Şimdi Ara

Apple M1 Mac [ANA KONU] (213. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9.162
Cevap
220
Favori
415.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • muhtemelen en az bir dönem x86 windows çalıştıran bir cihaz ihtiyacınız olacaktır.
    Evde falan lazım olunca kullanabileceğiniz başka windows cihaz varsa alınır, windows cihaz eski de olabilir.
    Nvidia vb konusunda ise son sınıfa gelince düşünürsünüz bunu ve google colab veya aws de nvidia gpu lu vps falan ayaga kaldirip cloud computing vb yapabilirsiniz. Öğrenciye yıllık bir miktar ücretsiz kredi oluyor.
    Okuduğunuz okuldaki üst dönemlere sormak daha iyi olabilir, çünkü x86 win benim okulda lazımken başka okul assembly vb gösterirken arm kullanıyordur, veya derse özel seçilen program win’e özel değildir. Ufak istisnalar dışında sıkıntı olmaz ama.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oyun konusunu geforce now ile çözmek en sağlıklısı, sadece rocket league yüklü, cs falan geforce now dan b ağlanıyorum

• hocam gfn de stats ekranını nasıl açıyoruz, cmd shift f6 gibi bi combinasyon vardı windowsta, mac ostakini bulamadım ve beceremedim

rekabetçi oyun, cs go gibi, dışında gayet güzel bence de gfn, tavsiye ederim

az önce siz gfn diyince gidip 15 dk eu2 oynadım , 16mbps ve pingi kötü internetle, ekran görüntüsü kötüydü tabi de, oynanıyordu güzeldi, bir de yer kaplamaması hoş oluyor, ama tüm oyunlar yok :(

normalde türknet gigafiber kullanıyorumi 300+mbps internetim var, onda görüntü vb de çok güzel oluyor, ping de çok düşük oluyor, ama yine de cs go da local makine kadar iyi değil, vuruyorlar :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt

hocam yanlış kişiye sordunuz maalseef, ben tuş kısayollarına hiç hakim biri değilim, copy past ı bile direk fare ile yaparım windows yada macos farketmeden, macbook da oyuna yaklaşımım asla rekabetçi olmadığı için beğeniyorum, hikayeli oyunları zaten wireless controller ile keyifle oynuyoorum, rekabet tarafı ise çok rahat steam üzerinden yada geforce, arkadaşlarınla yazlıktan hem muhabbet ederim hem kafa dağıtırım diyerek oyuna girişebiliyoresun lakin asla hard olmamalı, yoksa gerek gecikme gerek hz değeri, üzebilir, zaten oyun için bir çoğumuz masaüstü ve konsola sahip, macbook ise benim için günlük kullanım, ben oyun bazında da gayet memnunum , valorant olsa süper olurdu ama onun vanguardı işi bozuyor, belki ileride gelir. bu arada ben intel 16 pro kullanıyorum, eminim yeni tasarım prolar gelince arm işlemcisi ile çok daha keyif alarak oynayacağım, sizede iyi oyunlar ve kullanımlar

aynen hocam bende de aynısı oluyor ama ilk defa pembe mavi ekran verdi kapandı açıldı güncelleme yapmamıştım belki ondandır diye güncelleme yaptım bakalım bir daha verecek mi verirse servisle görüşürüm artık

bazı yabancı forumlarda karşılaşanlar var ama net çözüm bulamadım. takipteyim şimdilik

• Herkese merhaba, elimdeki 2017 Pro'yu satarak M1 Air 8GB almayı düşünüyorum. Özellikle bu modeli kullanan ve kullanım senaryolarımız benzeyen arkadaşlar yorumlarını ve tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim;

Bilgisayarımı hem iş, hem okul hem de kişisel kullanım için kullanıyorum. Bu sebeple genellikle 3-4 Chrome penceresi açık ve her birinde 9-10 sekme olduğu oluyor. Bunun haricinde arkada genellikle Spotify ve Whatsapp uygulamaları, zaman zaman çeşitli proje yönetim uygulamaları (Notion vb.) açık oluyor.

