< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Apple kullanıcısı olarak bazen kendimi enayi hissediyorum (2. sayfa)

-
-
Teknolojiye hakimim ve bütün Apple cihazlarından aldım. Bu kadar ürünü alma sebebimin de sizin saydıklarınızdan hiçbiri ile ilgisi yok. Param var ve ürün araştırıp yeni bir şey alarak riske girmek istemiyorum. O yüzden direkt Apple alıyorum. Ama gördüğüm de şu oluyor; saat ve Apple TV gereksiz pahalı. Havalı mavalı, değerli hissetmek falan bunlar biraz fakir avuntusu. Kusura bakmayın.
-
Ben de aynı düşünce ile yıllardır 7. seriyi kullandım. Ta ki günde 2 kez şarj etmem gerekene kadar. Günde tek sefer şarjda bile gün geliyor, takmayı unutuyorsun. Sonra bir bakmışsın saat kapanmış. Bence saat, kulaklık gibi aksesuarların şarjı günlerce gitmeli. Çok gezen biri olarak saatin şarjının çok çabuk bitmesi konusunda aşırı rahatsız oluyorum ben. Zaten artık komple bitti saat açılmıyor. Gidip başka marka aldım. Makbook'un şarjı nasıl aşırı iyiyse, saatin şarjı da aşırı kötü.
-
hocam ben diğer markaların saatlerine bakıyorum apple cidden kaliteli geliyor. diğerlerinin ekranı bile dandik geliyor. bu akıllı saatler senelerce kullanılacak bir şey değil bence telefon gibi 3-4 senede bir değiştirilmeli
sizin saatin pil ömrü kaç şu an
-
Benim saatin pili öldü galiba. 3 gün önce şarjı bitip kapandı, daha da açılmadı ne yazık ki. Huawei almaya gittiğimde elemanın kolundaki saatin ekranını daha çok beğendim. Bakalım ön sipariş geçtim bekliyorum saati.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Saçmalıkları olduğunu kabul ediyorum ama eşdeğer özellikte ürün olduğunu düşünmüyorum. Apple Watch, akıllı saatlerde bir numara. Samsung Galaxy Watch’lar da fena değil. Fakat bileklikten bozma yazılımlı Huawei’ler ile bu saatleri bir tutmak hiç mantıklı değil.
saatim bari akılsız olsun.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
15 sene pili bitmeyen mekanik saatleri seviyorum.
-
bende mac aldım stabılıze harika olduğunu keşfettim 3-4 gün takmadığım oluyor kasma sıfır ısınma yok bambaşka bırşey
-
saat ve aksesuarları gereksiz pahalı. ama iPad, iPhone ve macbooklar parasını hak eden ürünler. bana kalırsa mac ve iPhone'un alternatifi yok. hele mac'in o donanımda ısınmayan ve o kadar verimli çalışan ikinci bir laptop dünyada yok. ama bu demek değildir ki tüm cihazları böyle. özellikle apple watchlar pil süreleri ve sunduğu özelliklerle oldukça gereksiz kalıyorlar.
-
O kadar yıl Apple Watch kullandım ama bana hiç bir numara gibi gelmedi. Neyse Huawei bir gelsin bakalım. Pil ömrünü geçtim geri kalan tüm sensörler var görünüyor. Denemeden bir şey diyemem.
Uygulama bildirimleri, yanıtlama özellikleri, sanal asistan çok yetersiz. Dediğim gibi, bir bileklikten ötesi değil.
Belki son çıkan serilerde pro modellerle birlikte gelişmiştir fakat şarj ömrü hala uzun olduğu için gelişmiş olmasını beklemiyorum.
