Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (460. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9.225
Cevap
216
Favori
432.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 458459460461462
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dediğiniz gibi yaptım ve durumu izleyeceğim.

Eyvallah…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    -- Speakers By Aytekin Erçin -- Marantz PM6003 Stereo Integrated Amplifier
    -- Bykoz Audio Wolfson WM8740 USB DAC -- Daphile Intel NUC
    -- Google Home Max Premium Wi-Fi Speaker -- Logitech Harmony Hub -- Philips Hue LED Lighting System
  • Arkadaşlar amazondan aşağıdaki şu monitörü aldım Macbook için. Genel olarak bir sorun yok, ancak özellikle pdf okumada ve word kullanımında harflerin keskinliği sorunlu, gözü oldukça yoruyor. Ayarları da denedim pek bir çözüm olmadı. Better display uygulaması kısmen çözdü sorunu. Bunun için yapılacak birşey var mıdır acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Betterdisplay’da hdpi açık olduğundan emin olun, monitör nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ___Lawyer___ kullanıcısına yanıt
    Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]www.amazon.com.tr
    UGREEN Revodok Pro 109 USB C Hub 10 Gbps USB A 3.2 ve USB C 3.2, HDMI 4K@60Hz, PD100W, Ethernet, SD/TF, USB C Bağlantı İstasyonu iPhone 15, MacBook Pro/Air, Surface, Galaxy S24 usw ile uyumludur.
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0BXDSPSPW

Evet oluyor malesef. Her ayari denedim ama ozellikle excel dosyalarinda bazi harfler boyle bi tarafi kalin gibi sacma sapan cikiyor goz yoruyo okumakta sorun yasiyorum. Bunun macla ilgisi yok ipad veya eindows bilgisayar bagladim yine olmadi. Biz cozum bilen paylasirsa cok sevinirim.

Wimdows tarafında ölçeklendirme ile ilgili ayar var hocam. Apple da bu yok maalesef. Uygulama indirseniz bile muhtemelen kullanmak isteyeceğiniz çözürlük hdpi olayını desteklemeyecektir. Bende ilk fhd aldım baktım olmuyor 2k aldım o da olmuyor bir daha da değiştirmedim.

• Merhaba. MacBook Air M1 bilgisayarımda Fade-In isimli bir senaryo/metin yazma programı kullanıyorum. İşletim sistemim Ventura’nın son sürümü. Son birkaç gündür Fade-In yazılımında metni hiçbir yere kaydedememe sorunu meydana geliyor. Çeşitli yollar denedim. Yazılımın tam disk erişimi ve benzeri izin ayarlarını da kontrol ettim. Dosyaya Türkçe karakter kullanmadan isimler verdim, olmadı. Sadece bilgisayarda yeni bir kullanıcı oturumu açıp programı çalıştırınca bu sorun olmuyor. Ana kullanıcı oturumuna geri dönünce sorun devam ediyor. Yazılımın destek birimiyle iletişime geçtim ama çok geç cevap veriyorlar ve önerdikleri yollar işe yaramadı; bir noktadan sonra iletişimde aynı döngüye girdik. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 16 Eylül 2025; 10:1:16 >
  • kinemania K kullanıcısına yanıt

Kaydedememe durumunda herhangi bir hata mesajı alıyor musunuz?

Teşekkür ederim; evet, Fade In’in bilgisayarımda kayıtlı bulunan her dosyasında böyle bir hata mesajı çıkıyor. Önceden sorunsuz açılan metinleri açtım, üç beş kelime ekleyip kaydetmeyi denedim, olmuyor. Yazılımın belirli aralıklarla otomatik kaydetme fonksiyonu da var; süresi dolunca kaydetmeye çalışıyor hata mesajı beliriyor yine. Hatta test için boş sayfaya tamamen İngilizce cümleler yazıp kaydetmeyi denedim, yine kaydetmiyor. Nereye takıldığını anlayamadım.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 16 Eylül 2025; 12:23:37 >

Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]wondershare pdfelement
    Method to Fix Documents Not Saving on macOS 10.15
    https://pdf.wondershare.com/macos-10-15/fix-documents-not-saving-on-macos-10-15.html

Faydası olabilir.

Aşağıdaki konutun terminalden girilmesi de faydalı olabilir.

defaults write com.apple.finder CreateDesktop -bool true && killall Finder

Denedim. Önce bir düzeldi. Kaydetti. Sonra yine aynı uyarı çıkmaya başladı. Yazılımın ana kullanıcı oturumuyla ilgili bağlantısında bir problem var sanırım; çünkü test oturumu diye ayrı bir kullanıcı oturumunda program sorunsuz çalışıyor; ancak kendi adıma olan ana klasörde meydana gelen bu sorunun kaynağını bulamadım. Ezcümle, sadece bu yazılımı kullanabilmek için gereksiz yere kullanıcı değiştirmem gerekiyor. Hiç böyle bir şey olmazdı.

Siz bu uygulama dışında masaüstüne farklı bir dosya atabiliyor musunuz? Sizin kullanıcınızın masaüstü ile bir yetki sorunu olabilir. Masaüstündeyken sağ klik bilgi ver dediğinizde bilgi ver penceresinin en altında yetkiler kısmında ne görüyorsunuz? Orada Oku/Yaz'a yetkiniz olması gerekir.

Apple M1 Mac [ANA KONU]apple support
    Mac’te dosya, klasör veya diskler için izinleri değiştirme
    https://support.apple.com/tr-tr/guide/mac-help/mchlp1203/mac

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JUNE8O -- 16 Eylül 2025; 14:1:7 >

Evet, Word'ü denedim. Bir sorun yok. Oku/Yaz yetkisi de okey.

Apple M1 Mac [ANA KONU]

Apple M1 Mac [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 16 Eylül 2025; 14:28:49 >

Hata mesajında dosyayı serdaraskin içindeki Desktop (masaüstü) klasörüne kaydedememe problemi olduğu belirtilmiş. Siz serdaraskin (yani ev klasörünüzün) yetkilerine bakmışsınız. Şimdi şöyle bir şey deneyelim. Fade-in uygulaması ile dosyayı masaüstüne değil de serdaraskin içindeki belgeler klasörüne kaydetmeyi deneyin.

Fade In içinden “save as” ile dediğiniz dahil başka klasörlere de kaydetmeyi denedim, maalesef olmuyor. Uygulama içinden başka uzantılarla export yapılabiliyor. Export yaparak kaydediyor; ama yeni uzantılı dosyayı açtığınızda çalışıp kaydetmek istediğinizde uygulamanın kendi uzantısıyla (.fadein) kaydetmiyor.

** Yazılımın şöyle bir özelliği var: Başka yazılımlarla oluşturulan belgeleri (final draft, fountain, celtx vb.) kendine uyarlayarak açıyor; devam eden süreçte kendi uzantısıyla kayıt açıyor.

Şu anki problem, belgedeki değişiklikleri kendi uzantısıyla hiçbir yere kaydedemiyor. Garip bi şey…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kinemania -- 16 Eylül 2025; 15:50:39 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.