Bu senaryoda elimdeki Pro ile tabii ki zaman zaman sıkıntı yaşasam da, sürekli bir düşük performans almıyorum tabii ki. Benim için asıl sıkıntı oluşturan senaryo, video call yaptığım durumlarda başlıyor. İşim gereği haftada 4-5 defa 1-2 saat sürebilen toplantılara giriyorum, ve bu toplantılar sırasında bilgisayar tabiri caizse ruhunu teslim ediyor :)

Bu yüzden özetle, özellikle RAM'e çok yüklenen ve sık sık video call ile test eden kullanıcılar yorumlarını paylaşırsa benim için çok faydalı olacak. Bu tarz bir kullanımda özellikle video call sırasında ısınma kaynaklı yavaşlamalar oluyor mu bundan da şüpheliyim, zira her ne kadar çok farklı olsalar da kapalı bir odada elimdeki 17 Pro ile girdiğim 2 saatlik bir arama sonrasında bilgisayarın sıcaklığından ter içinde kalıyorum :)

• vadu V kullanıcısına yanıt
    8gb de çok swap oluyor
    Muhtemelen Aşırı swapi kaldıramayıp memory pressure kırmızı oluyor ufak takılmalar oluyor

Yük=ısınma
    Isınma da oluyor yani

İlk macbook um m1 air olduğu için karşılaştırma yapamıyorum

Elimizdeki pc 16gb ise sıkıntı yaşarsınız bence

8gblik ise muhtemelen m1 hızlı olduğundan iyi gelir

Evet belirtmeyi unutmuşum, elimdeki de 8GB. Aklımdaki şüphe de aslında eğer elimdeki cihazda yaşadığım problemlerin ana sebebi RAM'se, yine 8GB bir Air ile aynı sıkıntıları yaşar mıyım düşüncesi.

Siz peki bu ufak takılmaları bahsettiğim gibi yoğun kullanım + video call gibi durumlarda mı yaşıyorsunuz yoksa herhangi bir yüklenmede (fazla tab açma benzeri) direkt takılmalar yaşadığınız mı oluyor? Benim bu cihazda yaşadığım takılmalar aslında video call sırasında ekran bile paylaşamayacak, çünkü sayfayı kontrol edemeyecek kadar ağır takılmalar bir yandan da.

Teşekkürler bu arada cevabınız için :)

• @SilenceRaziel @bLind @alimmm78 benim pilde 18 döngüde. Coconut bazen 96, bazen 97, bazen 98 gösteriyor. Lakin 100'ü hiç görmedim. Ama sistem tercihlerindeki pil kısmında 100 gözüküyor. (Cihazım M1 MacBook Air)

Benim önceki Macbook Pro 2015 cihazımda 300 devire ulaşmıştım. Pil sağlığı 87 idi. Ama bu bahsettiğim cihaz 2016 da üretilmişti ve pil sağlığı 2021 de 87 olmuştu. Ama aldığım kişi cihazı çok kullanmamış, cihaz uzun bir süre yatmıştı. Ona rağmen pili çok az bozulmuş.

Düşünün 2016 da -- 100

2021 de -- 87

Epey iyi bir rakamdı.

Apple o zamandan bu zamana kaliteyi mi düşürdü, yoksa bu M1 ile mi ilgili bilmiyorum. Ama böyle giderse kapasite 80'in altına çok çabuk inecek. 60 döngüde yüzde 90 hiç iyi bir rakam değil yani. Benim bu bahsettiğim önceki MBP cihazım yıllarca yatmasına rağmen 60. döngüde yüzde 96 kapasiteye sahipti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeveloperAli -- 22 Ağustos 2021; 17:38:25 >

• SilenceRaziel kullanıcısına yanıt

2 yıllık garanti süresi içerisinde ve 1000 döngüyü geçmeden kapasite %80'in altına düşerse geçerli sanırım garanti.

• Mayis ayinda almis oldugum mbp yu satiyorum. İlgilenen varsa pm atabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeveloperAli

@SilenceRaziel @bLind @alimmm78 benim pilde 18 döngüde. Coconut bazen 96, bazen 97, bazen 98 gösteriyor. Lakin 100'ü hiç görmedim. Ama sistem tercihlerindeki pil kısmında 100 gözüküyor. (Cihazım M1 MacBook Air)

Benim önceki Macbook Pro 2015 cihazımda 300 devire ulaşmıştım. Pil sağlığı 87 idi. Ama bu bahsettiğim cihaz 2016 da üretilmişti ve pil sağlığı 2021 de 87 olmuştu. Ama aldığım kişi cihazı çok kullanmamış, cihaz uzun bir süre yatmıştı. Ona rağmen pili çok az bozulmuş.

Düşünün 2016 da -- 100

2021 de -- 87

Epey iyi bir rakamdı.

Apple o zamandan bu zamana kaliteyi mi düşürdü, yoksa bu M1 ile mi ilgili bilmiyorum. Ama böyle giderse kapasite 80'in altına çok çabuk inecek. 60 döngüde yüzde 90 hiç iyi bir rakam değil yani. Benim bu bahsettiğim önceki MBP cihazım yıllarca yatmasına rağmen 60. döngüde yüzde 96 kapasiteye sahipti.

