Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (441. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.178
Cevap
220
Favori
416.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

googlede exfat da fat32 dek gibi boyut sınırlaması olmadığı yazıyor zannedersem yazılıma gerek yok böylece, ama yazılımın fiyatı 500 lira tabi bu tek seferlik mi yoksa yıllık mı anlamadım,

bu arada mac, office uygulamalarını çalıştırır değil mi?

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Şimdiki MS Office yazılımları MacOS için de kullanılabiliyor. Zannederim Office 365 ve MS Office 2016'dan itibaren.

Ben MBP'da (Late 2012) halen MS Office for Mac 2013 (kutu) yazılımı kullanıyorum ki bu makinede artık terfi ettirilemeyen MacOS 10.13.6 High Sierra var. MacMini'yi MacOS 15.o Catalina'ya terfi ettirebildim ama orada yüklü Office 203 (for Mac) terfi sonucunda çalışmaz oldu...

Apple'ın MS Office ile hemen hemen tam uyumlu kendi ofis yazılımları (Word-Excel-Powerpoint için...) var ve bildiğim kadarıyla yeni Mac alanlara bunlar bedava.

Tuxera yazılımı bildiğim kadar makine sayısı ile sınırlı kalacak şekilde ömür boyu. Ben bir süre harici Toshiba HDD'nin yanında gelen bedava versiyonla idare ettim. Daha sonra bir kere ücret ödeyerek 3 makine için lisanslı versiyonu aldım ve yıllardır kullanmaktayım. Arada bir updateler de geliyor.

• mafaky kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim ☺️

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    Office tarafında vba kısmı tam uyumlu değil bildiğim kadarıyla. Bende macbook m1 aldım ama sanırım satacağım bu yüzden. Vba ile sürekli rapor geliştiriyorum arada farklar var. Muhakkak çalışmayan kısımlar çıkıyor.

Bilgilendirme için yine de teşekkürler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar elimde kullanılmamış Office 365 var 6 kullanıcılı 15 aylık lisans orijinal faturalı. İhtiyacı olan varsa yardımcı olabilirim fiyatında.

• M2 MacBook Air kullanıcısıyım. Ayarlar/Saklama Alanı kısmı sürekli sorun çıkarıyor. iCloud hesabımdan 200 GB civarı dosya indirdim Mac’e. Saklama alanı doğru bilgiyi vermiyor, ne yaptıysam düzelmedi. Ayrıca indirme işlemini yaparken sistem verileri de şişti. Cache temizliği yaptım ama saklama alanı yine de doğru göstermiyor. İndirdiğim dosyaların hiçbiri saklama alanına yansımadı. Cihazı birkaç kere yeniden başlattım ama olmadı. Var mıdır bir çözümü bunun?

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Ben yedek diskimi exfat yaptım, sorun yok

• Air olduğu için belki fazla ısınıyor falan olabilir. Ben m1 pro’da işim gereği 30-40 sekme açık tutuyorum safari’de, sıfır sorun.

• Aynı sorunun M2 iPad Pro 11'de de olduğunu fark ettim. iCloud'da yüklü dosyalarımı iPad ve Mac’e indirdiğimde ayarlardaki saklama alanında gözükmüyor. Kullanılan alana hiçbir etkisi olmuyor. Mac’te disk izlencesinden baktığımda ise görebiliyorum. İndirdiğim dosyaları sildim. Tekrar deneme yaptım. Bu dosyaları indirmediğimde de ayarlardaki saklama alanı ile disk izlencesindeki bilgiler farklı.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

Aslında cihaz ısınmıyor da. CPU tüketimi de düşük. Bellek çok fazla artıyor. Görüntü ağırlıklı sekmeler olduğu için tahminimce GPU’ya çok yük biniyor. Ama CPU ve belleğin aksine etkinlik monitöründe GPU kullanımını tam olarak göremiyoruz. GPU sıcaklığını hiç kontrol etmedim açıkçası. Bugün deneme şansım olursa kontrol edeceğim.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Safari 17.3 güncellemesinde de bu mesaj zincirinde bahsettiğim sorun halen devam ediyor. Arkadaşımda M2 air var. Safari 16’yı kullanıyor, hiçbir sorun yok, aynı Chrome gibi stabil çalışıyor. Safarinin son sürümlerinde sıkıntı var bence. Ara sıra aynı sayfayı hem Safari’de hem Chrome’da açmayı deniyorum; Safari bariz yavaş, kaydırmada sayfaları geç çözüyor, CPU 200’e filan fırlıyor. Monterey ile Safari’nin güncellemeleri mi uyumsuz nedir artık bilmiyorum. 6 ay önce böyle değildi.

• m1 pro sahıbıyım,sabah durup dururken ekranın etrafını cerceveleyen kaucukta atma oldu.Nette biraz arastırınca bır suru kısının basına geldıgını gordum,aliexpress ve amazonda 5 euroluk bır parca.Acaba bu sizlerden bırının basına geldımı,tamiri kolaymı?cerceveden potluk yapan kısmı kesıp devam edeyım dedım ama alttakı yapıstırıcı kendılıgınden ucup gıtmıs,devamlı buyuyor o kısım.2013-2015 prolar kullandım hiç böyle sorunla karsılasmamıstım,oyun falan oynasam asırı ısınsa tamam dıyecegım,muzık dınlemek harıcı yorucu bırseyde yok makınede

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler önereceğiniz bir emulatör var mı mac için? OpenEmu çalışmıyor.

• Sonoma ile birlikte Safari'ye profiller özelliği geldi. Ben de bu özelliği kullanmak istedim. İş ile kişisel profillerimi oluşturdum ayrı ayrı. iPad ve iPhone tarafında Safari üzerinden profiller arasında geçiş yapabiliyorum. Ama Mac’te bunu yapamadım. Başka bir profile geçmek istediğimde ayrı bir Safari penceresi açılıyor. iPad ve iPhone'daki gibi yapma imkanımız var mıdır?

• https://support.apple.com/tr-tr/105100#switch

• Arkadaşlar 190 devir yüzde 90 pil sağlığı olan Macbook Air m1 25000 TL civarına mantıklı mıdır. Garantisi bir yıldan fazla daha devam ediyor

• flintstones F kullanıcısına yanıt
    Konfigürasyonunun ne olduğu çok önemli. Ama en son takip ettiğimde piyasa çok kötüydü. 13 inç M2 MacBook Air 16/512 modeller 35 bine falan gidiyordu.

• Doğrudur hocam, walla bilemedim uygun mu değil mi . Ama alet 8 ay önce falan alınmış 192 devir çok fazla gibi geldi bana, sanki makineyi hiç kapatmamışlar

• flintstones F kullanıcısına yanıt
    Ben 2022 Kasım’da almışım. Hep pilde kullandım. 188 devir yapmış.

• M1 air'ı servise vermeyi düşünüyorum fakat tekrar kurulum yapmak benim için baya işkence olacak bir durum. Zaman makinesi tam anlamıyla her şeyi klonluyor mu? Bir de tabiki parçaya-işleme göre değişir ama servis deneyimi olan arkadaş varsa ne kadar sürdüğünü merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.