kalmadı. Macler şuan da dünyanın en iyi laptopları windows'un piyasadan silinmesi dört gözle bekliyorum ezik Microsoftta arm lara tekrardan öncelik vermek zorunda kalıcak.
  • Bir önceki M1 serilerine göre hız ve performans harici bir yenilik getirilmemiş 14 pro ile yola devam.

• Sudan ucuz. Amerigalılar kendi b*klarını yiye dursun benim vatandaşım bundan 3er 5er tane alır

• çok adil kıyaslama olmuş ama 4 nesil önceki i9 ile kıyaslamışlar . 12. nesil serisi şuan m2 pro ayarında zaten. 13. de gelecek yakında güç tüketimi vs kıyaslamadım nihai performansı göz önüne alın lütfen

• 15 yıldır windows kullandım artık yetti arttı her sene windows kötüye gidiyor apple silicon bir devrim yarattı
    Halbuki ilk arm denemesi Microsofttan gelmişti ve beceremediler Microsoft sadece komedi iyi ki arm teknolojisinde apple başarılı oldu ki teknolojiyi ileri taşıyacak zaten mac ve windowslar arasında fiyat farkı da kalmadı. Macler şuan da dünyanın en iyi laptopları windows'un piyasadan silinmesi dört gözle bekliyorum ezik Microsoftta arm lara tekrardan öncelik vermek zorunda kalıcak.

• RealOmer kullanıcısına yanıt
    bütün apple fanboyları aynı toksik ve dar açıdan yorum yapmak zorunda mı ya. Apple tekel olsun tek başına tüm piyasaya hükmetsin aynen hiç rekabet olmasın ve aynı zamanda apple fiyatları da sabit tutsun kanka evet. imac e rtx 4090 takarsın kanka kesin aynı render performansını da verir zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Max iSheep beyanı :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Batuhangover01 B kullanıcısına yanıt
    Bos beles konusuyorsun….

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Drummerrrr kullanıcısına yanıt
    işine gelmemiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öyle veya böyle, Apple ARM ile sektörün ölü toprağını silkeledi. Bunun ekmeğini uzun süre yiyeceğini 10 yaşındaki çocuk bile söylerdi birkaç makale okutsanız. Ne bekliyordunuz, M2'nin %400 performanslı olmasını falan mı? M1 zaten zirvede yalnızdı. Artık ufak ufak ilerleyerek keyfine bakacak Apple. Zira rakiplerinin kendilerini zorlaması şu aşamada imkansız. Yazılım üstünlüğüne donanım üstünlüğü eklendi. Bu farkı kapatmak için ikinci bir Apple çıkması lazım. Bu da ufukta görünen bir şey değil.

Siz burada birbirinize sallayadurun, Apple PC piyasasındaki payını çılgınlar gibi artırmaya devam ediyor. 2020 başında tereddütle aldığım MacBook Air M1'in kapağını bir kez açıp, Windows'un giriş ekranını bir kez daha görmemiş biriyim. Öncesinde bir saniye dahi Mac OS kullanmışlığım yoktu, öyle bir geçiş oldu hani. Benim gibi kaç örnek daha vardır eminim.

Aşağıda 2022 3. çeyrek pazar payı verileri var. Herkes dökülürken Apple şov yapmış adeta. Apple'ın eleştirilecek bir sürü politikası var ancak M silikon çiplerin devrimi bunlardan biri değil. Saçmalarken bunu göz önünde bulundurmak gerek.

Apple M2 Pro ve M2 Max tanıtıldı: Mac'ler için zirve performans9to5mac
    Mac growth the only highlight in a declining PC market, shows IDC report
    https://9to5mac.com/2022/10/10/mac-growth/

• joven kullanıcısına yanıt
    Beni de düşündüren geçiş yapmalı mı?

Satsak nereye satacağız bu MAC’leri?

• Batuhangover01 B kullanıcısına yanıt

Piyasaya tekel olmak kötü ama diğer firmalar beceriksizliğini apple kapatması yine kullanıcıya yarıyor, apple istese m1 leri 200 dolar daha pahalıya çok rahat satardı.

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt

Apple ürünleri her daim satmak kolaydır.Apple yeni m2 pro2l'arı için M1 pro MacBook Pro'ları satmağa değecek bir bir güç ve yenilik adına birşey bence yoktur.

Ben m1 Max almıştım o yüzden kararsız kaldım.

• maximus01982 M kullanıcısına yanıt

Ne işle meşgulsün bilmiyorum ama şunu söylebilirim M1 Max bence uzun süre eskimez çok güçlü ve performanslı bir işlemci.

Normalde öyle tabiki iphoneda hersene yenileyince sonra tek seferde çok para vermemiş oluyoruz. Laptopta da o mantıkla mı hareket etsem diye düşündüm.

• Kişisel deneyimlerinizi sektörün gerçeğiymiş görmeyi ne zaman bırakacaksınız? Binlerce Macbook onardım, bir numarası olmayan cihazlar. Sırf şu sizin saçma algınızı anlayabilmek için kullanmayı denedim, olmuyor. Zaten cihazda kullandığınız bütün yazılımlar 3rd party Windows'a özgü uygulamalar. Sektörün vazgeçilmezi durumundalar. Tek artısı ultrabook formunda olup yüksek performans verebilmesi ve M işlemciler sayesinde grafik performansı 3d render vs uygulamalarında artmış olması. Bu kadar başka bir numarası yok cihazın. Tek artısı, Apple ekosisteminden başka cihaz kullanmıyorsanız yeni Macbooklar ile bir açığı kapatmış, Apple iyice kendi içine kapanmış oldu.

