Base değil hocam ilk sipariş verdiğimde 23-30 aralık gösteriyordu teslim tarihini sonra kargoya verilince appleın sitesinde 21 aralık Ups’in sitesinde 3 Aralık oldu bakalım ne zaman gelecek < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (26. sayfa)

-
-
Herkese merhaba arkadaşlar bugün Vatan Bilgisayardan Macbook Pro M1 base model aldım, şimdilik bir sorun yok gibi fakat bir çok programın işlemciye göre tekrardan yazılmasını bekleyeceğiz gibi duruyor. Daha öncesinde windows bilgisayarda kullandığım usb c dockumla sorunsuz çalışıyor monitöre de görüntü veriyor bir de ipadi sidecaar olarak bağladım.
Sorunuz olursa beklerim.
-
Ne gibi programların tekrar yazılması mesela ? -
Silikon için hocam benim için Google drive cok önemliydi Rosetta ile bile çalışmıyor, Among Us onemli olmasa da yine çalışmıyor. Steam kendisi kasıyor ama DST açıyor. Kesinlikle Intel maç’lerden daha iyi Rosetta ile bile çalıştırsa ama bilemiyorum benim mi beklentim daha yüksekti ne açsam İntel olarak gözüküyor ona biraz canım sıkıldı açıkcası kullanım açısından Google Drive üzdü -
1-Gdrive i chrome yada safari üzerinden kullanabilirsinz.
2-Among us oyun galiba bilgim yok ama lansmanda oynanıyordu.
3-Bu pc ler pek Steam için zaten uygun pc ler değil. Anladığım kadarıyla sanki oyun için almışsınız gibi duruyor. Bu kafar fazla para vermenize gerek yoktu aynı fiayat çol iyi oyun laptopları vardı hocam -
Makine gönderime hazırlanıyor da kaldı ne saçma bir sistem ya her yerde satışa başlanıldı biz hala online ı bekliyoruz -
Apple'ın 2021 q2'de 14 ve 16 inch yeni macbook'ları tanıtacağı kesinleşti gibi bir şey. Muhtemelen yenilenmiş tasarım (daha ince çerçeve, yuvarlak köşeler ve belki daha ince gövde), mini led ekran ve m1x işlemci ile gelecek.
Air değişmeyecek muhtemelen, benim merak ettiğim apple nasıl bir fiyatlandırma izleyecek? Aklıma gelen bu çıkan m1'li mac'lerin giriş seviyesi olacağı, çıkacak 14'ün şuan hala satılan 1800 dolarlık 13" i5'li cihazın yerini alacağı. Apple burada böyle bir şey mi izler yoksa 14'ü 1300 dolardan mı başlatır bilemedim. Her iki olasılıkta mümkün gözüküyor.
14'ün 1300 dolardan başlayacağını bilsem m1'li air yerine bekler ve alırım ama yanılırsam boşu boşuna zaman kaybetmiş olurum ve belkide o süre içerisinde fiyatlar artar (zam).
Bu konu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Biraz beyin fırtınası yapalım ne dersiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Androge0s -- 4 Aralık 2020; 5:46:29 >
-
Ben şahsen air’in de güncelleneceğini düşünüyorum, videokonferans görüşmelerinin tavan yaptığı bir dönemde mevcut uyduruk kamerayı program hilesiyle bir yıl daha götürecek kıvama ancak getirebildiler.
M1 devrim niteliğinde bir teknoloji, mevcut kasalarda bir yıl kullanmak bir geçiş dönemi stratejisi olabilir. Bazı arkadaşlar bana katılmadı ve belki Apple’ın geleneksel yaklaşımı çerçevesinde haklılar, ancak ben şahsen platformlar bu kadar aynılaşmışken yeni modellerde touchscreen de olabilir diyorum.
Fiyat olarak bence giriş seviyesi air gene 1000$, pro 1300$ civarında olabilir. Apple M1’la ciddi bir tasarruf sağladı ancak tüketiciye yansıtmakta yavaş davranıyor (kar maksimizasyonu), fiyatlar aynı düzeylerde seyreder diyorum. Touchscreen özelliğine sahip paneller olursa ancak o zaman biraz yukarı çıkabilir mi (100$)?
Bu nedenle hep halen bir macbook sahibi olanlar için acele edilmemesini tavsiye ediyorum. Yeni bilgisayara ihtacı olanlar için durum farklı tabi, güle güle kullansınlar M1 işlemcili air/prolarını.
-
Apple ın dolar bazında artış yapacağını sanmıyorum. Air 1000, pro 14 1300 ile başlar.
