Güncellemenin ne zaman geldiğine ben karar veremiyorum ki :) Bilgisayarı bir açıyorum, hiç bir işlem yaptırtmadan güncelleme yapmaya başlıyor. Ondan sonra da bütün günüm alt üst oluyor. Bende farkındayım ama yapabileceğim bir şey yok. En azından bi kayıt oluşmuş olur onlarda. Çünkü çok fazla ısınıyor, yarın bir gün bunun yansıması olarak bana sorun dönmesin. İşimi garantiye alayım. |
Apple M1 Mac [ANA KONU] (182. sayfa)

-
-
Otomatik güncellemeyi kapatın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Başka bir alternatif çözümü yok sanırım zaten. Gün içinde başka alternatif çözüm bulunamazsa öyle yapacağım idareten.
-
Mic Ofis ürünlerini Macos da kullanmak için Win de olduğu gibi cd key vb. ürün alıp yükleme şansımız yok mu? İlla yıllık 400-500 tl gibi paralar mı vermemiz gerekiyor?
-
Arkadaşlar merhaba
Macbook pro için bu monitörü almayı düşünüyorum tavsiye eder misiniz ?
VIEWSONIC VP2768a
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OKAN ÇELİK -- 28 Haziran 2021; 14:48:1 > -
Eğer sizin işinize uygunsa neredeyse tüm tasarımcılar bu ürünü kullanıyor. Ancak işinizle alakası yoksa ve çok acil durumda da değilseniz yeni nesil monitörleri bekleyebilirsiniz.
-
Mac de office için serial cd key vb. kalktı hocam direk pkg üzerinden yüklemeyi yapıp online kısımdan authentication yapıyor. Hatta office direkt sanırsam 365 üzerinden artık her şeyi hallediyor (lisanslama vs vs)
Merhabalar macbook pro m1 satın aldım. 3 gündür kullanıyorum, bugün hoparlöründe ve ses sisteminde sorun olduğunu fark etttim. Aslında öyle aman aman bir sorun değil ama benim tüm işimi etkiliyor, başka bir cihazdan (air 2015)’den aldığım ses kaydını, video düzenlemede kullandım çıktı aldım ve youtube yükledim. Maalesef çıktı aldığımda bile videoyu izleyenler ses boğuk, kalitesiz vs yazdılar. 2015 air ile karşılaştırdığımda, m1 pronun ses seviyesi bariz daha düşük. Normalde airden daha yüksek olması gerekmiyor mu ? Cihazdan çok memnun şimdi değişime gitse gelecek cihaz nasıl çıkacak bilmiyorum tereddütteyim son zamanlarda internetten aldığım her şeyde bir problem çıkıyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tasarımcı değilim, ofis işleri için(word-excel-muhasebe) USB-C portu üzerinden (şarj ve görüntü) tek kablo ile kullanmak istiyorum. Bu işlerim için hangi monitörü önerirsiniz ?
Hocam sorununuzu tam anlayamadım. Ses kaydını macbook air 2015te aldınız, ve düzenlemeyi macbook proda yaptınız ve seste bozulma oldu doğru mu anladım?
kullandığını monitörü paylaşır mısınız?