O zaman ihtiyaç meselesi gibi görünüyor. Ben Bul uygulaması dışında bütün bildirimleri kapattım. Sadece arayanı görmek yetiyor bana. Sanal asistanı da hiç kullanmadım desem yeridir. Hatta gereksiz bir şekilde Siri sık sık kendiliğinden devreye giriyor, söylediğim bir cümle için harekete geçiyor. Belki de o yüzden kullanmadığım bir ton özellik için enayi gibi hissettim kendimi. Gerçi en marjinal özelliği işaret ve baş parmakları birbirine dokundurunca buton olarak kullanabiliyorduk. Özlersem o özelliği özlerim sadece.
Alıntı
metni:Yaptığı her şeyi diğer saatler de yapıyor. Bu durumda Apple Watch almak pek de mantıklı değil zaten, çünkü Apple ekosistemini kullanmıyorsunuz. MacBook alıp Windows gibi kullanmak için bir sürü uygulama yükleyenlerle aynı sizin yaptığınız. Apple ürünlerini Apple gibi kullanmak gerekiyor, kullanmayacaksanız eğer fazla para vermeye, üstüne bir de Apple'ın dezavantajlarına katlanmaya hiç gerek yok.
-
Abi fanboy musun ya. Yaptığı her şeyi diğer saatler de yapıyor dediğim cümlemi alıntılamışsın ve çünkü Apple ekosistemi kullanmıyorsun diyorsun. iPhone, Macbook Air, iPad Air, iPad Mini, iPad, Apple Pencil, Apple TV, AirPods ve AirPods Pro dışında saatin ekosistemde devasa bir fark yaratacağı bir Apple ürünü var da ben mi almadım acaba. Ekosistem daha nasıl yaratılır bilemedim çünkü. Bu kadar ürün içinde kendimi enayi gibi hissettiren 2 ürün Apple Watch ve Apple TV. Bunu kabullenmekte bir sakınca yok açıkçası. Gerisi fanboyluğa girer. Saat kötü demiyorum zaten. Sadece bu şarj süresi ile parasını kesinlikle haketmiyor diyorum. Keza Apple TV de parasını kesinlikle hak etmiyor.
Ben sana satın alamazsın demedim ki, kullanım şeklinden bahsediyorum. İstediğin kadar Apple marka ürün al, "Apple Watch'ın yaptığı her şeyi diğer saatler de yapıyor" diyorsan eğer, Apple Watch'ı bir Apple ürünü olarak kullanmıyorsundur.
Haklısın kısacası, katılıyorum yazdıklarına. Apple ürünlerine boşa para harcama.
-
Ay mabadım. En iyi sen kullanıyorsun zaten devam. Adamın Apple gururuna dokunduk iyi mi.
Niye bu kadar alındın anlamıyorum. Anlamadın sanırım demek istediğimi, 1-2 örnek vereyim, terbiyesizleşmenin de lüzumu yok, anlamdıysan anlamadım de.
Apple Watch dışında kullandığın bütün saatlerde, en basitinden alarmı bile saatin kendi uygulamasından ayarlamak zorundasın. İki ürün arasında bir entegrasyon yok. Siri çalışmıyor, yemek yaparken Siri'ye "10 dakika sayaç kur" diyemiyorsun. Apple Pay yok, köşedeki bakkala giderken telefonu yanına alman gerekiyor, yoksa alışveriş yapamıyorsun.
Tekrar ediyorum: Ben demiyorum ki başka marka saatlerde sayaç yok, Garmin Pay gibi ödeme sistemleri yok, uyku takibi ya da alarm yok. Hepsi var. Özelliklerin hepsi, çoğu durumda daha fazlası var, fakat entegrasyon yok.
Apple fan'ı falan da değilim. Benim otomatik saatlerim dışında kullandığım iki "akıllı" saat var. Apple Watch 7'yi yıllardır evde iş yaparken, uyurken, spor salonunda ve tenis oynarken kullanıyorum. Withings Scanwatch Nova'yı da genellikle ofiste ya da alt seviye sosyal etkinliklerde kullanıyorum. Daha düzgün etkinliklerde de otomatik saate geçiyorum direkt. Arada Garmin'in vs spor saatlerini de kullandım, fakat Apple dışında hiçbir saatin doğrudan sisteme entegrasyonu yok.