TR fiyatlarını ise Dolar/Tr kuru belirleyecek ve şu an için bu konuda yorum yapamıyorum.
AppleTR yılda kaç kez ve ne zaman fiyat güncellemesi yapıyor belki buna göre bir karar verilebilir.
-
Merhabalar, M1 işlemcili MacBook Air alıp, kendimce render testi ve bazı deneyimlerimi paylaştım. Dilerseniz izleyebilirsiniz. Bir teknoloji şirketi değilim kullanıcı deneyimlerimi sundum sadece, teşekkürler.
-
Sorun yaşadığım yerleri belirttim hocam amacim hepsini tek alete toplayabilmek akşamları bi kac el oyun oynamak guzel oluyor cok demanding oyunlar oynamiyorum. Workflow gereği otomatik senkronize olmasi lazim browser benim isime yaramaz bir cok cihazda acik oturumum bir yerden bir yere geçtiğimde proje dosyalarinin senkron olmus olmasi lazim dosya indir değiştir geri upload etmek cok zaman kaybı -
Hocam ben Among Us'ı iMazing uyuglaması ile çalıştırdım. Video'da gösterdim. (1:41 Saniyede)
-
İkinizde air'ın güncelleneceğinden bahsetmişsiniz ancak ben air'a yaklaşık 1 yıl dokunacaklarını zannetmiyorum.
14" pro'nun fiyatı 1300 dolar olmayabilir çünkü baktığımızda şuan satılan 1800 dolar'lık i5'li 13'ün yerine geliyor gibi gözüküyor ancak belki aynı özellikten çıkarmazlar ve hatta işlemciyi m1x yerine m1 yapıp 13 (m1) pro ile aynı özellikte olup yenilenmiş tasarım ve birkaç özellikle 1300'den satışa sunarlar m1x'i opsiyonlu şekilde satarlar ama bu benim aklıma şu soruyu getiriyor. İyide o zaman ne diye şimdi 13" (m1) pro'yu çıkardılar?
m1x muhtemelen 4 Thunderbolt destekleyecek ben buradan yola çıkarak düşünüyorum ki şuan çıkan mac'lerin hepsi kendi segmentinin giriş seviyesi. 14" ve 16'nın segmenti şuan ki m1'lerin üstünde olabilir. Yani gelecek 14" macbook pro şuan satışta olan 13'ün üst modeli olabilir. Nasıl air'da 7 çekirdek ve 8 çekirdek ayrımı var böyle bir ayrım olabilir.
Diğer türlü benim mantığım almıyor 13" ne diye çıktı üstelik fiyatı 14" ile aynı olursa kim neden alsın?
Son olarak ben base model air siparişi verdim muhtemelen pazartesi ya da salı elime ulaşır. Air'ın tasarımının güncelleneceğini zannetmiyorum ama 14" nasıl çıkacak hiçbir fikrim yok. Eğer 1300 dolardan çıkarsa ki umarım çıkar bekleyip onu almak çok daha iyi olur. Sırf mini led ve daha ince çerçeve için bile değer. Ancak yazdıklarımdan yola çıkarak 14'ün 1300 dolardan çıkması 13'ü nereye konumlandıracağız sorusunu akla getiriyor. Bunları düşünme sebebim iki cihaz arasında 6 ay kadar var. Bu kadar kısa bir sürede ürün güncellemek mantıklı gelmiyor.
-
beyler sayenizde gaza geldim ve arm tabanlı bir MacBook Air aldım. eşeğin aklına tam olarak karpuz kabuğu soktunuz teşekkür ederim bakalım inşallah hepimize hayırlı olur ve güzel güzel kullanırız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Floydian Pink
beyler sayenizde gaza geldim ve arm tabanlı bir MacBook Air aldım. eşeğin aklına tam olarak karpuz kabuğu soktunuz teşekkür ederimbakalım inşallah hepimize hayırlı olur ve güzel güzel kullanırız.
Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın.
-
Güzel haberler geliyor.
-
sağolun hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kılıf ve koruyucu ekran almıştım MBP için, sonra dedim ki "telefon değil bu, hangi senaryoda düşüreceğim?" İptal ettim ikisini de
İnce ince kullanalım. Umarım pişman olmam ileride.
-
Arkadaşlar 2020 pro base intel ile m1 air aşağı yukarı aynı para. Bu denklemi çözen var mı ??? Pro kasa kalitesi vs daha üst düzey bir cihaz gibi geliyor. İade edenler m1 air'a geçtiklerine değeceğini inceleme videolarına göre mi düşünüyor ? Bu konuda çok kararsız kaldım. Canlı olarak ikisini de kullanım tecrübesi olan var mı ???
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X