Pil sağlığı ilede oynuyor bence iPhone XS kullanıyorum cihaz %85 sağlığa kadar çok çabuk indi günlük kullanımda az dayandığınıda bariz bir şekilde belli ediyor ama aylardır sağlık %85 de garanti bitmeden %80 altında göstermeyecek bence…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• DeveloperAli kullanıcısına yanıt

Aynı şekilde bu cihazdan önce yine MacBook Air kullanıyordum onun sağlığı çok daha iyidi bu kadar az döngüde bu kadar yıpranma bana mantıksız geliyor. Hemde Apple in iddiası artık yazılım gelişti bataryalar çok daha az yıpranacak…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bLind kullanıcısına yanıt

Ben bunla ilgili Apple desteğe yazmıştım. Oradaki yetkili kişi bana bilgisayarın kendi gösterdiği değere bakmamı, üçüncü parti uygulamalara güvenmememi söyledi. Fakat asıl doğruyu gösteren üçüncü parti uygulamalar. Bakalım görelim 1 yıl sonra ne halde olacağız.

• Arkadaşlar bugün mbp 16 gb siparişi verdim. Pozitif bilişimden. Yeni kasa çıksa bile pahalı olur düşüncesiyle, m1 serisinden aldım. Bana önereceğiniz hub var mı? İlk macbookun olacak.

• DeveloperAli kullanıcısına yanıt

Üçüncü parti yazılımlara göre benim pilin durumu daha vahim, apple %95 diyor. coconut %89

Apple M1 Mac [ANA KONU]
  • theburock T kullanıcısına yanıt

Ben 8-in-1 olan versiyonu aldım yolda, bence güzel duruyor.

Apple M1 Mac [ANA KONU]
    Apple M1 Mac [ANA KONU]aliexpress.com
    124.83TRY 25% OFF|UGREEN USB HUB C HUB HDMI adaptörü 10 1 USB C USB 3.0 Dock MacBook Pro aksesuarları için USB C tip C 3.1 Splitter USB C HUB|hub usb 3.0|hub usbusb hub - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/32821301992.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.77284c4dwvV5ks
  • bLind kullanıcısına yanıt

Hocam evet ciddi bir düşüş var, önceki Mac'lere göre daha kolay düştüğünü de kabul ediyorum. Lakin cihazınızın pili yaklaşık 9 - 10 aylık. Bu sürede sadece 29 kere şarj edilmiş olması, ya bilgisayarın çok az kullanıldığı ya da sıklıkla prizden kullanıldığını gösteriyor.

Piller sadece kullanıma bağlı olarak eskimez, durduğu yerde bile eskir. Hiç kullanmasanız bile üzerinden 9 10 ay geçtiği için sağlığında kayıp olması normal. Bence cihazınızın pilin doldurun boşaltın birkaç kere, kendine geleceğini düşünüyorum o değerlerin.

Ekstradan Apple ile yarın iletişime geçin, telefonla arayın ya da online olarak mesajlaşın. Coconutbattery'den hiç bahsetmeyin direkt bilgisayarın kendi ayarlarından 95 gösterdiğini söyleyin. Ve pil devrini de söyleyin. Bakalım ne diyecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeveloperAli -- 22 Ağustos 2021; 20:13:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeveloperAli

Hocam evet ciddi bir düşüş var, önceki Mac'lere göre daha kolay düştüğünü de kabul ediyorum. Lakin cihazınızın pili yaklaşık 9 - 10 aylık. Bu sürede sadece 29 kere şarj edilmiş olması, ya bilgisayarın çok az kullanıldığı ya da sıklıkla prizden kullanıldığını gösteriyor.

Piller sadece kullanıma bağlı olarak eskimez, durduğu yerde bile eskir. Hiç kullanmasanız bile üzerinden 9 10 ay geçtiği için sağlığında kayıp olması normal. Bence cihazınızın pilin doldurun boşaltın birkaç kere, kendine geleceğini düşünüyorum o değerlerin.

Ekstradan Apple ile yarın iletişime geçin, telefonla arayın ya da online olarak mesajlaşın. Coconutbattery'den hiç bahsetmeyin direkt bilgisayarın kendi ayarlarından 95 gösterdiğini söyleyin. Ve pil devrini de söyleyin. Bakalım ne diyecekler.

Bende sağlık system reportta %90, coconutBattery'de tam şarj kapasitesi 3822 mAh yani %87 ye tekabül ediyor. Yüksek ihtimal iki yıldan önce garantiye gidecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenceRaziel -- 22 Ağustos 2021; 20:28:45 >

• SilenceRaziel kullanıcısına yanıt

Sizinki kaç döngüdeydi?

• 
Sayfa: önceki 211212213214215
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.