Bunun dışında herhangi bir nedenle tercih edilmesini gerektirecek bir albenisi yok. Bunu da 20 senede çıkmış bütün tablet, telefon, laptop, pc donanımlarını kullanmış ve tamir etmiş eski bir teknisyen olarak yazıyorum.

Yazılım üstünlüğüne donanım üstünlüğü eklendi, derken? Yazılım mühendisiyim bir üstünlüğünü göremedim. Hatta eski ve yeni olmak üzere hiçbir şeye destek vermediği için rezalet bir cihaz. Performans istiyorsanız Macbooklarda illa ki en son çıkanı almak zorundasınız, çünkü desteği yok :)

Oysa pc tarafında tek önemli olan konu, kaç mhz işlemci gücüne ve belleğe ihtiyacımız var. Tek önemli konu bu. Bu gereksinimi sağladıktan sonra isterse 50 sene öncesinin donanımı olsun. Sorunsuz kullanabiliyoruz :)

Ha unutmadan grafik paylaşmışsınız, tüm bu gelişmelere rağmen Apple ancak yüzde 10-15 pazar payına ancak sahip olabiliyor, 50 senedir bu böyle :)

• 40 yaşındayım, 17 yaşımdan beri windows lu bilgisayar kullanırım, tasarımcı olarak çalışıyorum, Nvidia 3080 li bir masa üstü pc kullanıyorum, 3dsmax ten blender a geçebilirsem bir daha windows lu bilgisayara dokunmayabilirim diyebilirim. 1 ay önce 16" MacBook Pro max aldım ve inanılmaz bir alet, ofiste herkeste windowslu notebooklar var, ses olarak çok üstün bir kere, ses çıkışlarından değilde, ekranından falan geliyormuş gibi hissettiriyor. Şarj a o kadar takmıyorumki, beraber çalıştığım kardeşim bana " şarja hiç takmıyorsun" dedi, bende açıkladım çok uzun dayanıyor bataryası diye, şarja taksamda 1,5 saatte falan full oluyor. Gücü için benim tüm işlerimi rahatlıkla görebiliyor ve şarja takmama gerek kalmıyor. 3D tasarım yapıyorum, Mac kullanmaya başlayınca haliyle birsürü zorluk çektim özellikle @ işareti yapmak işkence geldi ilk hafta her seferinde command + Q ya basıyordum çünkü windowslu pc de alt tuşu olan yerde command tuşu koymuşlar, Apple ın atalarına çok küfretmişliğim var :D bir eksi daha söyleyeyim klavyesinde delete tuşu yok !! ilginç bir yaklaşım olmuş, alışık olmadığımdan zorlandım bir süre. touchpad i gerçekten milletin övdüğü kadar varmış ama çizim yaparken 3d programda zorluk çektim pan zoom vb olaylarda, bende gittim Magic Mouse 2 aldım, süper bir mouse olduğunu ama çok ergonomik olmadığını düşünüyorum. Aldığımdan bu yana 1 kere şarj ettim mouse u. YouTube'da video izlerken video içinde bir yazı falan varsa kopyalayabiliyorsunuz mesela, yada iPhone dan birşeyi kopyaladığımda bilgisayarda yapıştırabiliyorum. Şimdi sadece windows kullanan arkadaşlarım bu bölümü anlayamıyor olabilir, fiyatından bağımsız olarak söylüyorum notebook a verdiğim her kuruşu hak ediyor. Çünkü bu bilgisayarı almasam wokstation alacaktım 155.000? idi o kadar parayı ödemek çok büyük bir dert. Birde sürekli şarja takmam gerekecekti, çünkü tam performansta çalışmıyorlar şarja takmayınca. M2 de yaptığı standart Apple taktiği tabiki, M1 max ile yola devam edeceğim, değiştirmemi gerektirecek bir durum söz konusu değil ama yeni alacaklar tabiki M2 alsınlar. Oyun oynamak imkansız değil tabi ama 3080 li pc olunca çok ihtiyaç duymadım, ama birinci seçeneğiniz oyun ise bence uzak durum çünkü Frostpunk oynuyorum bazen ve notebook o kadar ısınıyorki yavaşlıyor. notebook altlığı lazım veya notebook un arka kısmını biraz kaldırmanız gerekiyor. Apple istediği kadar native oyunları gösterip oyun performansı şu bu desin, M3 olmasını beklediğimiz işlemcilerinde ekran kartına ayrıca özenmeleri gerekiyor. En az 2 katına çıkarmalılar gücünü, Apple ekosisteminde olan insanlar için çok artısı olan bir notebook, oyun oynamak isteyen insanlar için ise çok gereksiz bir notebook. İş için ise inanılmaz verimli bir notebook. Biraz uzun ve dağınık yazdım, kusura bakmayın. Hepinizin günü güzel geçsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.