Apple TV konusunda da, en basiti, Android TV kullanıyorsan eğer ekran paylaşımı yok.
-
Neden alındın sorusunun cevabı çünkü yazım şeklin çok itici ve üstten bakar şekilde geldi. Bu şekilde açıklayıcı yazınca be demek istediğin net bir şekilde anlaşılıyor. İnternet denilen ortamda mimik ve ses tonu olmadığı için yazılar herkeste farklı anlaşılıyor. Sen Apple ekosistemi kullanmıyorsun dediğinde bu benim tarafımdan çok itici algılanıyor. Çünkü kullanmasam diyeceğim ki bir bildiği vardır. Diğer cevabında da kullanmasını bilmiyorsun, vasıfsızsın algısı uyandırıyor.
Her neyse net bir şekilde yazınca en azından yazdığının dışında bir anlam çıkmıyor.
Yazdıkların güzel özellikler ama Türkiye’de saati geçtim iPhone’da bile temassız ödeme özelliği yok. Asistan olarak da Alexa kullanıyorum. O konuda da zaten Apple kullanıcısı olarak Apple’ın yan ürünlerdeki fiyat politikasını bildiğim için yatırımımı ona göre yaptım. Evin her odasında Alexa olduğu için asistan gerektiren tüm işlerimde Alexa kullanıyorum. Bilerek kendimi Apple ekosistemine muhtaç etmedim. Apple dışında herhangi bir ürün de entegre olabiliyor. Kullanmayan birine de zaten ben de kesinlikle asistan öneririm. Android’de telefonda en azından temassız ödeme yapabiliyordum. Keşke Apple’da da olsa Türkiye’de. Apple TV için dediğiniz gibi sırf ekosistemde olsun ekran aktarımı falan sıkıntı olmasın diye almıştım yatak odası için. Ama eski tv bozulunca yeni tvler zaten akıllı olduğu için bir anlamı kalmadı. Bir de enteresan bir şekilde Samsung TV’deki Airplay özelliği Apple TV’dekinden daha iyi çalışıyor gibi. Çünkü bazı videolarda Apple TV üzerinden video aktarınca oynatmıyor ama direkt TV üzerinden aktarınca oynatıyor. Çok sinir bozucu bir olay aslında. Bir de Siri, Alexa kadar yetenekli değil bence. Çünkü Apple TV’ye Alexa desteği koymadıkları için mecbur Siri ile kapatmak istiyorum. Saatime “Siri, Apple TV’yi 10 dk sonra kapat” dediğimde “Üzgünüm, bunu yapamıyorum” diyor. Ama yatak odasında yatıyorken, çocuklar salonda uyuyakaldığında “Alexa, salondaki TV’yi 10 dk sonra kapat” dediğimde sıkıntısız yapıyor. Asistan konusunda en sevmediğim Apple politikası da bütün Homekit uyumlu ürünlerin fiyatı diğerlerinden daha pahalı. O yüzden asistandan yana tercihim Alexa.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
İlk dediğim yere geri döndük. Apple'ın kendi asistanı yerine Amazon'un asistanını kullanıyorsunuz en basiti. Neden kullandığınızı, neden Apple'ı tercih etmediğinizi de anlıyorum, onda da sıkıntı yok. Bunu yargılamıyorum ya da bu tercihinizi eleştirmiyorum. Yalnızca diyorum ki, bu durumda Apple marka ürünlere ihtiyacınız yok, çünkü 3rd-party Alexa neredeyse bütün diğer marka saatlerde çalışıyor ve siz Apple'a özel yazılımları ve özellikleri kullanmıyorsunuz. Başından beri söylediğim de zaten bu. Apple'ın kendi servisleri yerine alternatif servisleri kullandığınız sürece, Apple marka ürünlere para vermenin hiçbir anlamı yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X