Bu cihazlara bağlayabilmemiz için monitörde type c girişi mi olmalı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: UglyOwl
Hocam sorununuzu tam anlayamadım. Ses kaydını macbook air 2015te aldınız, ve düzenlemeyi macbook proda yaptınız ve seste bozulma oldu doğru mu anladım?Tam anlatamamışım kusura bakmayın. Cihazı teslim aldıktan sonraki 2.gün video edit programı premier pro ile düzenleme yaparken, sesin boğuk, biraz arkadan geliyormuş gibi kalitesiz olduğunu fark ettim. Upload ettikten sonra eski videolarla karşılaştırdım ve dip sesin boğukluğun vs çok olduğunu gördüm. Cihazın ses sistemiyle ilgili bir problemi olduğunu düşünerek bu ses kaydını başka bir cihazdan alıp, m1 proya aktardım ve edit programından çıktı aldım. Bu kez başka cihazdan kaydettiğim kaliteli sesi de bozduğunu boğuklaştırdığını gördüm. Ardından iki cihazın edit programladından, youtubeden vs seslerini dinledim. M1 bariz bir şekilde kalitesiz, boğuk, dip sesli vs geldi. Air 2015’le karşılaştırdığım sesi daha az geldi. Ses dışında her şeyi mükemmel ama ses giriş ve çıkışları çok kötü. Reddit ve yabancı forumlara baktığım birçok kişi aynı dertten muzdarip. Yazılımı güncelledim değişme olmadı. İşin garip kısmı dinlediğinde çok az bir fark görüyorsun ama air ile karşılaştırdığında fark çok bariz. Ne yapacağım bilmiyorum ses benim için her şey, yüklediğim videonun altında 3-4 kişi sesin sıkıntılı olduğunu hemen yazmış
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ses konusunda bilginiz var gördüğüm kadarıyla. İlk önce emin olmamak kaydıyla bir bilgi vereyim sanırım premier hala m1 e tam uyumlu değil. Programı kullanmadım hiç ancak kullanan arkadaşlardan bu tarz geri dönüşler dinledim. Ek olarak m1 çipli air ve macbook prolarda ses kalitesinde bir düşüş oldğunu okudum ve gördüm. Ben de macbook pro kullancısıyım açıkçası ses kalitesi bana da iyi gelmedi. 2020ipad pro kullanıyorum bariz olarak ipad pronun sesi çok daha kaliteli. Eski mac cihazım olmadığından onlarla kıyas yapamadım açıkçası. Aynı kasa yapısına ve benzer donanıma sahip cihazlarda m1 yongalarına sahip olanlarda kalite farkı olması m1 in ses işleme konusunda bir sıkıntısı olabileceğini düşündürüyor. Buna da söylebileceğim iyimser düşünce umarım yazılımsaldır :)
quote:
Orijinalden alıntı: seferihsnkullandığını monitörü paylaşır mısınız?
Bu cihazlara bağlayabilmemiz için monitörde type c girişi mi olmalı?
lg ultrafine 27un880-b modelini kullaniyorum. 4k cozunurluge sahip. imac retina ekran kadar olmasa da ona en yakin goruntu diyebilirim. fiyati biraz tuzlu 5000₺ bandinda.
eger macbook icin alacaksaniz type c girisi olmasina dikkat edin. en pratik yontem bu. bu dedigim lg ultrafine serisi mac icin tam uyumlu, hatta bi ara apple store da satiliyordu lg ultrafine monitorler.
hdmi alirsaniz o da uyar ama hem adaptorle sarja hem convertor ile hdmi baglayacaksiniz hic pratik degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence 2K çözünürlük 27 için düşük olacaktır, maksimum 24-25 olması iyi olur.
Benzer özellikte 2K olarak önerim, benim de bir dönem kullandığım Dell U2520D olur.
-
Huawei MateView adında bir monitör duyurdu. Belirttiğiniz çalışmalar en ideal 3•2 ekran oranını da sunuyor ve içerdiği teknolojiler de muazzam, tamamen yenilikçi harika bir ürün. Bende monitör alacağım ama huawei nin ürününü gördükten sonra tamamen onu bekleme kararı aldım. 4K 28” lik bir ürün ve sanıyorum -umuyorum- 5k gibi bir ücretle çıkar. Video linkini bırakıyorum:
-
hocam şu an denedim yakında telefon yoktu gayet güzel bağlandı :) çok teşekkür ederim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fake EleanorHuawei MateView adında bir monitör duyurdu. Belirttiğiniz çalışmalar en ideal 3•2 ekran oranını da sunuyor ve içerdiği teknolojiler de muazzam, tamamen yenilikçi harika bir ürün. Bende monitör alacağım ama huawei nin ürününü gördükten sonra tamamen onu bekleme kararı aldım. 4K 28” lik bir ürün ve sanıyorum -umuyorum- 5k gibi bir ücretle çıkar. Video linkini bırakıyorum:
hocam bu monitor dh monitor tavsiyeleri konusunda abartilan balon bir monitor. huawei den pek bir sey beklememek gerek. lg nin 4k monitorleri (ul ve un serisi) cok daha kaliteli.
-
Ne demek üstadım düzelmesine sevindim
Muhtemelen dediğiniz gibi LG şüphesiz daha kalitelidir. Peki sizin kullandığınız LG 27" 27UN880-B ile ekran başında göz yorulması vb. durum yaşıyor musunuz? Bilgi akışı için teşekkürler bu arada.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X