Hocam zaten kullanıcı hatası haklısınızda ücretle niye onarım yapmasınlar kı küçük cizikler var aslında < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brothawk -- 3 Aralık 2023; 1:59:35 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (436. sayfa)

-
-
Hocam benderde var nasıl olduğunu bilmiyorum ama dert etmeni önermem çünkü yapabilecek bir şey yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden airpods pro filan verirdi MacBook alana . var mı böyle kampanya son zamanlarda?
-
Valla hocam bende sizin dediginiz gibi farkedemedim. Yazın m1 i satıp m2 ye geçerim diye bu kadar dert ettim. Cihazın temiz kalmasını istiyordum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir sorum olacak. Mac iPad ve iPhone’da iCloud kullanıyorum. Dosyalar birbiri ile senkronize haliyle. Örneğin Mac'in masaüstüne bir belge attığımda otomatik olarak iCloud'a yükleniyor. Yalnız iPad ve iPhone'a bu belgeyi otomatik olarak indirmiyor. Benim iPad ve iPhone'dan o belgeyi şimdi indir deyip cihazlara indirmem gerekiyor. Otomatik indirme yapmasını sağlamanın bir yolu var mı? Her dosya için olmasın elbette. Benim belirlediğim dosyalar veya klasörler için otomatik indirme yaparsa çok iyi olur. :)
-
Bende genellikle şöyle oluyor: O dosya, iOS tarafından açılamayacak bir dosya ise indir demeden indirmiyor. Aksi durumda iPhone ile o dosyayı içeren klasörü açtığımda indirmeye başlıyor.
-
Bende dosyayı içeren klasörü değil de dosyayı açarken indirmeye başlıyor. :) Tabii biraz bekletiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Burada dosyanın boyutunun da rolü olabilir mi bilmiyorum. Belki, hiç açılmayacaksa gereksiz yere yer kaplamasın diye belirli bir boyutun üzerinde olanları siz açmadan indirmiyordur.
-
Bahsettiğim dosyalar çok küçük boyutlu dosyalar. :)
Sistem verileri neden bu kadar çok yer kaplıyor ve kapladığı alan neden sürekli değişiyor?
-
Kullandığın uygulamaların cache'leri onları. Ara silmek lazım yer sorununuz varsa.
-
Mac'de cache ya da güncellemeler vs. gibi yer kaplayan artık dosyaları nasıl temizliyorsunuz? İlla CleanMyMac mi almamız gerekiyor?
-
Cache dosyalar, uygulamaların daha performanslı çalışmaları için macOS tarafından yaratılır. Bunları silerseniz, ilgili uygulamalar açıldıklarında tekrar yaratılacaktır.
-
Teşekkürler.
Bu durumda cleanmymac de gereksiz mi yani?
Gereksiz.
Sistemiz için iyi bir bakım/problem çözme uygulamasına ihtiyacınız varsa bunu bir inceleyin:
Yani ihtiyaç değilde, Windows’ta disk şişince %temp% vs. yapıp temizliyorduk. Mac’de de arada temizliğe ihtiyaç varsa bilmek istedim.
Not: kapasite sorunum yok.
Yer sorunum yok ama sistem verilerinin bu kadar çok yer kaplaması rahatsız edici.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X